Dolar $
32.58
%0.06 0.02
Euro €
34.87
%0.07 0.02
Sterlin £
40.63
%0.1 0.04
Çeyrek Altın
3979.99
%0.15 5.76
SON DAKİKA
Sanayi Salı 05 Nisan 2022 02:59

PROMANAGE CLOUD İLE SANAYİNİN KâRLILIĞI İKİ KATINA ÇIKACAK

Doğru ve akıllı yöntemlerle dijitalleşmeye yatırım yapan işletmeler çok ciddi rekabet avantajı elde ediyor. Özellikle kaynaklarını çok verimli kullanmaya çalışan KOBİ'ler bütçe ve insan kaynağı gibi konuların engel teşkil edeceği düşüncesiyle dijitalleşmeye adım atmaktan çekiniyor. İşte tam da bu noktada her ölçekten sanayicinin dijitalleşmesini kolaylaştıracak devrim niteliğinde yeni bir teknoloji dikkat çekiyor. Bugüne kadar aralarında dünya devi birçok sanayi kuruluşunun da olduğu 300'den fazla fabrikanın dijital dönüşümünü gerçekleştiren çeyrek asırlık teknoloji şirketi Doruk, IoT tabanlı ve seviyelendirilmiş üretim yönetim sistemi olan yeni ProManage Cloud ile KOBİ'leri geleceğin dünyasına hazırlıyor. Her sektörden sanayicinin tüm dijitalleşme ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla hazırlanan ProManage Cloud, dört farklı abonelik seçeneğiyle dijitalleşmeye adım atmak isteyen tüm sanayicilerin ilk tercihi olmaya hazırlanıyor. ProManage Cloud'un aşamalı dijitalleşme sunduğunu söyleyen Doruk Yönetim Kurulu Üyesi ve ProManage Corporation Genel Müdürü Aylin Tülay Özden, bu teknoloji ile dijital dönüşümün önündeki tüm engelleri ortadan kaldırarak üretimde dijitalleşmede oyunun kurallarını yeniden yazacaklarının altını çizdi.

ProManage Cloud ile sanayinin kârlılığı iki katına çıkacak

Teknoloji şirketi Doruk’un 25 yıla yaklaşan uzmanlığı ışığında geliştirdiği yeni ürünü ProManage Cloud, işletmelerin küçük bütçelerle ihtiyaçları doğrultusunda dijital dünyaya girmelerini sağlıyor. IoT temelli bir üretim yönetimi (MES/MOM) sistemi olan ProManage Cloud, makine duruşlarını görmeye ve hataları tespit ederek aksiyon almaya destek oluyor; üretim hızını en az yüzde 50 oranında artırma fırsatı sunuyor. Akıllı fabrika olmanın en kolay yolunu sunan ProManage Cloud’un dijital dönüşümün önündeki tüm engelleri ortadan kaldırdığını söyleyen Doruk Yönetim Kurulu Üyesi ve ProManage Corporation Genel Müdürü Aylin Tülay Özden, bu teknolojinin izlenebilir ve yönetilebilir bir işletmeye sahip olmak isteyen sanayicilere çözüm ortaklığı yapacaklarını vurguladı.

Üretimini dijitalleştirmeyen ve kârlılığını ikiye katlamayan sanayici kalmayacak

ProManage Cloud, sanayicilerin dijital dönüşüm yolculuğu kapsamında işletme kültürü ve iş yapış biçimlerinde emin adımlarla ilerlemesine ve kârlılığını ikiye katlayarak büyümesine olanak sağlıyor. ProManage Cloud’u sanayicilerin küçük bütçelerle geleceğin sürdürülebilir, akıllı, kârlı, işini büyüten ve tercih edilen işletmelerinden biri olmalarını sağlamak için hayata geçirdiklerini söyleyen Aylin Özden; “Akıllı fabrika ve gelecekte de başarılı bir tedarikçi olmanın en kolay yolunu sunan bu yeni teknoloji ve yaklaşımla dijital dönüşümün önündeki tüm engelleri ortadan kaldırıyoruz. Üretimde dijitalleşmede yeni bir çağa adım atılmasını sağlayan ProManage Cloud ile ekstra makine yatırımına gerek duymadan mevcut internet altyapısıyla yönetilebilmesi avantajıyla da sanayicilere büyük kolaylık sunuyoruz” dedi.

Sanayicinin ihtiyacına yönelik adım adım dijitalleşme paketleri

Firmaların farklı ihtiyaçlarına göre hazırlanan ‘‘İşletmem Cepte, İşletmem Dijital, İşletmem Entegre ve İşletmem Akıllı’’ olmak üzere dört adet abonelik seçeneği oluşturduklarını söyleyen Aylin Özden, “Bu paketlerden birini tercih ederek dijitalleşmeye adım atmak hem ekonomik hem de bir gün kadar kısa. Üstelik, birinci ve ikinci başlangıç paketleri sayesinde KOBİ’ler de kolay ve hızlıca dijitalleşmeye başlayabiliyor. Böylece tüm sanayicilerimiz; işletmelerini hızlı, kayıpsız, akıllı ve kaliteli yöneterek dijital dünyaya adım atabiliyor. İşletmelerin tüm üretim süreç ve ekipmanlarını her an her yerden izleme imkânı sunan bu teknoloji, makinelerin çalışıp çalışmadığını da anlık olarak takip edebilmeyi sağlıyor. İşletmeler, ProManage Cloud’a her yerden erişebildikleri için elde edilen izlenebilirlik üretim hattında verim artırırken etkili bir satış stratejisi oluşturulmasına destek oluyor” diye belirtti.

