SON DAKİKA
BM daimi üye sayısı 7'ye mi çıkacak?

Biden, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Birleşmiş Milletlerin reforma ihtiyacı olduğunu, BM Güvenlik Konseyinin daimi üye sayısının arttırılabileceğini ifade etti.

Cuma 27 Eylül 2024 02:00
Yap-Işlet-Devret Modeli

İçinden geçmekte olduğumuz ekonomik kriz nedeniyle kamu yatırımları minimum düzeye düşmüş durumda. Hukuk sistemimizde radikal değişiklikler yapmadan ve yatırımları teşvik sistemimizi revize etmeden yabancı yatırım tutarını yükseltemeyiz. Söz konusu düzenlemeleri süratle yapsak dahi yabancı yatırımcı hızlı hareket etmez. Özel sektör de faizler yüksek olduğundan yatırım yapmıyor.

Cuma 20 Eylül 2024 02:00
Çin'in uyguladığı lojistik stratejileri

4-6 Eylül tarihlerinde Pekin'de Çin-Afrika İşbirliği Formunun 9. Zirvesi vardı. 54 Afrika ülkesinin 52'sinin iştirak ettiği zirvede, 25 ülke lider seviyesinde temsil edildi. Çin, tarafların tamamının kazandığı projeler geliştirdiğinden hem ticaret hacmi hem de toplam yatırım tutarı itibariyle Afrika'nın en büyük ortağı. 2023 yılında 1.280 trilyon dolar ihracat ve 1.200 trilyon dolar ithalatla ABD ve AB'nin açık ara önünde. Tarafların memnuniyetlerini ve ilişkileri geliştirme kararlarını deklere ettikleri zirve vesilesiyle, Çin'in süper güç olabilmek için uyguladığı stratejileri ele aldık.

Cuma 13 Eylül 2024 00:00
BRICS ve Türkiye

Kremlin salı günü, Erdoğan'ın Putin'den gelen daveti kabul ettiğini ve Ekim ayında Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenecek olan BRICS zirvesine katılacağını açıkladı. Kulislerde zirvede Türkiye'nin BRICS'e üye olduğunun ilan edileceği konuşuluyor. Bu vesileyle BRICS'i mercek altına aldık.

Cuma 06 Eylül 2024 02:00