SON DAKİKA

Bir avuç insan var!..

İran ve İsrail arasında sınırda kapıda bekleyen savaşa hazırlıklı olmalıyız. Bu bölgeyi de etkiler bizi de etkiler.

Türk vatandaşını tedirgin etmeden bu süreci yönetmeye çalışıyorlar. Bu savaşa mecbur kalmadığımız sürece girmeyiz yalnız bizi göç dalgası çok etkileyecektir.  Savaş olması ihtimalinde İsrail’in karadan saldırma olasılığı düşük çünkü 1.700 km bir yolu kat edip ulaşması imkânsız Lübnan’a 1,5 km karadan girip geri kaçıyorlar. Havadan nükleer santrallere bombalayacaklardır. Amerika Bileşik Devletleri buna karşı çıkacaktır çünkü İran Amerika dış politikasında önemli bir yeri var. İran yıllardır mezhep çatışmaları ile kendi ideolojik görüşü ve kendi mezhep görüşü ve hedefleri için çatışıyor. 

Tel Aviv’e ciddi şekilde zarar verir

İsrail rahat durmayıp nükleer tesisleri vurmaya kalkarsa İran da karşılık verecektir. Böyle bir şey olursa petrol karşısında tüm dünya etkilenir asıl mesele İran, İsrail’e karşı nükleer bomba kullanır mı? İran’da nükleer bomba olup olmadığı bilinmiyor geçmişte nükleer denemesi yapmıştı. İsrail bunu göze alıp saldırırsa İran karşılık verdiğinde Tel Aviv’e ciddi şekilde zarar verir. Sonuçta orada bir avuç insan var. Karadan saldıramaz havadan saldırabilir. Havadan saldırırsa en büyük zararı İsrail görür bir nükleer bombası yeterli olur. Böyle bir senaryoda Türkiye’yi bekleyen tehlike İran’dan ve Suriye’den büyük bir göç dalgası gelmesidir. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaptığı açıklamada gereken önlemleri aldıklarını söyledi.

Gebze de bir katliam yaşandı

Yeni kanunla birlikte bazı insanlar istedikleri gibi özellikle kedi ve köpeklere işkence yapıyorlar. Çekiçle yavru kedinin patilerini kırıyor ve videoya çekip sosyal medyada yayınlıyor. Parçalara ayırıp poşetleyip çöpe atılıyor. Sinirlendiğinde sopayla kemikleri kırılana kadar dövüyor. Arabayla üstünden geçip gidiyor. Öfkelendiğinde sakinleşmek için silahını çıkarıp köpeği hedef alıyor. Tecavüz ediyor. Biliyor ki hayvanları koruyan bir yasa yok ceza almayacak. Yasanın çıkması ile bakımevi diye süslenen kelime aslında ölüm barınaklarıdır. Bir tane dahi düzgün barınak yok maalesef hepsi ölüm kampı ve hiçbir şeyden habersiz o kafes parmakların ardına ne için konulduğunu bile anlamadan bir umutla birinin gelip başını okşamasını beklerken, insan gördüğünde bile heyecanlanıp kuyruğunu sallarken hepsi ölümü bekliyor hem de öleceğinden habersiz. Barınaklarda katliamlar devam ediyor ve yasa ile cesaret alan insanlar sokaklarda yaşayan canlara akla hayale gelmeyecek şekilde katlediyorlar. Derhal bu yasa çekilmeli, bunun vebalini kaldıramazsınız. Onca aldığınız ahlar sevdiklerinizden çıkmaz mı sanıyorsunuz. 

Gebze'deki hayvan katliamları, yalnızca bir bölgesel sorun değil, aynı zamanda insanlığın değerlerine yönelik bir tehdittir. Hayvanların yaşam hakkına saygı göstermek, tüm insanların ortak sorumluluğudur.