Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Cuma 01 Mart 2024 10:00

OECD, ALVARO SANTOS PEREİRA'YI BAŞ EKONOMİST OLARAK ATADI

Alvaro Santos Pereira, 1 Haziran 2024'ten itibaren OECD'nin bir sonraki Baş Ekonomisti olarak atandı.

OECD, Alvaro Santos Pereira'yı Baş Ekonomist olarak atadı

Alvaro, 2011-2013 yılları arasında Portekiz Ekonomi ve İstihdam Bakanı olarak görev yapmış, Sanayi, Ticaret ve Hizmetler, Turizm, Enerji ve Bayındırlık, Ulaştırma ve İstihdam alanlarından sorumlu önde gelen bir ekonomist.

Kendisi ilk olarak 1 Mart 2014'te OECD Ekonomi Departmanında Ülke Araştırmaları Direktörü olarak atandı; bu Direktör, Kuruluşun Ekonomik Araştırmaları için emsal değerlendirme sürecini denetledi, zorlukları tespit etti ve Üye ve Ortak ülkelerin uzun vadeli ekonomik performansını iyileştirmeye yardımcı olacak öneriler geliştirdi.

Alvaro, en son Temmuz 2022 ile Mayıs 2023 arasındaki dönemde olmak üzere iki kez OECD'nin Baş Ekonomisti olarak görev yaptı. Ekim 2023'te Ekonomi Departmanının Politika Çalışmaları şubesinin Direktörü olarak atandı.

Yeni görevinde, Kovid-19 salgını sonrasında ve devam eden Ukrayna savaşının sosyal ve ekonomik etkilerinin ortasında, Üyelerin ekonomik kalkınma ve büyümenin gücünü ve kalitesini optimize etmelerine destek olmak amacıyla ekonomik analiz ve politika tavsiyelerine liderlik edecek. Ukrayna'ya karşı ve yeşil ve dijital geçişleri güvence altına almak için gereken yapısal dönüşümler bağlamında.

Portekiz hükümetindeki hizmetinden önce Simon Fraser Üniversitesi'nde Ekonomik Kalkınma ve Ekonomi Politikası profesörü, Kanada'daki British Columbia Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve Birleşik Krallık'taki York Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Portekiz ve Kanada vatandaşı olan Alvaro, Burnaby'deki (Kanada) Simon Fraser Üniversitesi'nden Ekonomi alanında Doktora derecesine, Exeter Üniversitesi'nden (Birleşik Krallık) Ekonomi alanında yüksek lisans derecesine ve Coimbra Üniversitesi'nden (Portekiz) Ekonomi alanında lisans derecesine sahiptir.

100'den fazla ülkeyle çalışan OECD, bireysel özgürlüğü korumaya ve dünya genelinde insanların ekonomik ve sosyal refahını geliştirmeye yönelik politikaları destekleyen küresel bir politika forumudur.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR