Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Savunma Perşembe 01 Haziran 2023 08:01

İLK DOKUZ ZAHA DENİZ KUVVETLERİ ENVANTERİNDE

TCG Anadolu başta olmak üzere benzeri amfibi çıkarma gemileriyle birlikte görev yapacak olan Zırhlı Amfibi Hücum Aracı ZAHA'ların üretimi tamamlanan ilk 9 adedi, Ankara Gölbaşı'ndaki FNSS tesislerinde düzenlenen törenle Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edildi.

İlk dokuz ZAHA Deniz Kuvvetleri envanterinde

Törene Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de katıldı.

Törende Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) Modernizasyon Projesi için imzalar da atıldı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Zırhlı araçlar konusunda aslında ülkemizde gerçekten çok yetkin firmalarımız var ve çok yetkin ürünler ortaya koymaktalar. Taktik tekerlekli zırhlı araçlar, mayına karşı korumalı araçlar, fırtına obüsleri, farklı kalibrede silah ve silah kulelere sahip muharip araçlar, silah taşıyıcı araçlar, amfibi hücum araçları, sınır güvenliğine yönelik araçlar, zırhlı istihkâm ve destek araçları, taşıyıcı ve kurtarıcı araçlar gibi sanayimiz tarafından geliştirilen çok sayıda kabiliyet ve araç var. Tabii kara platformlarında eksik kaldığımız birkaç konuyu da tamamlamak üzere yola devam ediyoruz. Bir konumuz zırh çeliği idi. Orada belirli adımlar atıldı. Motor ve aktarma sistemlerinde de yerli faaliyetler devam ediyor. Bir kısmının zırhlı araçlarımıza entegrasyonu başlatıldı ve burada da yine yeni bir alan olarak insansız kara araçları ve onların üzerinde çok çeşitli kabiliyetlerin oluşturulması, gerek uzaktan kumandalı, gerekse otonom sürüşe müsait araçlarımızın sahaya verilmesiyle ilgili de çok sayıda şirketimiz çalışmaya devam ediyor” dedi. 

Demir, kara harekât ortamının her geçen gün daha da karmaşık hale geldiğini gözlemlediklerini, harekâtların kapsamları ve görevlerin değişkenliği gibi parametrelerin zırhlı araçlar üzerinde geliştirmeler ve iyileştirmeler yapılmasını kaçınılmaz hale getirdiğini ifade etti.

Demir, 23 adet amfibi hücum personel aracı, 2 adet amfibi hücum komuta aracı, 2 adet de amfibi kurtarma aracı olmak üzere toplam 27 adet ZAHA’nın tedarik edilmesinin planlandığını belirtti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR