Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

Planları tıkır tıkır işliyor!..

Bloomberg, Türkiye için yaptığı haber de G-20 ülkeleri arasında liste yapıyor ve en başa Türkiye'yi yerleştiriyorlar. Gerekçeleri, Türkiye'de bir yıl içerisinde iç savaş kaçınılmaz olduğunu, ekonomi çöküş, siyasi çalkantıların yüksek olduğunu ve iç çatışmanın kaçınılmaz olduğu söylendi.

Geçtiğimiz günlerde ABD’li emekli Albay Douglas Macgregor “Türkiye için PKK ve YPG’yi hazırlıyoruz yeri ve zamanı geldiğinde onlara saldırtacağız.” Çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Savaşlar devam ediyor. İsrail’in Ortadoğu’da yapmış olduğu katliam devam ediyor. Amaçları ülkeleri parçalayarak küçük devletçikler haline getirmek istiyorlar. Bloomberg, Türkiye için bir haber yayınlayıp grafiklerle de bunu desteklemişti.

Ortadoğu’da devlet kalmadı Libya bölündü

Siyonistlerin Ortadoğu için “Oded Yinon” planını hatırlatmak isterim. 1982 yılında İsrailli bir istihbaratçının yazmış olduğu bir raporda “İsrail projesinin önün açılabilmesi için Ortadoğu’daki devletleri devletçikler haline getirilmesi gerektiği bunu yaparken de mezhepsel savaşlar kullanılmalıdır. Irak, Suriye üçe bölünmelidir.” şimdi geldiğimiz noktaya baktığımızda planları tıkır tıkır işliyor. 

Ortadoğu’da devlet kalmadı Libya bölündü, Mısır’da darbe yapıldı, Sudan’da darbe yapıldı, Irak’ı böldüler, Suriye’yi böldüler geriye İran ve Türkiye kaldı. Türkiye’yi savaşla kazanamayacaklarını bildikleri için iç kargaşa çıkarmak istiyorlar. Yalnız şunu gözden kaçırıyorlar konu devlet olduğunda Türk milleti bir araya gelir. Bunu anlayamıyorlar. Türklerin geninde var. Tüm zorluklara rağmen bir iç kargaşa bizde zor, iç huzursuzluk olur. 

11 bin gıda firması hileden dolayı işlem yapılmış

Ufak çaplı eylemler olur ama konu devlet olduğunda halk gereken cevabı verir. Marketlerde ve sokaklarda fiyat farklılıklar devam ediyor. Ticaret Bakanı denetlemeleri yapsa da buna engel olamıyor. Bu şekilde fiyat farklılığının önüne geçilemiyorsa demek ki bir işe yaramıyor. Bu modeli değiştirmeden ve ahlaki değişim olmadan hiçbir şey değişmeyecek. İki sene önce 11 bin gıda firması hileden dolayı işlem yapılmış. Milletin sağlığı ile oynayanlar vatan hainlikten başka bir şey değildir. Orta vadeli programın sağlanması için bunun engellenmesi lazım buda yine güvenle olur. Yönetici ilk önce çuvaldızı kendine batıracak sonra iğneyi halka batıracak. Halk, tepedeki yaparsa bende yaparım düşüncesinde, sokaktaki insanın ne düşündüğünü iyi bilmek lazım.

Bu yıl turizm iyi gitmedi

Turizm 38 sektörü besler ödemelerde eylül, ekim gibi yapılır. Büyük ihtimale ödeme yapılamayacağı için iflaslar gündeme gelecektir. İhracatçılar dolar kurunun baskılanmasından dolayı kar edemiyor. Bu kadar baskıda devalüasyon beklentisi oluştu. Daha fazla baskılanamayan doların yükselmeye başlayacağına dair spekülasyonlar var. Büyük bir para girişi olursa piyasa geçici bir nefes alır. Amerika’da Tramp seçilirse doların değerini düşüreceğini söylemişti. Nedenini şöyle açıklıyor. Çin ve Japonya’nın ticaret karşısında Amerika mallarının ihraç olmadığı açıklamasını yapmıştı.

Türkiye’de temel sorun bir denetimsizlik diğeri ekonomi, bir diğeri mülteci sorunu halkın içine indiğimizde ise her kademede yolsuzluk insanlar bundan şikâyetçi devletin bu nedenle yeniden yapılanmaya girmesi gerekiyor.