Adım adım dijitalleşme için fabrikaların ilk tercihi

Her fabrikanın ihtiyaç ve beklentiler doğrultusunda kendini sürekli değiştirmesi ve geliştirmesi gerektiğini belirten Aylin Özden; “Fabrikalarla birlikte büyüyen bir sistem, fabrikalar için ideal bir çözüm ortağı olacak. Biz ProManage Cloud’u bu felsefe üzerine inşa ettik. ProManage Cloud, en kolay kapsamdan en gelişmiş kapsama kadar aynı altyapı üzerinde ilerleyebilme imkânı veriyor. Sonraki zamanlarda daha gelişmiş bir sistem ihtiyacı duyulduğunda ise bir telefonla üst işlevlere anında sahip olunabiliyor. İlk gün yapılacak makine izleme yatırımına ilerleyen aşamalarda dünyadaki en gelişmiş MES/MOM sistemlerinin fonksiyonlarını ekleyebilme ve sistemi kendi ihtiyacına göre sürekli dönüştürme şansı sağlıyor. Binlerce sanayicinin ihtiyaçları doğrultusunda uzman mühendislerimizden oluşan bir ekip tarafından sürekli gelişimi devam eden ProManage Cloud, yeni çağın beklentileri doğrultusunda kendi sürecini sürdürecek” diyerek sistemin gelişime açık dinamiklerinden bahsetti.

ProManage Cloud sayesinde aynı kaynak ile yüzde 50 daha fazla üretim

Promanage Cloud’un aşamalı yaklaşımla işletmelere düzenli dijital yolculuk imkânı sunduğunu söyleyen Aylin Özden; “İlk aşama olarak işletme koşullarının ve aksaklıkların yöneticiler tarafından verilere dayalı olarak fark edilmesini, makine parkının ve üretim bandının üretim durumunun kuşbakışı ve anlık olarak takip edebilmesini; uyarı/alarm gerektiğinde ise durum veya istatistiksel analiz raporu alacak şekilde işletmeye gerçek verilerle hâkim olunabilmesini sağlıyor. İşletmeciler, böylece kayıpların miktarı ve iyileşme ile kazanabilecekleri ek kapasite kullanımı veya maliyet azaltılması konularında net bir görüşe sahip oluyor. İlerleyen aşamalarda da makine parkı ve üretim hatlarında zaman ve kalite kayıplarının yine otomatik, dijital ve anlık olarak tespit edilmesi, kayıpların miktar ve nedenlerinin açığa kavuşturulması, aksaklıkların tespit edilerek aksiyon alınması gibi işletmede sürekli bir iyileşme kültürünün inşa edilmesine destek oluyorlar. Bu yönüyle dijitalleşmenin mevcut üretim ekibinde gereken eğitim ve kültürel dönüşüm ihtiyacı da olabilecek en doğal hali ile çözülüyor. Bu aşama ile sanayiciler, işletmelerinde üretim kapasitelerini en az yüzde 50 artırarak faaliyetlerini yerine getiriyor. Bir diğer deyişle; aşamayı tamamlayan sanayiciler aynı kaynakla yüzde 50 daha fazla üretim yapıyor ya da mevcut üretimini en az yüzde 30 daha az zamanda, yani daha hızlı yapabiliyor. Aynı zamanda yüzde 30 daha az kaynak kullanarak ürün ve çözümlerini hayata geçiriyorlar” dedi.

ProManage Cloud ile MES/MOM kullanımı aşamasına geçmek de mümkün

Artık üretimini dijitalleştirmeyen sanayici kalmayacağını ifade eden Aylin Özden, ProManage Cloud ile ilgili şunları söyledi: “ProManage gelişimini sürekli devam ettiren esnek bir sistem olduğu için ilerleyen süreçlerde farklı ihtiyaçlara cevap verebiliyor. Bu noktada, bir sonraki aşama ise siparişten sevkiyata kadar tüm üretim operasyonel akışının dijital araçlar yardımıyla en hızlı, kârlı ve kaliteli hayata geçirildiği MES/MOM da denilen üretim operasyonları yönetimi uygulaması. MES/MOM kullanımı aşamasına gelen sanayi işletmeleri, dünya standardında üretim yönetimi operasyonlarını eksiksiz olarak uygulama ve dünyadaki tüm rakiplerinin önüne geçebilme yetkinliğine sahip oluyor” sözleriyle konuşmasını tamamladı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR