Dolar $
32.98
%0.1 0.03
Euro €
35.27
%-0.09 -0.03
Sterlin £
41.78
%-0.19 -0.08
Çeyrek Altın
4018.13
%-0.19 -7.48
SON DAKİKA

MİLLET SAĞILACAK İNEK DEĞİLDİR ?!...

Kurban bayramının yaklaşması ile memleketine gitmek isteyenler ve tatile gidenler hazırlıklarına başladı. Gurbetçilerde sınır kapısından giriş yapmaya başladı. Gurbetçi kardeşlerimiz zamanında değişik ülkelere gitmişler. Memleketlerini bırakıp oralarda çalışıp gelip yine kendi memleketinde buralarda harcıyorlar. Karşılaştırma yapmak ekonomiden dem vurmak doğru değil hoş bir davranış değil.

Fiyat yükseltmek tefeci zihniyetidir

 

Malum bayram nedeni ile insanlar Türk Hava Yollarından haftalar öncesinden yolculuk için biletlerini ayırttırıyor. Yoğunluk sebebi ile çoğu zaman yer bulmak imkânsız hale geliyor. İnsanlar bayrama buruk giriyor. Ekonomik kriz nedeni ile kurban ya da bayram masraflarını karşılamak imkânsız hale geldi.  Devletin kurumu olan THY insanları mağdur etmemek için 1 ay öncesinde duyuru yapabilir biletinizi erken alın diyebilir. Bayrama özel ek seferler konulabilir. Bilet fiyatları ise 7 bin, 13 bin, 20 bine kadar yükselmiş durumda, talep arttığında fiyat yükseltmek tefeci zihniyetidir. İnsanlar zor şartlarda zaten parası olan versin parası olmayanın canı çıksın söylemenin başka bir versiyonudur. Yönetmek kar odaklı değildir milletin kurumlarında millet sağılacak inek de değildir. Özel sektör olmayan bir devletin kurumunu 3 ay öncesinde bin TL olan bileti 3 ay sonra 3 bin TL yapılıyorsa ticaret bakanı sorması gerekiyor. Markete, manava sorması gerekiyor bu fiyatlar neden artırıldı.  Bu ticari ahlaka uygun değil, kapitalizmin sömürücü düşüncesi, parası olan üste çıksın parası olmayan altta kalsın zihniyetidir.

 

Hakan Fidan “Biz terörün arkasında değiliz”

 

Hakan Fidan Çin’e gitti. Dünyada ikinci büyük ekonomiye sahip Amerika’ya kafa tutan teknolojide yapay zekâda birçok alanda ileri seviyeye sahip bir ülkedir. Çin Dış işleri Bakanı ve Hakan Fidanın vurguladığı bir söz var “ Biz kadim iki medeniyetin temsilcisiz yani çinin geçmiş tarihi Çin medeniyeti ve Türk İslam tarihi bizi bir araya getiren geçmiş bir tarih var. Hakan Fidanın Doğu Türkistan’daki Kaşkar ve Urumçi Türk İslam şehirleri ziyaret etti Çin ile iletişimde bu bölgeler önemlidir. Hakan Fidan “biz terörün arkasında değiliz.”  Dedi. Doğu Türkistan’da Çin fırsat bulduğunda kamplarda baskı altında neler yaptığını biliyoruz. Baskılarına ve zulümleri devam ediyor. Bu olaylar Türk bakış açısıyla çözülür. Çin Dış işleri bakanın dediği gibi “Bir kuşak bir yolun doğal ortağısınız artı iki kadim medeniyetin temsilcileriyiz.” Dedi bu yaklaşım önemli Doğu Türkistan noktasında ilişkiler derinleşirse gerçek rahatlama bunun sonucu olur.