Dolar $
32.58
%-0.21 -0.07
Euro €
34.99
%-0.27 -0.09
Sterlin £
41.32
%-0 -0
Çeyrek Altın
3999.16
%0.35 13.95
SON DAKİKA

Bu derneklerin kapatılması lazım!..

Gazze'de gözyaşı ve dram devam ediyor. Sarsıcı bir haber gündeme düştü. Hem İsrail hem Türk vatandaşı olan yaklaşık 4 bin kişi Gazze'de bizzat savaşıyor.

Yani Gazze’de katliam yapanların arasında bu 4 bin kişi Türkiye’den gitmiş askeriyede görevlerini yapıyor. Gök kubbenin başında duran kişinin Türk İsrail vatandaşı olduğu ortaya çıkmış.

Türk vatandaşı hem İsrail vatandaşı 

Başından itibaren savaşa karşı Türkiye’nin bir tavrı var. Katliamlara karşı tepki gösteriliyor. Ticaret yapılıyordu kesildi. Boykot devam ediyor. Asıl yapılması gereken Türk pasaportu taşıyan Türk vatandaşı olan bu kişilerin Türk vatandaşlığından çıkarılması gerekiyordu. Maalesef ki şimdiye kadar bu gerçekleştirilmedi. Bir iddiaya göre Türkiye’den İsrail’e yedek asker temin eden ve Gazze’de savaşmak için Türkiye’den insan toplayan hem Türk vatandaşı hem İsrail vatandaşı olan insanları ikna edip götüren iki tane dernek var. Şabat ve arkadaş derneği, medyada bu iki dernek haber edilmiş. Resmi dernek olabilir ama yaptıkları insanları ikna edip savaşa, katliama ortak etmek için beyin yıkamaları kabul edilemez. Bu derneklerin kapatılması lazım. 

Müslüman ülkelerde rahatlıkla dolaşıyorlar 

Bir diğer önemli konu ise, İsrailli vatandaşların Türk pasaportunun önemli olmasının nedeni Müslüman ülkelerde rahatlıkla dolaşıyorlar hem de iş yapabiliyorlar. İsrail’e giden bu 4 bin kişiyi şabat ve arkadaş derneklerinin devletin bazı birimlerinden alınan resmi birimlerde kayıtlarından ortaya çıkarmış. Devletin kayıtlarında bunlar var ise neden bunlara engel olunmadı? Neden olarak ise İsrail’e giden 4 bin İsrail, Türk vatandaşların üçüncü ülkeleri kullanıyorlar. Türkiye’den gidenlerde var. Türkiye’den gidenlerin sayısı Türk Hava Yollarının dikkatini çekmiş ve sıkı takibe alınmış ve bunu fark eden organizasyon yurt dışını kullanmaya başlamış. Başka ülkelerden Almanya, Fransa gibi ülkelere gidiyorlar oradan dolaylı olarak İsrail’e gidiyorlar ve katliamlara katılıyorlar. Millî istihbarat teşkilatımızın takip edip ilgili yerlere bildirmesi gerekir.

Türkiye’ye girişleri engellenmelidir 

Çifte vatandaş olanların askerlik yaşı geldiğinde Türkiye’de askerliğini yapması gerekir. İsrail, Türk vatandaşı olanların yaptığı uyanıklık ise 18 yaşına gelenlerin İsrail’e gidip orada askerliğini yapıyorlar ve Türkiye’deki askerlikleri düşüyor ve bunu sürekli yapıyorlar. Bütün bunlar bilindiği halde neden müdahale edilmiyor. Türkiye’de yaşayıp, İsrail’in katliamına katılan çifte vatandaş olan Türk, İsrail vatandaşları tespit edilip derhal vatandaşlıktan çıkarılması gerekir ve Türkiye’ye girişleri engellenmelidir. İsrail, Lübnan savaşına hazırlanıyor omuzlarında haritaları belli sonra Golan Tepeleri sonra ırak, Türkiye Nil’den Fırat’a kadar bu planları proje bilindiği halde neden bunları besleyelim bunlar tespit edilip sınır dışı edilmelidir.