Dolar $
32.57
%0.15 0.05
Euro €
34.93
%-0.14 -0.04
Sterlin £
40.73
%-0.17 -0.07
Çeyrek Altın
3998.19
%0.15 5.9
SON DAKİKA
Sanayi Çarşamba 10 Mart 2021 02:41

'TÜRKİYE'NİN ÜRETİM MERKEZİ OLACAĞIZ'

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan Balıkesir, turizm, gastronomi, tarımın yanı sıra yatırımlarıyla Türkiye'nin marka organize sanayi bölgelerinden biri olacağının altını çiziyor. BALOSB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Eğinlioğlu, "Hedefimiz, üretim ve inovasyon merkezi olmak" dedi.

'Türkiye'nin üretim  merkezi olacağız'

Marmara Bölgesi’nde ‘altın çember’ diye anılan ticari ring hattının odak noktasında yer alan Balıkesir, her geçen gün güçlenen altyapısıyla yeni yatırımlar için bir fırsat şehrine dönüşmeye devam ediyor. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (BALOSB) şehrin kalkınmasına büyük destek verdiğini hatırlatan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı ve BALOSB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Eğinlioğlu, ‘’Ulaşım avantajları, güçlü yönetimi, dinamik yapısı ve yüksek hizmet kalitesi ile Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi olarak şehrimizin ve ülkemizin ekonomik değerlerine katkı sağlamaya hazır şekilde yatırımcıları bekliyoruz” diyor.

Yeni yatırımcıları bekliyor

Marmara ve Ege Bölgesinin kesişim noktasındaki Balıkesir, Kuzey Marmara Otobanı ile İstanbul-İzmir otobanının açılması ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bulunduğu Tekirdağ-Çanakkale otobanı projesinin de başlamasıyla Marmara Bölgesi’nde ‘altın çember’ diye anılan ticari ring hattının odak noktasında. Balıkesir’de ikisi kurulum aşamasında toplam 8 organize sanayi bölgesi bulunuyor. İstanbul’un sanayiden arındırılmasının konuşulduğu, Gebze, Kocaeli ve hatta Bursa’daki sanayinin doygunluğunun gündeme geldiği bir dönemde, yatırımcının gözünü Balıkesir’e çevirmesi özellikle Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ni (BALOSB) yeni çekim merkezi haline getirdi.

Kendi enerjisini üretiyor

Bugün yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlandığının altını çizen Eğinlioğlu, BALOSB’nin hedeflerinden birinin Balıkesir’i Türkiye’nin en önemli üretim ve inovasyon merkezlerinden biri yapmak olduğunu anlatıyor. Balıkesir OSB ile Balıkesir II. OSB’nin, bitişik konumları ve idari, mali ve teknik kaynakların etkin ve ergonomik kullanılmasını sağlamak amacıyla 29 Ocak 2021 tarihinde BALOSB çatısı altında birleştiğini belirten Eğinlioğlu, “570 hektar büyüklüğündeki mevcut alanda kurulu tahsis edilecek sanayi parseli kalmadığı için Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi genişleme sürecine girdi. 156 hektar büyüklüğündeki 1. Etap alanın kamulaştırılması tamamlandı, altyapı çalışmalarına Mart ayı itibarıyla başlayacağız. 350 hektar büyüklüğündeki 2. etap kamulaştırma çalışmaları Ocak ayında başladık. Elektrik dağıtım lisansına sahip BALOSB bünyesindeki şalt tesisi ve yer altı şebekesiyle sanayiciye kesintisiz ve güvenli enerji sağlıyoruz. Şu anda toplam güç 162,5 MVA’tır. Atıksu Arıtma Tesisimiz 3.300 m3/gün kapasitesinde hizmet veriyor. Genişleme alanlarına gelecek yeni fabrikalar da düşünülerek 10 bin m3/gün kapasiteli yeni bir arıtma tesisi için çalışmalarımız devam ediyor, yeni tesisi Mart 2022’de devreye alacağız” diye konuştu. 

Marka OSB’leri arasına girecek

2. ve 3. etap kamulaştırma ve altyapı çalışmalarının 3 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirten Eğinlioğlu, yatırımların toplam bütçesinin 1 milyar TL olduğunu ifade ediyor. Eğinlioğlu, fabrika proje ve inşaat süreleri de göz önüne alındığında BALOSB’nin 5-6 yıl içinde 40 bin kişinin istihdam edildiği, Türkiye’nin marka organize sanayi bölgelerinden biri olacağının altını çiziyor. Sanayi geliştikçe enerjiye olan ihtiyaç da arttığını hatırlatan Hasan Ali Eğinlioğlu, “2016 yılında BALOSB’nin elektrik üretimi aylık 9 milyon kW/sa iken 2020 yılındaki son verilere göre 25 milyon kW/sa’e yükseldi” diyor.



ABONE OL