Dolar $
32.35
%-0.16 -0.05
Euro €
34.84
%-0.16 -0.05
Sterlin £
40.62
%-0.4 -0.16
Çeyrek Altın
3916.05
%0.09 3.57
SON DAKİKA
GÜNDEM Salı 10 Kasım 2020 14:41

ATATÜRK BU COĞRAFYAYA DA YÖN VERDİ

Yalçın Topçu: Atatürk, yalnızca kendi milletinin değil, bu kadim medeniyet coğrafyasının da kaderine yön vermiş büyük bir liderdir.

Atatürk bu coğrafyaya da yön verdi

Yerli Düşünce Derneği (YDD)10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle bir  açıklama yapıldı. Dernek adına açıklamayı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YDD Onursal Başkanı Yalçın Topçu yaptı.

Topçu açıklamasında, Yüzyıl önce yeniden tasarlanmaya çalışılan medeniyet coğrafyamızda Atatürk’ün “Ya İstiklal, ya ölüm” diyerek özgürlük ateşini yaktığını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, yalnızca kendi milletinin değil, bu kadim medeniyet coğrafyasının da kaderine yön vermiş büyük bir lider olduğunu söyledi.

Topçu şöyle devam etti: “Barış, huzur ve adalet ile bin yıllarca dünyayı aydınlatan, nizam ve merhamet medeniyetinin varisi olan büyük Türk milleti için yazılan ilahi kaderin önüne geçilemeyeceğini cihana yeniden ilan eden Büyük Atatürk, farklılıklarımızı çokluk içinde birlik ülküsünde birleştirip bizi bir bayrak altında kucaklaştırmayı başarmış bütün mazlum milletlere de esin kaynağı olmuştur. Esarete ve mandaya karşı meydan okuyan ve bu milletin küllerinden doğmasına öncülük eden “Hakimiyet bila kayd-u şart milletindir.” diyen Başkomutan'ın milletimizin ve mazlum milletlerin geleceğine ışık tutan fikirleri bu vatan evlatlarının akıllarından çıkmayacak omuzlarında ebediyen taşınacaktır. Bu aziz milletin ‘Atatürk’ dediği bir kişiyi milletin değerleriyle kavgalı bir kısım ideolojik saplantılı zümrenin insiyatifine bırakmaya rıza göstermek onun aziz hatırasına yapılacak en büyük kötülüktür ve büyük Türk milleti buna asla müsaade etmedi ve etmeyecektir. 

Yüce Türk milletinin büyük evladı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 82’nci yıl dönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anarken, “Millete efendilik yoktur. Hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.” sözünün gereğini yerine getirerek onun bizlere emaneti olan cumhuriyetimizi, devletimizi, vatanımızı, milletimizin birlik ve dirliğini yine aynı kardeşlik bilinciyle bugün de ve gelecekte de koruyacağımıza ve bizleri esarete sürüklemeye çalışan bütün bedhahların karşısında  milletçe daima dimdik duracağımızı manevi huzurlarında bir kere daha kararlılıkla ifade ediyoruz.” 

ABONE OL