Dolar $
32.21
%-0.23 -0.07
Euro €
35.07
%0.32 0.11
Sterlin £
40.87
%0.39 0.16
Çeyrek Altın
4043.89
%1.52 59.64
SON DAKİKA
AA | EKONOMİ Çarşamba 01 Mayıs 2024 20:37

ERZİNCAN'DA YENİ YATIRIMLARLA SERA VARLIĞI 1000 DÖNÜMÜ AŞACAK

Jeotermal kaynakları, verimli toprakları, ve mikroklima özelliği ile seracılıkta her geçen gün yatırımcıların ilgisini çeken Erzincan'da, yeni yatırımlarla sera varlığı 1000 dönümün üzerine çıkacak.

Erzincan'da yeni yatırımlarla sera varlığı 1000 dönümü aşacak

Kentte son yıllarda Valilik, İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından sağlanan destekle 600 dönüm üzerinde kurulan seralarda 200 işletmeci üretim yapıyor.

Vali Hamza Aydoğdu'nun talimatıyla kentte yeni sera kurulması için 525 dönümlük alan belirlendi. Altyapılarının İl Özel İdaresi ile belediye tarafından yapılacağı alan, 10-15 dönümlük parseller halinde ihaleye çıkarılıp, yatırımcılara tahsis edilecek.

Yaklaşık 30-40 işletmenin kurulacağı bu yeni alandan pay düşecek yatırımcılar, ayrıca devletten alacakları hibe desteğiyle seralarını kurup üretime başlayacak.

Yeni yatırımlarla kentteki sera varlığı 1000 dönümün üzerine çıkacak ve Erzincan sebze üretimiyle bölgede adından söz ettirecek.

"525 dönüm yeni bir sera alanı oluşturduk"

Vali Hamza Aydoğdu, AA muhabirine, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan Erzincan'ın çok verimli topraklara sahip olduğunu söyledi.

Kentte sera alanlarını artırmak için uzun süredir çalışma yaptıklarını ifade eden Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Erzincan'ın toprakları hem normal tarım hem de sera için çok uygun. Şimdiye kadar Erzincan'da oluşturulan sera alanı 600 dönüm. Bizler boş arazileri ekmek ve sera alanı olarak kullanabilmek için arkadaşlarımızla çok ciddi bir çalışma içerisine girdik. STK'ler, çiftçiler ve devlet tarafı bir araya gelerek 'bu sera alanlarımızı nasıl çoğaltabiliriz, vatandaşımızın hizmetine nasıl sunabiliriz' diye 4 aydır hummalı bir çalışma var. Bunun sonucunda 525 dönüm yeni bir sera alanı oluşturduk."

Aydoğdu, kentin iklim koşulları ve gün ışığı nedeniyle kısa zamanda bölgenin sera üstü olacağını belirterek, "Eğer biz bu yıl ve gelecek yıl sera alanlarını verimli bir şekilde kullanır üretim yaparsak, Doğu Anadolu Bölgesi'nde en çok sera alanı olan il Erzincan olacak. Bizim buradaki amacımız üretim yapmak. Bunun için arkadaşlarımızla tarım alanlarını verimli kullanabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Üretim yaparsak bunun sonucunda bir istihdam oluşur. İstihdamın da oluştuğu yerde de gençlerimiz ve insanlarımız göç edip gitmez." dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR