Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
Sanayi Çarşamba 28 Nisan 2021 02:36

KÜMELENME % 100 YERLİ ÜRETİME DÖNÜŞTÜ

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge (AOSB) Müdürlüğünce hayata geçirilen kümelenme çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Kümelenme % 100 yerli üretime dönüştü

AOSB Proje Destek Ofisi’nin koordinesinde bir araya gelen AOSB Elektromekanik kümelenmedeki firmalarının ilk iş birliği ile tam otomatik tel çekme hattı’’ makinası imal edildi.  Kümelenme çalışmalarının öncüsü AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ve AOSB Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, AOSB Elektromekanik Kümelenmede yer alarak, birbirlerini tamamlayıcı ürünleriyle yüzde 100 yerli üretim yapan firmaları tebrik ettiler.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, “AOSB   Elektromekanik Kümelenmemizin katma değeri yüksek firmalarımızdan olan Emre Makina, Digikon Otomasyon ve Aslanlar Makina firmalarının iş birliği protokolü neticesinde, %100 yerli ve milli kaynaklardan yapılmış olan ‘Tam Otomatik Tel Çekme Hattı’ makinası imal edildi. Bu bir başlangıç. İlerleyen dönemde tüm kümelenme faaliyetlerimizden böylesine güzel sonuçlar alacağımızı umut ediyoruz” dedi.   

Dışa bağımlılığı azaltacak 

Akpınar, “Bir firmanın sadece kendi imkanlarıyla ve tek başına elde edemediği rekabet gücünü, kümelenmeler suretiyle elde edip, katma değeri yüksek ürünler üretilmesini sağlamak için çıktığımız bu yolda kümelenme çalışmalarına katılan tüm firmalarımızı ayrıca kutluyorum. Bundan sonraki süreçte de uluslararası pazarlarda rekabet gücü yüksek ürünlerin imalatı ile bölge ve ülke ekonomimize katkımızı sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi. 

AOSB Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen ise “AOSB   Elektromekanik Kümelenme ile birlikte oluşturulan konsorsiyum sayesinde, tasarım ve kontrol üstünlükleri ile katma değeri yüksek, dışa bağlılığımızı azaltacak yerli ve milli kaynaklarla küresel arenada rekabetçiliğimizi artırma yönünde adım atıldı” diye konuştu. 



ABONE OL