Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Pazartesi 29 Ocak 2024 11:35

PFİZER LATİN AMERİKA'YA TÜRK YÖNETİCİ

İş hayatına 2000 yılında Pfizer Türkiye'de Stratejik Planlama ve Enformasyon Birimi'nde Proje Müdürü olarak başlayan ve farklı coğrafyalarda Pfizer'de birçok önemli görev alan Sinan Atlığ, Global ve ABD Aşı Pazarlama Lideri olarak üstlendiği pozisyonun ardından 1 Ocak itibarıyla Pfizer Latin Amerika Bölge Başkanı olarak atandı.

Pfizer Latin Amerika'ya Türk Yönetici

Sinan Atlığ, 2000 yılında Koç Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü'nde tamamladı. 2000 yılında Pfızer Türkiye'ye Stratejik Planlama ve Enformasyon Birimi'nde Proje Müdürü olarak katılan Atlığ, 11 yıl boyunca satış, pazarlama ve stratejik planlama gibi farklı departmanlarda deneyim elde etmesinden sonra, kariyer hedefini yurt dışına çevirerek 2011 yılında Kolombiya'ya Uzmanlık ve Onkoloji Direktörü olarak atanmıştı.

Sinan Atlığ, 2013 yılında Kolombiya, Peru, Ekvador ve Bolivya İş Birimi Bölge Başkanı olarak çalışmalarına devam etti. 2014-2016 yıllarında And Bölgesi Global Yenilikçi Ürünler İş Birimi Lideri olarak görev yaptı. Atlığ, 2016–2017 yılları arasında ise Gelişen Pazarlar Nadir Hastalıklar Lideri olarak Latin Amerika, Afrika, Ortadoğu ve Asya-Pasifik'te portföyün sorumluluğunu üstlendi. 2018–2020 döneminde Pfizer Afrika ve Ortadoğu Bölge Başkanlığı'na atanan Sinan Atlığ, Pfizer'in Aşı, Onkoloji, Nadir Hastalıklar, İç Hastalıkları, Hastane, İnflamasyon ve İmmünoloji alanlarındaki yenilikçi tedavilerini, ihtiyaç duyan hastalara ulaştıran ticari operasyonları yönetti. 

Sinan Atlığ, bu görevlerinin ardından Uluslararası Gelişmiş Pazarlarda Aşılardan Sorumlu Bölge Başkanı olarak Avrupa ile Asya/Pasifik bölgelerinde COVID-19 aşısının lansmanlarını yöneterek, COVID-19 pandemi sürecinde toplumsal sağlığın korunmasına yardımcı oldu.

Eylül 2022'den bu yana ise Global ve ABD Aşı Pazarlama Takımının başında, beş yenilikçi aşının ABD ve Global lansmanlarına liderlik etti.

Sinan Atlığ, 23 yıllık tecrübesiyle 1 Ocak itibarıyla Pfizer Latin Amerika Başkanı olarak görevine başladı.

Pfizer Latin Amerika Başkanı Sinan Atlığ, yeni göreviyle ilgili şunları söyledi: “Hasta ve hasta yakını odaklı yaklaşımı, küresel gücü, yenilikçi bakış açısı ve bilim kazanacak anlayışı ile Pfizer, eşi benzeri az bulunur bir lider okulu niteliğinde. Pfizer Türkiye'de başlayan, ardından farklı coğrafyalara uzanan kariyer yolculuğumda farklı ve artan sorumluluklar üstlenmenin gururunu, yeni görevimin ise heyecanını yaşıyorum. Kolombiya, Ekvador, Peru ve Bolivya ile daha önce de çalışma fırsatım olduğu için bölgeyi yakından tanıyorum. Pfizer Latin Amerika Takımı, yaratıcı, zorluklardan yılmayan ve işine bağlılığı son derece yüksek bir takım olma özelliklerine sahip. Stratejik iş ortaklarımız ve paydaşlarımızla hep beraber Latin Amerika'da sağlıkta eşitsizliklerin azaltılması için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.”


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR