Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

Uyku apnesi özelliği sunan ilk saat nihayet geldi

Samsung Galaxy Unpacked 2024'ün yarattığı haber karmaşasından yeni yeni kurtuluyoruz. Samsung, 10 Temmuz'da Paris'te sahneye çıkarak bir dizi yeni telefon, kulaklık, saat ve hatta Samsung Galaxy Ring'i tanıttı.

Ancak bugün odaklanacağımız Samsung'un yeni akıllı saatleri Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra olacak. Her iki saat için de pek çok heyecan verici yeni özellik tanıtılmış olsa da, yeni uyku apnesi algılama özelliği üzerinde duruluyor.

 

Uyku apnesi nedir?

 

Uyku apnesi, uyku sırasında kişinin hava yollarını tıkayan ve potansiyel olarak oksijen tüketimini kısıtlayan bir durumdur. Uyku apnesi kalp sorunlarına, karaciğer sorunlarına, yorgunluğa ve hatta metabolik sendroma neden olabilir ve Tip 2 diyabet gibi durumlarla bağlantılıdır.

Yüksek sesle horlama, uykusuzluk veya gündüz uykululuk hali uyku apnesinin başlangıcına işaret edebilir, ancak genellikle çok geç olana kadar fark etmeyiz. Bu nedenle bir akıllı saatin uyku apnesi algılama özelliği erken teşhis için hayati önem taşıyabilir.

 

Bu özellik nasıl çalışıyor?

 

Samsung'un uyku apnesi tespit özelliği, Samsung'un Health Monitor uygulaması üzerinden çalışan Samsung'un kan oksijen sensörü aracılığıyla çalışıyor. Saati 10 günlük bir süre boyunca en az dört saat uyku için iki gün taktıktan sonra, özellik orta veya şiddetli obstrüktif uyku apnesi belirtilerini tespit etmek için oksijen seviyenizi düzenli olarak ölçebilmelidir.

Bu özellik ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanmış olsa da (Samsung için büyük bir övgü, çünkü bu özelliğin doğruluğu için önemli bir onay damgasıdır), kendi başına bir teşhis değildir. Aksine, bunu gidip gerçek bir doktor tarafından profesyonel olarak kontrol edilmeniz için bir gösterge olarak görmelisiniz.

 

Hangi Samsung cihazları kullanabilir?

 

Samsung Galaxy Watch Ultra ve Samsung Galaxy Watch 7. Ancak, bu özellik yeni BioActive Sensörüne sahip saatlere özel değil gibi görünüyor. Aslında bu özellik, Samsung'un bir sonraki işletim sistemi güncellemesi olan OneUI Watch 6'da yer alacak ve eski Galaxy Watch'lara da gelecek gibi görünüyor.

 

PlayStation Portal'ın 2024 yılında ABD'de en çok satan aksesuar olduğu bildiriliyor

 

Circana'da yönetici direktör ve video oyun endüstrisi danışmanı olan Mat Piscatella'nın PlayStation Lifestyle aracılığıyla yaptığı açıklamaya göre, PlayStation 5'in resmi uzaktan oynatıcısı piyasaya sürüldükten sekiz ay sonra ABD pazarlarında iyi satmaya devam etti.

Hatta Circana'ya göre, PlayStation Portal hem Mayıs ayı hem de 2024 yılı için dolar bazında en çok satan aksesuar oldu.

PlayStation Portal'ın devam eden başarısı, daha önce el bilgisayarının satışlarının kendi beklentilerini aştığını söyleyen Sony'nin önceki açıklamalarını takip ediyor.

Bu yılın başlarında PlayStation'ın ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Hiromi Wakai Gamefile'a yaptığı açıklamada PS Portal'ın özel ihtiyaçları olan kişilere yönelik niş bir ürün olduğunu söylemişti.

Wakai o dönemde yaptığı açıklamada "PlayStation Portal başından beri belirli ihtiyaçları olan ve belirli bir şekilde oynamak isteyen kişiler için en uygun ürün olmayı amaçlıyordu, bu nedenle duyurudan sonra gelen tepkiler beklentilerimiz dahilindeydi" dedi.

Wakai, Portal'ın popülaritesinin Sony'ye "sürekli olarak daha fazla ünite gönderme" konusunda yardımcı olduğunu ve "Pazara daha fazla ünite getirmeye devam edeceğiz" dedi.

 

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik:

 

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik (VR ve AR) piyasadaki en eşsiz deneyimlerden bazılarını sunuyor. Aksiyonu sadece televizyonunuzda, telefon ekranınızda veya bilgisayar monitörünüzde izlemekle kalmıyor, aynı zamanda aksiyonun bir parçası oluyorsunuz.

Şu anda bu alandaki baskın güç, mükemmel donanım ve yazılım serisiyle (son derece popüler Oculus Quest 2'yi de içeren) Meta (eski adıyla Oculus) ancak tek oyuncu o değil. Valve, HTC ve Pico mükemmel VR başlıkları sunarken Xreal ve Snapchat de eğlenceli AR akıllı gözlükler üretenler arasında.

Ve tabii ki yakın zamanda Vision Pro karma gerçeklik başlığıyla alana giren Apple da var. Bu duyurunun, bu kategoriyi niş ilgiden ana akım ilgiye çok hızlı bir şekilde taşımaya yardımcı olmasını bekliyorum.