Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Giyim ve tekstil Cumartesi 13 Ocak 2024 09:20

ÇEVRE DOSTU YENİLİKÇİ ÜRÜNLERİYLE HEIMTEXTIL FUARI'NDA DİKKAT ÇEKTİ

Avrupa'nın ev tekstilinde lider üreticisi Zorluteks ve Avrupa'nın en büyük entegre polyester iplik üreticisi Korteks ile Heimtextil Fuarı'na katılan Zorlu Tekstil, sürdürülebilirlik odaklı çevre dostu yenilikçi ürünleriyle dikkat çekti. Zorlu Tekstil 9-12 Ocak 2024 tarihlerinde Almanya Frankfurt'ta gerçekleştirilen dünyanın en önemli uluslararası ev tekstili fuarı olan Heimtextil Fuarı'nda, Taç ve Valeron'un yeni koleksiyonlarının yanı sıra, Korteks'in inovatif ipliklerini de ziyaretçilerin beğenisine sundu.

ÇEVRE DOSTU YENİLİKÇİ ÜRÜNLERİYLE HEIMTEXTIL FUARI'NDA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye'nin lider tekstil üreticilerinden Zorlu Holding Tekstil Grubu, Zorlu Grubu’nun Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda, sürdürülebilirliği odağına alarak sunduğu ürünlerle sektöre ilham vermeye ve öncü olmaya devam ediyor. 

Avrupa’nın ev tekstilinde lider üreticisi Zorluteks ve Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üreticisi Korteks ile dünyanın en büyük uluslararası ev tekstili fuarı Heimtextil Fuarı’na katılan Zorlu Tekstil, fuarda sergilediği sürdürülebilirlik odaklı çevre dostu yenilikçi ürünleriyle dikkat çekti.

Zorlu Tekstil fuarda, trendleri yansıtan yenilikçi ürünleriyle ev tekstili modasını belirleyen öncü markası Taç ve en özgün uluslararası markalarından biri olan Valeron’un yeni koleksiyonlarının yanı sıra Korteks’in inovatif ipliklerini de ziyaretçileriyle buluşturdu.

“İnovatif, sürdürülebilir ve yenilikçi ürünlerimizle sektöre yön veriyoruz.”  

Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın, “Zorlu Holding Tekstil Grubu olarak, Grubumuzun Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda tüm faaliyetlerimizde uzun dönemli değer yaratmaya odaklanıyoruz. Tüm üretim süreçlerimizi, çevreyi, doğayı ve insanı odağımıza alarak gerçekleştiriyoruz. İnovatif, sürdürülebilir ve yenilikçi ürünlerimizle sektöre yön veriyor; aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlıyoruz. Sürdürülebilirliği odağımıza alarak ürettiğimiz ürünler arasında; kendini temizleyen perdeler, serin tutan pikeler, atık pet şişelerden üretilmiş perdeler, pamuk ve tencel ipliklerin geri dönüştürülmesiyle elde edilen nevresimler ve en son ‘gelecek için bugün’ sloganıyla ürettiğimiz Taç Reborn Koleksiyonu yer alıyor. Sergilediğimiz bu ürünlerimizle fuarın en çok dikkat çeken markaları arasında yer aldık. Ayrıca, sürükleyici gücümüzü oluşturan, Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üreticisi Korteks’in sürdürülebilirlik odaklı iplikleri de fuarda büyük ilgi gördü.  Bu kadar yoğun bir ilgiyle karşılaşmak bizim için mutluluk ve gurur verici. Zorlu Tekstil olarak, daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmaya ve bu konuda tüm sektörlere ilham vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Zorlu Tekstil, fuarda TAÇ ve Valeron markalarının 2024 koleksiyonlarının yanı sıra Disney Home lisanslı ürünlerini de ziyaretçilerin beğenisine sundu. Şirketin, 247 metrekare alanda kurduğu stantta ayrıca sürdürülebilir ürünler konusunda sektöre rol model olan Taç’ın, sürdürülebilir ürünleri; Reborn Nevresim Takımları, Veggie Dye, Hemp, Lyocell, Bamboo nevresimler ve biodegredable polyester perdeler ve geri dönüştürülmüş malzemelerden elde edilen, Recycle Cotton, Agraloop, Renewcell, Refibra nevresimler ve Recycle Polyester perdeler de yer aldı. 

 

Lisanslı markalar özelinde ise, 2021 yılından itibaren Disney Home çatısı altında konumlanan Star Wars, Frozen, Spiderman, Minnie&Mickey, Bambi, Cars, Winnie The Pooh, Princess, Aristo Cats, Lilo&Stitch gibi sevilen birçok ürün fuarda ziyaretçilerle buluştu. Disney'in 100.yılına özel hazırlanan ve yakın zamanda sinemada izleyici ile buluşan Wish’in lisanslı ürünleri de TAÇ kalitesi ile fuarda yerini aldı.

 

Korteks’in inovatif ipliklerine ziyaretçilerden yoğun ilgi

 

Ürün çeşitliliği, ürün kalitesi, hızlı ve esnek çözümleri, özellikle teknik tekstil alanında fark yaratan ve pazarda aranan marka özelliğini pekiştirmeye devam eden Korteks de fuardaki yerini aldı. Grubun Akıllı Hayat 2030 stratejisi çerçevesinde, sürdürülebilir ürünler kategorisine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Korteks, Taç Reborn, Dope Dyed, Taç Bioloop gibi daha birçok iplik çeşidiyle Heimtextil Fuarı’nda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

 

Zorlu Tekstil'in önemli ölçüde üretici partnerliğini üstlendiği; Kas, Kieth Harring, Bluebell Gray markalı ürünleri de Heimtextil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluştu.


ABONE OL