Dolar $
32.96
%0.02 0
Euro €
35.26
%-0.13 -0.04
Sterlin £
41.8
%-0.14 -0.05
Çeyrek Altın
4018.85
%-0.17 -6.76
SON DAKİKA

Bizim çiftliklerimize ne oldu!..

Hem eti dışardan ithal ediyoruz hem de en pahalı eti yiyoruz. Hatta yiyemiyoruz desek daha doğru olur. Bizim çiftliklerimize ne oldu. Çiftçilerimizi neden destekleyip kalkındırmıyoruz.

İsrail’in vahşeti Gazze’de, kadın çocuk demeden devam ediyor. Refah kentinden her gün şehit haberleri geliyor. Şehit sayısı 35 bini geçtiği söyleniyor ama daha fazladır. Dünya genelinde tepkiler devam ediyor. Bütün dünya İsrail’in yaptıklarını izlemeye devam ediyor. 21 yüzyılda çağdaş, medeni, gelişmiş modern diye bahsedilen ülkeler maalesef ki yapılan vahşeti destekliyor. ABD, Biden refah kentine silahlı saldırı olursa silah sevkiyatını kısıtlarız dedi. Arkasından bakanlardan açıklamalar geldi. İsrail’e yapılan bir ihanettir ya da birinci dünya savaşında Hitlerle yapılan anlaşmaya benzetenler olduğu açıklamaları yapıldı.

Protestolara akademisyenler de katıldı

Bir seçim yaklaşıyor ve Amerika’da protestolar devam ediyor. Üniversitelerde öğrencilerin yapmış olduğu protestolara akademisyenler de katıldı. Oturma eylemi başlattılar. Amerika’da ilk defa sivil bir direniş işe yaradı ve Biden silah yardımını durdururum diye açıklama yaptı. İspanyada elli üniversite İsrail ile ilişkisini kesti. İrlanda da aynı şekilde İsrail’le ilişkilerinin kesildiği söyleniyor. Seçim sürecinde olduğu için Amerika ateşkes yapma mecburiyetinde olduğunu farkında ama ne kadar geç yapsam ne kadar insan katledersem kar düşüncesini yaşıyor.

Marmara’da bir deprem bekleniyor

Ufak sarsıntılarda depremi konuşmaya başlıyoruz. Marmara’yı büyütmeye çalışıyoruz madem deprem olacak büyütmek yerine neden küçültmüyoruz. Allah muhafaza bir deprem olsa İstanbul’un başına bir şey gelmiş olsa ülkemizin bekası tehlikeye girer. Tarihin en büyük sıkıntısını yaşarız. Sanayi ve önemli tesisleri güvenli yerlere taşınması gerekir. Bunların çözülmesi gerekiyor o parti bu parti derdinde değil halk kimin çözdüğünden çok yeter ki çözülsün diye bakıyor.

Bizim çiftliklerimize ne oldu?

Hem eti dışardan ithal ediyoruz hem de en pahalı eti yiyoruz. Hatta yiyemiyoruz desek daha doğru olur. Bizim çiftliklerimize ne oldu. Çiftçilerimizi neden destekleyip kalkındırmıyoruz. Hayvancılık sektörü devlet tarafından sübvanse edilmelidir. Çiftçilik ve tarım için planlama yapılması gerekiyor. Yetkili ve organize edecek akıllı insan lazım bu artık milli güvenlik meselesine döndü. Küreselciler tüm dünyada bir milyar çiftçiyi 15 milyon endüstriyel çiftlik şirketlerine dönüştürmek istiyor. Amaçları yapay gıdalara yönlendirmek istemeleridir. Çiftçiler zor durumda, tarım bakanımıza çok büyük sorumluluklar düşüyor.