Dolar $
32.58
%0.18 0.05
Euro €
34.72
%-0.06 -0.02
Sterlin £
40.51
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4096.21
%0.71 28.53
SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 27 Mayıs 2021 02:50

TÜRKİYE KÜRESEL TEDARİKTE ÖNDE

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Ahmet İhsan Erdem, "Türkiye'nin küresel değer zincirleri için önemli bir merkez olduğu herkesçe kabul edilmektedir.

Türkiye küresel  tedarikte önde

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada bir adım önde olduğunu ifade edebiliriz" dedi. Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) düzenlediği Küresel Tedarik Zincirleri (KTZ) Platformu tanıtım toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Erdem'in katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirdi.

UDY yüzde 42 düştü 

Erdem, küresel tedarik zincirlerinin dönüşümü konusunda YASED'in öncü bir rol üstlendiğini belirterek, "YASED, birçok kıymetli proje ve çalışmaya imza atıyor. Biz de Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak YASED'le bugüne kadar bu kıymetli çalışmaların birçoğunda beraber olduk. Beraber olmaya da devam edeceğiz" dedi. Kovid-19 salgınıyla birlikte küresel değer zincirindeki dönüşümün hızlandığına işaret eden Erdem, şunları kaydetti: "Salgın, günlük alışkanlıklardan çalışma şartlarına kadar hayatın her alanını etkilemeye devam ediyor. Aynı şekilde, uluslararası ticareti ve uluslararası yatırımları da ciddi şekilde etkiledi. Geçtiğimiz yıl küresel, uluslararası doğrudan yatırım akımları % 42 oranında bir düşüş sergiledi. Salgın, özellikle tedarik zincirinde önemli kırılma ve aksamalara sebep olurken, küresel değer zincirinde zaten devam eden dönüşüm sürecini de hızlandırmış oldu.”

Türkiye merkez konumunda

Ahmet İhsan Erdem, uluslararası şirketlerin tedarik zincirlerini daha da çeşitlendirmek, risklerini minimize etmek ve rekabetçiliklerini sürdürülebilir kılmak anlamında yeni yöntemler, yeni stratejiler geliştirmek zorunda kaldıklarını vurguladı. Söz konusu sürecin bazı şirketleri tedarik zincirlerini kısaltmaya sevk ederken, bazılarını da yeni yatırım yerleri aramaya sevk ettiğini aktaran Erdem, şöyle devam etti: "Türkiye'nin küresel değer zincirleri için önemli bir merkez olduğu herkesçe kabul edilmektedir ve bu bağlamda da Türkiye'nin aslında potansiyel olarak bölgesinde ve dünyada bir adım önde olduğunu ifade edebiliriz.”



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR