Dolar $
32.87
%0.06 0.02
Euro €
35.2
%-0.17 -0.06
Sterlin £
41.56
%-0.24 -0.1
Çeyrek Altın
4013.92
%0.29 11.54
SON DAKİKA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı

FATİH SORHUN 21 May 2024

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) mayıs faiz kararı için geri sayım sürüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) mayıs faiz kararı için geri sayım sürüyor. 

Özellikle dolar, altın, borsa ve mevduat faizi yatırımcıları tarafından yakından takip edilen, faiz kararı öncesinde, ekonomistlerin beklentisi merak ediliyor. Geçtiğimiz ay faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 50'de sabit bırakan Merkez Bankası'nın mayıs ayında alacağı faiz kararı merak ediliyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı mayıs ayı faiz kararı için takvim belli oldu. Buna göre; Merkez Bankası mayıs ayı faiz kararı 23 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak. 

Ekonomistlerin faiz beklentisi ne yönde? Gelecek hafta yurt içinde gözler TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında açıklayacağı faiz kararına çevrildi. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı TCMB'nin politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak hesaplandı. 

Dolar/TL, haftayı bir önceki kapanışın yüzde 0,48 altında 32,1861’den tamamladı. Öte yandan, geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik" paketini açıkladı. Şimşek, yaptığı konuşmada, en önemli önceliklerinin hayat pahalılığını bir sorun olmaktan çıkarmak olduğunu belirterek, "Enflasyonu düşük tek hanelere indirmek. Refah için, sürdürülebilir yüksek büyüme için düşük tek haneli enflasyon olmazsa olmazdır. Fiyat istikrarı bunun en önemli bileşenidir." diye konuştu.