Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Sürdürülebilirlik Çarşamba 08 Mayıs 2024 12:50

AWARE PROJESİ İLE KİMYA SANAYİSİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİLERİ ELE ALINACAK

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri koordinatörlüğünde yürütülen "Su Kaybının Önlenmesiyle İklim Değişikliğine Dayanıklılık ve Uyumun Desteklenmesi Projesi"nin (AWARE) açılış toplantısı İstanbul'da gerçekleşecek. Sanayide kimya ve maden sektörlerinde iklim değişikliğinin etkileri ile su yönetimini ele alacak olan AWARE Projesi 10 Mayıs 2024 tarihinde ilk tanıtım etkinliği olan açılış toplantısında paydaşlara tanıtılacak.

AWARE Projesi ile Kimya Sanayisinde İklim Değişikliğinin Etkileri Ele Alınacak

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin maddi desteği ile hayata geçirilen bu proje T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında destekleniyor. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister’in sözleşme imzacısı olduğu proje, kimya sektöründe iklim değişikliğine uyum ve su yönetimi konularında faaliyetler gerçekleştirecek.

Proje, kimyasallar ve kimyasal ürünler alt sektörleri ile metalik olmayan mineraller sektörlerinde üretim süreçlerinde su yönetimi hakkında farkındalık oluşturmayı ve iklim değişikliğine direnci güçlendirmeyi hedefliyor. İklim değişikliğinin bu sektörler üzerinde yaratacağı etkiler hakkında geliştirilecek analizler, işletmelerin kendilerini bu etkilere karşı nasıl hazırlayabileceği konusunda rehberlik edecek. 

Ülkemizde ilgili sektörlerde su tüketiminin ne düzeyde olduğuna dair yapılacak incelemeler iklim değişikliğinin bir sonucu olan su kaynaklarının azalması sorunu karşısında atılabilecek adımlara yol gösterecek. Proje kapsamında dünya çapında su yönetimi konusunda uygulanan en iyi yöntemler hakkında masa başı ve saha araştırmaları yapılarak bunların ülkemizde de tanınması ve benimsenmesi sağlanacak. Böylece Türkiye'de iklim değişikliğinin sanayi tesislerine etkileri ve su yönetimi konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla işletmelerin ve ülkemizin değişen iklim koşullarına uyum sağlama kapasitesinin desteklenmesi hedefleniyor.

Projenin ilk tanıtım etkinliği olan açılış toplantısı 10 Mayıs 2024 tarihinde 09:30-12:30 saatleri arasında İstanbul Zeytinburnu Novotel'de gerçekleşecek. Sanayi, kamu, akademi ve sivil toplum temsilcilerinin katılacağı ve İMMİB YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak toplantıda, projenin gelecek faaliyetlerine dair bilgi verilecek ve paydaşların bunlardan nasıl faydalanabileceği aktarılacak. Projeye ve açılış toplantısına dair bilgiler, projenin ve İMMİB'in sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

ABONE OL