Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | GÜNCEL Perşembe 28 Mart 2024 13:55

ETF'LERDEKİ NAKİT AKIŞI ILIMLI SEYREDERKEN, BİTCOİN'DE YAŞANAN DÜZELTMEDE DİP SEVİYELERE GELİNDİ

Başkent'in kültür ve sanat adası CSO Ada Ankara, Nisan ayında, renkli programıyla sanatseverlerle buluşuyor.

ETF'lerdeki nakit akışı ılımlı seyrederken, Bitcoin'de yaşanan düzeltmede dip seviyelere gelindi

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI İLE PAZARTESİ KONSERLERİ ‘BİR ASKERİN ÖYKÜSÜ’

1 NİSAN-20:00-BANKKART MAVİ SALON 

 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Pazartesi Konserleri’nde bu hafta, Rus besteci Igor Stravinsky'nin ‘Bir Askerin Öyküsü’ eseri seslendirilecek. Rus halk hikayeleri yazarı Aleksander Afanasiev'in derlediği eski Rus öykülerinden esinlenen, İsviçreli yazar, şair Charles-Ferdinand Ramuz'un I. Dünya Savaşı sonrasında yazdığı eser, firari bir asker ile eninde sonunda onun ruhuna sahip olacak şeytanın anlatıldığı bir hikaye. 1 Nisan Pazartesi saat 20:00’de CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon'da, şef Cemi'i Can Deliorman yönetiminde sahnelenecek olan müzikli dramatik yapıt, müzisyen ve oyuncu Ali Seçkiner Alıcı anlatımıyla seyirci karşısına çıkacak. 

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 80 TL

2.Kategori: 60 TL

 

MEVLANA VE SİMYACI SENFONİK ŞİİR 

2 NİSAN-21:00-ZİRAAT BANKASI ANA SALON 

 

Sabri Tuluğ Tırpan, Mevlana ile Paulo Coelho’nun ‘Simyacı’sından esinlenerek bestelediği ‘Mevlana-Simyacı Senfonik Şiiri’ni piyano ile seslendirirken; anlatıcı Okan Yalabık, neyzen Burcu Karadağ, soprano Seran Bilgi ve dansta Su Güneş Mıhladız-sanatseverlere 2 Nisan Salı saat 21:00’de CSO Ada Ankara-Ziraat Bankası Ana Salon’da mistik bir gece yaşatacak.

 

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 550 TL

2.Kategori: 500 TL

3.Kategori: 450 TL

4.Kategori: 350 TL

 

SUFLE

2 NİSAN-21:00-BANKKART MAVİ SALON

 

2012 yılında Göksu Taşçeviren ve Mustafa Atik tarafından kurulan Sufle, 2 Nisan Salı saat 21:00’de CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da sevenleriyle buluşacak. Kuruldukları dönem, akustik cover'larıyla tanınan grup birkaç yıl sonra, Brit Pop ve Dark Pop gibi türlerden ilham alarak 2017 yılında ilk EP'leri 'Pus'u yayınladı. Birçok festivalde, performans salonunda çalıp, birçok müzik ödülü alan grup her zaman olduğu gibi derinden hissettikleri ve dinlemekten keyif aldıkları müzikler üretmeye devam ediyor.

 

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 475 TL

2.Kategori: 400 TL

 

BATTLE VIVALDI

3 NİSAN-21:00-ZİRAAT BANKASI ANA SALON

 

Fransa ve yurt dışında, 65 ülkede 4 binden fazla performansta 2 milyondan fazla seyirci tarafından izlenen dünyaca ünlü koreograf Mourad Merzouki'nin olağanüstü performansı, CSO Ada Ankara’da sahnelenecek. 3 Nisan Çarşamba saat 21:00’de CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon’da gerçekleşecek bu özel konserde izleyiciler, hip-hop dansının tüm stillerini keşfeden Merzouki'nin, sirk, dövüş sanatları, görsel sanatlar, video ve canlı müzikle harmanlanmış eserlerine tanık olacak.

 

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 700 TL

2.Kategori: 625 TL

3.Kategori: 500 TL

4.Kategori: 350 TL

 

ANADOLU’NUN EZGİ HAZİNESİ  

3 NİSAN-21:00-BANKKART MAVİ SALON

 

2022 yılında müzik çalışmalarına başlayan Sinan Ayyıldız ve Salih Gündoğdu ikilisi, türkülerin nahif ruhuna uygun minimalist düzenleme anlayışıyla halk ezgilerini 3 Nisan Çarşamba saat 21:00’de  CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da seyircileriyle buluşturacak. ‘Anadolu'nun Ezgi Hazinesinden Alıştırmalar’ isimli kitap çalışmasını 2021 yılında yayınlayan ikili, bu akademik birlikteliği atölyeler ve konser etkinlikleri sahneye taşıyor. 

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 250 TL

2.Kategori: 200 TL

NIGEL KENNEDY - HEART AND SOUL 

4 NİSAN-21:00-ZİRAAT BANKASI ANA SALON

 

Vivaldi’nin ‘Dört Mevsim’ini çaldığı albümünün 2 milyonluk satışıyla Guiness Rekorlar Kitabı’na, dünyanın en çok satan klasik müzik allbümü ile adını yazdıran Nigel Kennedy, besteci, keman virtüözü, orkestra şefi ve festival küratörü olarak değişik stilleri birbirleri ile harmanlayan sıra dışı bir müzisyen olarak tüm dünyada ses getiren konserler veriyor. Usta tekniği, eşsiz yeteneği ve dinleyicilerle sahnede kurduğu samimi ilişkisi ile hem klasik hem de çağdaş repertuara yeni bakış açıları getiren Kennedy, sınırları zorlayarak yeni seslere ve yeni performans yöntemlerine öncülük ediyor. Klasik, caz, klezmer, rock ve çok daha fazlasını kapsayan geniş repertuarı ile sınırlar ötesi müzikal yolculuğun öncülerinden olan Kennedy, 4 Nisan Perşembe saat 21:00’de CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon’da müzikseverler ile buluşacak. 

 

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 850 TL

2.Kategori: 750 TL

3.Kategori: 600 TL

4.Kategori: 480 TL

 

‘TÜRK DÜNYASINDA HİKMET’ RAMAZAN ÖZEL KONSERİ

4 NİSAN-21:00-BANKKART MAVİ SALON 

 

Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu, sanat yönetmeni ve şef Cem Gürdal yönetiminde Ramazan ayı vesilesi ile Türk Dünyası coğrafyasındaki mistik müziklerin ve dansların bir seçkisinini 4 Nisan Perşembe saat 21:00’de CSO Ada Ankara Mavi Salon’da dinleyicilerin beğenisine sunacak. 

 

 Bilet Fiyatları:

 1.Kategori: 80 TL

 2.Kategori: 60 TL

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI - ARABELLA STEINBACHER 

5 NİSAN-20:00-ZİRAAT BANKASI ANA SALON

 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, duayen şef Rengim Gökmen yönetiminde Alman besteci Felix Mendelssohn Bartholdy'nin Mi minör tonundaki ‘Keman Konçertosu’ ile programa başlayacak. Bach'ı yeniden hayata döndüren besteci ve Mozart'ın 19. yüzyıldaki eşdeğeri olarak değerlendirilen Mendelssohn'un ünlü konçertosunu, dünya çapında önde gelen solistlerden biri olarak kabul edilen sıradışı kemancı Arabella Steinbacher yorumlayacak. Konserin ikinci bölümünde çoksesli, evrensel müzik tarihimizin temellerini atan Türk Beşleri'nden, Devlet Sanatçısı ünvanını alan ilk sanatçımız Ahmed Adnan Saygun'un 1960 yılında bestelediği ‘3 Numaralı Senfonisi’, Saygun'un öğrencisi Rengim Gökmen yönetiminde 5 Nisan Cuma saat 20:00’de CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon’da dinleyiciyle buluşacak.

 

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 200 TL

2.Kategori: 150 TL

3.Kategori: 90 TL

4.Kategori: 70 TL

 

 

‘BU NE BİÇİM MOZART’ ANLATIMLI ÇOCUK KONSERİ

6 NİSAN-15:00-BANKKART MAVİ SALON

 Gülümden Alev Karaman’ın yazdığı ve Selver Kınık ile anlatıcı olarak yer aldığı ‘Bu Ne Biçim Mozart’ anlatımlı konserinde çocuklar Mozart’ın renkli dünyasında bol kahkahayla yol alırken, akıllarına kazınacak güzel müzikleri ve klasik müzik konserlerinin olmazsa olmazlarını yaşayarak öğrenecekler. Konser, 6 Nisan tarihinde saat 15:00’te CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da minik sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

 

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 160 TL

2.Kategori: 130 TL

 

ÇOCUKLAR İÇİN GELENEKSEL DOKUMA TEKNİKLERİNDEN KİLİM ATÖLYESİ

7 NİSAN-13:00-15:00-FUAYE ALANI

 

Somut Olmayan Kültürel Miras örneklerinden biri olan ‘Kilim Dokuma Atölyesi’ 8-10 yaş arası çocuklar için 13:00, 11-12 yaş arası çocuklar için 15:00’de CSO Ada Ankara fuaye alanında minik sanatseverleri bekliyor. Eğitmen Bilgen Turan eşliğinde düzenlenecek; yaratıcılık, motor ve iletişim kurma becerisi gibi birçok kazanım elde edilebilecek atölyede 20 kişilik kontenjan mevcut.

Bilet Fiyatı: 150 TL.

 

ÇOCUKLAR İÇİN ORFF VE RİTİM ATÖLYESİ

8 NİSAN-13:00-FUAYE ALANI

‘Orff ve Ritim Atölyesi’, çocuklara orff schulwerk eğitimi ile müziği deneyimleme ve bedenlerini bir enstrüman olarak kullanmayı sağlarken, orff aletleri, ritim çubuğu, marakas ve diğer enstrümanlarla koordineli olarak takım çalışması imkânı verecek. 5-7 yaş arası çocuklar için 8 Nisan’da CSO Ada Ankara fuaye alanında düzenlenecek atölyede müzik öğretmeni Serhat Er çocukların ritim, koordinasyon ve grup çalışması becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak. Etkinlik için 16 kişilik kontenjan mevcut. 

Bilet Fiyatı: 150 TL.

 

ÇOCUKLAR İÇİN RESİM ATÖLYESİ

8 NİSAN-13:00-FUAYE ALANI

 

Görsel Sanatlar Öğretmeni Sebahat Ürün rehberliğinde, ‘Çocuklar İçin Resim Atölyesi’ 8-10 yaş grubu çocuklar için 8 Nisan tarihinde CSO Ada Ankara fuaye alanında saat 15:00’te gerçekleştirilecek. Etkinlik için 15 kişilik kontenjan mevcut.

Bilet Fiyatı: 150 TL. 

CSO SANATÇILARI İLE PAZARTESİ KONSERLERİ - ‘TRIO ANKA ODA MÜZİĞİ KONSERİ’

8 NİSAN-20:00-BANKKART MAVİ SALON

 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Pazartesi Konserleri kapsamında kemanda Elif Ece Kaya, klarinette Umay Şafak ve piyanoda Ilgın Uysal’ın seslendireceği ‘Trio Anka Oda Müziği’ Konseri, 8 Nisan Pazartesi saat 20.00 CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da Ankaral müzikseverlerin beğenisine sunulacak.   

 

Bilet Fiyatları:

1.Kategori: 80 TL

2.Kategori: 60 TL

 

 

ÇOCUKLAR İÇİN ORFF VE RİTİM ATÖLYESİ

11 NİSAN-13:00-FUAYE ALANI 

‘Orff ve Ritim Atölyesi’, çocuklara orff schulwerk eğitimi ile müziği deneyimleme ve bedenlerini bir enstrüman olarak kullanmayı sağlarken, orff aletleri, ritim çubuğu, marakas ve diğer enstrümanlarla koordineli olarak takım çalışması imkânı verecek. 8-10 yaş için 11 Nisan’da CSO Ada Ankara fuaye alanında düzenlenecek atölyede müzik öğretmeni Serhat Er çocukların ritim, koordinasyon ve grup çalışması becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak. Etkinlik için 16 kişilik kontenjan mevcut.

Bilet Fiyatı: 150 TL.

 

ÇOCUKLAR İÇİN RESİM ATÖLYESİ

11 NİSAN-15:00-FUAYE ALANI 

 

Görsel Sanatlar Öğretmeni Sebahat Ürün rehberliğinde,‘Çocuklar İçin Resim Atölyesi’ 11-12 yaş grubu çocuklar için 11 Nisan tarihinde CSO Ada Ankara fuaye alanında saat 15.00’da gerçekleştirilecek. Etkinlik için 15 kişilik kontenjan mevcut.

Bilet Fiyatı: 150 TL.

  

MELODİLER EŞLİĞİNDE OKUYARAK KEŞFEDİYORUM ‘KÜÇÜK PRENS’

12 NİSAN-13:00-FUAYE ALANI

 

Melodiler Eşliğinde Okuyarak Keşfediyorum ‘Küçük Prens’ atölyesinde, 5-7 yaş aralığındaki minik sanatseverler 12 Nisan saat 13:00’te, CSO Ada Ankara fuaye alanında buluşacaklar. Aklındaki soruların yanıtlarını alana kadar asla vazgeçmeyen Küçük Prens'in maceralarını, hikâye anlatıcısı Didem Yaran ve renkli melodileri ile yazar Selma Tekin; müzik ve dans ile zenginleştirilmiş bir deneyim ile çocuklarla buluşturacak. Etkinlik için 15 kişilik kontenjan mevcut.

Bilet Fiyatı: 150 TL.

 

ÇOCUKLAR İÇİN ‘ÇOCUKÇA HAKLAR’ YARATICI DRAMA ATÖLYESİ

12 NİSAN-15:00-FUAYE ALANI

 

‘Çocukça Haklar’ Yaratıcı Drama Atölyesi, drama eğitmeni Evrim Özden Açıkgöz rehberliğinde 12 Nisan’da 8-10 yaş arası çocuklar ile 15:00’da CSO Ada Ankara fuaye alanında buluşacak. Çocukların sahip oldukları hakları anlamalarına ve bu hakların nasıl korunması gerektiğine dair bilinci artırmak için tasarlanan atölyede 15 kişilik kontenjan mevcut. 

Bilet Fiyatı: 150 TL.

 

MELODİLER EŞLİĞİNDE OKUYARAK KEŞFEDİYORUM ‘KÜÇÜK PRENS’

13 NİSAN-13:00-FUAYE ALANI

 

Melodiler Eşliğinde Okuyarak Keşfediyorum ‘Küçük Prens’ atölyesinde, 8-10 yaş arası çocuklarımız ise 13 Nisan 13:00’te CSO Ada Ankara fuaye alanında buluşacaklar. Aklındaki soruların yanıtlarını alana kadar asla vazgeçmeyen Küçük Prens'in maceralarını, hikâye anlatıcısı Didem Yaran ve renkli melodileri ile yazar Selma Tekin; müzik ve dans ile zenginleştirilmiş bir deneyim ile çocuklarla buluşturacak. Etkinlik için 15 kişilik kontenjan mevcut.

Bilet Fiyatı: 150 TL.

UKULELEMDEN MASALLAR

13 NİSAN-15:00 FUAYE ALANI

Masal ve hikâye anlatıcısı Esra Sazak ve ritim sanatçısı Emre Sazak tarafından gerçekleştirilecek etkinlikte masal, müzik ve ritim iç içe olacak. 5-6 yaş arası çocukların interaktif olarak katılacağı anlatıda bir Anadolu tekerlemesi çeşitli drama teknikleri ile çalışılacak, ardından ritim saz eşliğinde pekiştirilerek masala giriş yapılacak ve masal şarkısını ukulele ile çalıp söylenecek. Etkinliğin temel amacı çocuk edebiyatı dünyasını müzik ile harmanlamak ve çeşitli enstrümanlar ile temel müzik bilgilerini çocuklara vermek. 

Bilet Fiyatı: 150 TL.

 

ÇOCUKLAR İÇİN ‘ÇOCUKÇA HAKLAR’ YARATICI DRAMA ATÖLYESİ

14 NİSAN-15:00-FUAYE ALANI

 

‘Çocukça Haklar’ Yaratıcı Drama Atölyesi, drama eğitmeni Evrim Özden Açıkgöz rehberliğinde 14 Nisan’da 11-14 yaş arası çocuklar ile 15:00’da CSO Ada Ankara fuaye alanında buluşacak. Çocukların sahip oldukları hakları anlamalarına ve bu hakların nasıl korunması gerektiğine dair bilinci artırmak için tasarlanan atölyede 15 kişilik kontenjan mevcut. 

Bilet Fiyatı: 150 TL.

 

 

UKULELEMDEN MASALLAR

14 NİSAN-13:00-FUAYE ALANI

Masal ve hikâye anlatıcısı Esra Sazak ve ritim sanatçısı Emre Sazak tarafından gerçekleştirilecek etkinlikte masal, müzik ve ritim iç içe olacak. 7-8 yaş arası çocukların interaktif olarak katılacağı anlatıda bir Anadolu tekerlemesi çeşitli drama teknikleri ile çalışılacak, ardından ritim saz eşliğinde pekiştirilerek masala giriş yapılacak ve masal şarkısını ukulele ile çalıp söylenecek. Etkinliğin temel amacı çocuk edebiyatı dünyasını müzik ile harmanlamak ve çeşitli enstrümanlar ile temel müzik bilgilerini çocuklara vermek. 

ABONE OL