Dolar $
32.27
%0.01 0
Euro €
35.09
%-0.16 -0.05
Sterlin £
40.88
%-0.25 -0.1
Çeyrek Altın
4036.17
%0.3 12
SON DAKİKA
Giyim ve tekstil Perşembe 26 Ekim 2023 13:44

İSTANBUL "DÜNYA AYAKKABI KONGRESİ"NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Küresel ayakkabı endüstrisinin profesyonelleri, sektörün uluslararası düzeyde en büyük organizasyonu olan "Dünya Ayakkabı Kongresi" için kasımda İstanbul'da bir araya gelecek.

İstanbul "Dünya Ayakkabı Kongresi"ne ev sahipliği yapacak

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) açıklamasına göre, dernek ev sahipliğinde "Geleceği Şekillendirmek" temasıyla düzenlenecek kongrede yeni trendler, teknolojik gelişmeler ve sürdürülebilirlik başta olmak üzere sektörü ilgilendiren tüm kritik başlıklar ele alınacak.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen TASD Başkanı Berke İçten, ayakkabıda Avrupa'nın en büyük üretim kapasitesinin 550 milyon çiftle Türkiye'de olduğunu belirtti.

Türk ayakkabı sanayisinin üretimin yanında tasarım gücünün de her geçen gün artırdığına dikkati çeken İçten, küresel pazarlarda ayakkabı talebinde ciddi daralmanın olduğu bir dönemden geçildiğini aktardı.

İçten, kongreyi ayakkabı endüstrisinin üretim ve tasarım gücünü küresel arenada tanıtmak için önemli bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti.

- Kongreden elde edilecek gelir depremzedeler için bağışlanacak

Türk ayakkabı sanayinin üretim ve ihracatta büyük bir potansiyeli barındırdığını vurgulayan İçten, mevcut sorunlara karşın uzun vadeli hedeflere göre stratejilerini kurguladıklarını belirtti.

İçten, ayakkabıda 2022'de 1,2 milyar dolar olan ihracatı orta vadede 3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerine işaret ederek, ayrıca mayıs ayı için planladıkları ancak 6 Şubat'taki depremler nedeniyle kasıma erteledikleri kongreden elde edecekleri geliri depremzedeler için bağışlayacaklarını kaydetti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR