Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cumartesi 16 Eylül 2023 14:09

GERÇEK ZAMANLI OKYANUS SEVKİYAT TAKİP ARACI

Selülozik kökenli elyaf üreticisi Lenzing, sürdürülebilirlik hedefleri çerçevesinde tedarik zinciri çözümleri şirketi project44 ile yaptığı iş birliğiyle tedarik süreçlerindeki şeffaflığı artıran bir uygulamaya başladı.

Gerçek zamanlı okyanus sevkiyat takip aracı

Selülozik kökenli elyaf üreticisi Lenzing Group, dijital tedarik zinciri çözüm şirketi project44 ile yaptığı iş birliği ile tedarik zincirinin şeffaflığı ve verimliliğini artırma yolunda önemli bir adım attı. İş birliği çerçevesinde sektörde öncü olabilecek gerçek zamanlı okyanus sevkiyatı takip cihazının lansmanı yapıldı. Lenzing'in sürdürülebilirlik hedeflerinin bir parçası olan cihaz ile sevkiyat sırasında karbon emisyonlarının görünürlüğü ve müşteri deneyimi kalitesi artırılacak. 

 

Lenzing, sektörün artan tedarik zinciri sorununu ele almak için sistem uygulamaları ve SAP ürünleri ile project44’ün “Movement” adını taşıyan platformu arasında tam entegre gerçek zamanlı uygulama programlama arayüzü (API) kurdu. Bunu, gelişmiş yapay zeka (AI), GPS sensörleri ve makine öğrenimi teknolojileriyle birleştiren Lenzing, artık müşterilerini elyaf siparişleri hakkında sevkiyat durumu, konteyner konumu, gemi rotası takibi ve dünyanın dört bir yanındaki limanlara tahmini varış sürelerine kadar gerçek zamanlı doğru bilgilerle destekleyecek.

 

Gerçek zamanlı veriler yapay zeka ile destekleniyor

Lenzing Küresel Tedarik Zinciri Başkan Yardımcısı Thomas Panholzer geçtiğimiz birkaç yıl boyunca tedarik zincirlerinde aksaklıklar yaşandığından bahsederek gelişmiş okyanus sevkiyatı takibinin önemini vurguladı. Panholzer, “Gerçek zamanlı sevkiyat takip sistemimiz, Lenzing'in tekstil ve nonwoven tedarik zincirinde dijital dönüşüm ve şeffaflık sağlama taahhüdümüzü güçlendiren 'Daha İyi Büyüme' kurumsal stratejimizin bir kanıtı. Tedarik zinciri şeffaflığı ve sürdürülebilirliği giderek daha önemli hale gelirken, sevkiyat ve konteyner düzeyinde çığır açan karbon emisyonu takibi uygulama becerimiz, iddialı karbon azaltma hedeflerini müşterilerimizle birlikte oluşturmaya hazır olduğumuzu gösteriyor." dedi.

 

Daha fazla karbon emisyonu görünürlüğü ortak hedefe ulaşmak için işbirliği 

Lenzing'in sürdürülebilirlik taahhütlerinin bir parçası olan ve project44 iş birliğinde hayata geçirdiğimiz gerçek zamanlı okyanus sevkiyatı izleyicisi, müşterilere sevkiyat ve konteyner düzeyinde Küresel Lojistik Emisyon Konseyi (GLEC) çerçevesi tarafından akredite edilmiş “Kapsam 3” karbon emisyon verilerine erişim sağlayarak değer zinciri ortaklarının karbon emisyon hedeflerine ulaşmalarını destekleyen çözümler sunuyor. project44 tarafından sunulan bu gerçek zamanlı veriler, Lenzing ve müşterilerinin iş birliği içinde hedefler belirlemelerine ve karbon emisyonlarını azaltmak için sevkiyat planlarını ayarlamalarına olanak tanıyor. 

project44'ün kurucusu ve CEO'su Jett McCandless, " Tedarik zinciri görünürlüğü başarılı iş birlikleriyle gelişmeye devam ediyor. Lenzing’in project44'ün benzersiz verileri ve içgörüleriyle desteklenen sevkiyat izleyicisi, müşterilere dünya genelinde sevkiyatların yerini belirleyen gerçek zamanlı bilgilere benzeri görülmemiş bir erişim sağlıyor. Lenzing gibi yeni çözümleri ve teknolojileri iş süreçlerine dahil etmeye çalışan öncü şirketlerle daha sürdürülebilir teknolojilere erişim arayışımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Lenzing Global Satış Tekstilleri Departmanı Başkan Yardımcısı Jayaraman Sethuraman, "Bu yeni karbon görünürlük çözümü, Lenzing için çok önemli bir kilometre taşını oluşturuyor. Ortaklarımız karbon ayak izlerini en aza indirmeye yönelik çabalarını yoğunlaştırdıkça, biz de onları daha fazla azaltım sağlayacak önemli bilgilerle güçlendirmek için hazırız" diye konuştu.

Pallavaa Grubu İcra Direktörü Durai Palanisamy ise "Lenzing'in karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik yolculuğumuzu destekleme konusunda çabaları çok değerli. Sürdürülebilirliğe olan bağlılığımızı, eğirme ve dokuma üretim süreçlerinde yeşil enerji kullanarak karşılıyoruz. Pallavaa Grubu olarak, karbon nötr hedefleri çerçevesinde ham kumaş prosesine kadar çözümler sunmaya hazırız." diye paylaştı 

 

Değer zincirinin verimliliği ve şeffaflığı için dijitalleşme teşvik edilmeli 

Lenzing Küresel BT ve Dijital İnovasyon Başkan Yardımcısı Christian Platzer “Lenzing’in bilişim teknolojileri vizyonu, bilgi ve teknolojinin gücünü açığa çıkararak dünyayı daha iyiye doğru değiştirme tutkumuzu güçlendiriyor. Bu proje de vizyonumuzu hayata geçiren harika örnekten biri. Müşteri memnuniyetini ve tedarik zinciri şeffaflığını daha da artıracak dijital iş birliklerini teşvik etmeye kararlıyız" dedi.

 

Lenzing'in gerçek zamanlı okyanus sevkiyatı izleyicisine eylül ayından itibaren dünya çapındaki tüm Lenzing müşterileri erişebilecek.

 

Duyuru ile ilgili görselleri https://mediadb.lenzing.com/pinaccess/pinaccess.do?pinCode=jRWX5lEiuQDq indirebilirsiniz.

Lenzing Grubu Hakkında

Lenzing Grubu yenilenebilir ağaç ham maddesinden çevreye duyarlı özel elyaflar üretmektedir. İnovasyon lideri olarak global tekstil ve nonwoven üreticilerinin iş ortağı olan Lenzing, çok sayıda yeni teknolojik gelişimin öncülüğünü yapmaktadır.

 

Lenzing Grubunun yüksek kaliteli elyafları, şık kadın giyimden farklı denimlere ve yüksek performans spor giyime kadar çok çeşitli tekstil uygulamalarına temel teşkil etmektedir. İstikrarlı yüksek kalitesi, doğada çözünürlüğü ve gübreleşebilir olma özelliği ile Lenzing elyafları hijyen ve tarım ürünlerinde kullanıma da çok elverişlidir.

 

Lenzing Grubunun iş modeli geleneksel bir elyaf üreticisinin çok ötesindedir. Müşteri ve iş ortakları ile birlikte Lenzing, değer zinciri boyunca yenilikçi ürünler geliştirerek tüketicilere katma değer yaratmaktadır. Her türlü ham maddenin verimli bir şekilde kullanılmasını ve işlenmesini hedefleyen Lenzing, tekstil sektörünün kapalı döngü bir ekonomiye yönlenmesine yardımcı olacak çözümler sunmaktadır. Küresel ısınmanın hızını azaltmak ve Paris İklim Anlaşması ile AB Komisyonu'nun “Yeşil Anlaşma” hedeflerine ulaşmak için Lenzing'in net bir vizyonu var: sıfır karbonlu bir geleceği gerçeğe dönüştürmek.


ABONE OL