Dolar $
32.36
%-0.37 -0.12
Euro €
34.7
%-0.35 -0.12
Sterlin £
40.49
%-0.46 -0.19
Çeyrek Altın
3905.76
%-0.68 -26.24
SON DAKİKA
Giyim ve tekstil Pazartesi 30 Ekim 2023 09:59

KAİHARA, PREMİUM KAPSÜL DENİM KOLEKSİYONUNU TANITTI

Önde gelen küresel özel elyaf üreticisi Lenzing Group ve dünya çapında ün kazanmış Japon denim üreticisi Kaihara, otuz yıllık iş birliklerini daha ileri taşıyacak bir adım attı. TENCEL™ markalı elyafların çok yönlü kullanımını içeren bu son iş birliği, Kaihara'nın uzun bir geçmişi olan el işçiliğini denizaşırı genişleme stratejisinin bir parçası olarak uluslararası pazarlara taşımayı hedefliyor.

Kaihara, premium kapsül denim koleksiyonunu tanıttı

İş birliği ilk olarak 16-21 Ekim 2023 tarihleri arasında Tokyo'da düzenlenecek "Kaihara x TENCEL™ Denim Haftası" etkinliğinde görücüye çıkacak.

Elyaf ve kumaş inovasyonu ile zanaatkârlığı onurlandırmak

1994 yılında ilk kez Japon pazarına sunulan TENCEL™ elyafları, o günden bu yana Kaihara tarafından ticari koleksiyonlarda büyük bir ustalıkla kullanılıyor. TENCEL™ elyaflarının üstün performansı ve sürdürülebilir elyaf üretimindeki deneyimi[1], Kaihara'yı geleneksel denim kumaş üretiminin sınırlarını aşan yenilikçi yaklaşım ile denim kumaş üretiminde bir öncü haline getirdi. Premium denim modası hızla gelişirken, Lenzing ve Kaihara, iş birliğini sürdürerek dünya genelindeki marka ortakları ve tüketicilerin taleplerini karşılayan TENCEL™ elyaflarıyla yeni kumaşlar geliştiriyor . 

Lenzing Denim Global İş Geliştirme Müdürü Dennis Hui iş birliğiyle ilgili şunları söyledi: "Kaihara, denim kumaş inovasyonu yolculuğumuzda saygın ve uzun süredir devam eden bir iş ortağı. TENCEL™ elyafları[2] gibi botanik ve biyolojik olarak parçalanabilen malzemelerin denim kumaşlarda kullanılması, Kaihara gibi yenilikçi üreticilerin sentetik malzemelerin hakim olduğu sektörde yeni uygulamalara yönelmelerine olanak tanırken, marka müşterilerinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarını da sağlıyor. TENCEL™ elyaflarının çok yönlü uygulamaları ile dünya genelindeki markalara ve tüketicilere sınırsız tasarım olanakları sunuyoruz. Küresel denim modasının geleceğine yönelik yakın iş birliğimizi sürdürmekten heyecan duyuyoruz."

Kaihara Satış Departmanı Genel Müdürü İcra Kurulu Başkanı HIROFUMI Inagaki ise şunları söyledi: “Tüketicinin birinci sınıf, sürdürülebilir modaya yönelik talebi her zamankinden daha güçlü. Bu nedenle uluslararası erişimimizi genişletirken, Lenzing ile uzun süredir devam eden ortaklığımız, su tasarrufu sağlayan TENCEL™ Modal elyafı Indigo Color teknolojisiyle[3] birleştirmek gibi sorumlu uygulamalara olan bağlılığımızı ilerletmemiz açısından çok önemli olacak. Üstün kalite ve gezegene iyilik arayan lüks ve üst düzey segmentlere özel olarak uyarlamak amacıyla sürdürülebilirlik, yumuşaklık ve performans avantajları için TENCEL™ elyaflardan yararlanarak sıfır veya azaltılmış pamuktan denim kumaşlar da üretiyoruz. Lenzing ile iş birliğimizin Kaihara'yı farklı zevklere ve ihtiyaçlara yönelik sınırları zorlayan yenilikler geliştirmede dünya lideri bir şirket olarak farklı bir şekilde konumlandıracağına ve aynı zamanda denimi hem Japonya iç pazarında hem de yurt dışında zaman içinde test edilmiş bir trend olarak koruyacağına inanıyoruz.”

TENCEL™ markalı elyaflarla üretilen denim kumaşlar, otantik bir görünümün yanı sıra çok yönlü tasarıma olanak tanıyor. Bu kumaşlar, bitmiş ürünlerde yumuşak ve rahat dokular yaratırken aynı zamanda nefes alabilirlik ve renk tutma gibi faydalar da sunuyor. Bu çok yönlülük, küresel markaların ve tüketicilerin estetik, performans ve işlevsellik gibi farklı ihtiyaçlarını karşılamalarına da yardımcı oluyor. Ayrıca, TENCEL™ markalı elyaflar, ağaç hammadesinden elde edilen malzeme kullanımını artırmayı hedefleyen fabrika ve markaların sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına da yardımcı oluyor.

Premium denim modasının geleceği

Lenzing ve Kaihara, TENCEL™ Lyocell ve Modal elyaflarının yüksek kaliteli denim uygulamalarında hayata geçirdiği, Jeanologia'nın terbiye teknolojisi kullanılarak üretilen yedi yeni denim kumaştan oluşan özel bir kapsül koleksiyonu tanıtacak. Bu koleksiyon, Tokyo vitrininin bir uzantısı olarak, 6-7 Kasım 2023 tarihlerinde Kingpins Hong Kong'da Lenzing standında sergilenecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR