Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

Skype artık reklamsız!

Modern çağ için yeni ve geliştirilmiş bir Skype geliyor. Skype'ı hatırlıyor musunuz? Google Meet ve Microsoft Teams gibi uygulamalar şu anda iletişim dünyasının ilgi odağı olsa da Microsoft hala Skype üzerinde çalışıyor ve uygulamadaki reklamları kaldırarak ve (tahmin ettiğiniz gibi) yapay zeka özellikleri ekleyerek Skype'ı daha popüler hale getirmeyi umuyor.

Skype Insider yapı 8.125 için kısa süre önce yayınlanan sürüm notlarında Microsoft, bu yeni önizleme sürümündeki büyük değişiklikleri özetledi. Bahsedildiği gibi en büyük gelişme, reklamların atılması ve Microsoft'un "Skype artık reklamsız!" açıklamasıyla hepsinin atılması anlamına geliyor.

Kısacası, Skype kullanıcıları artık Skype kanallarında ve Skype platformunun geri kalanında reklam görmeyecek, bu da çok daha gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sağlayacak ya da öyle olması gerekiyor (Skype'ı uzun süredir kullanmıyorum). Yine de bu hamlenin henüz test aşamasında olduğunu unutmayalım, yani hayata geçeceğinin bir garantisi yok.

Reklamları kaldırmanın yanı sıra Microsoft, Skype masaüstü uygulamalarına geliştirilmiş bir yapay zeka görüntü oluşturucu ekleyerek kullanıcıların doğrudan sohbet pencerelerinde ya da arayüzün üst çubuğundan görüntü oluşturabilmelerini sağladı. Ayrıca, kullanıcılar artık yapay zeka tarafından oluşturulan bu görüntüleri tek bir tıklamayla genişletebiliyor.

Bu büyük değişikliklerin yanı sıra Microsoft, OneAuth'u iOS için Skype'a entegre ederek kullanıcılara oturum açmayı kolaylaştıracak bir seçenek sundu. Bu sayede kullanıcılar klasik oturum açma sistemlerini OneAuth ile değiştirebiliyor ve başka bir Microsoft uygulamasında zaten oturum açmışlarsa Skype'ta otomatik olarak oturum açabiliyorlar.

Önizleme derlemesi ayrıca olağan hata düzeltmelerini ve uygulama kararlılığına yönelik iyileştirmeleri de içeriyor.

Modern çağ için yeni ve geliştirilmiş bir Skype

Microsoft'un neden herkesin birdenbire Windows 11 ve uygulamalarının her köşesinde yapay zekalı görüntü oluşturuculara karşı bir açlık geliştirdiğini düşündüğünü bilmiyorum, ancak sanırım bu cephedeki değişiklikler zarar vermiyor. Ancak, iş reklamlara balta vurmaya geldiğinde işte şimdi konuşuyoruz. Çok fazla kullanmadığınız (ya da hiç kullanmadığınız) bir uygulamadaki reklamlar olsa bile, Windows 11'in daha fazla reklam almak yerine bazı reklamları kaybettiğini görmek harika.

iPhone'daki Sonos uygulamanızı güncellerseniz pil tüketimi sorununuzu çözebilirsiniz

Sonos için, özellikle de bağlı hoparlörlerini ve soundbar'larını kontrol etmeye yarayan uygulaması için çalkantılı geçen birkaç ayın ardından, bir başka hata giderici güncelleme daha yayınlanıyor. Eğer iOS için Sonos uygulaması sayesinde iPhone'unuzda hızlı pil tüketimini keşfediyorsanız, bu iyi bir haber olmalı.

Sonos Reddit'te “KeithFromSonos” tarafından onaylandığı üzere, iOS uygulaması yeni bir güncelleme alıyor. Bu güncelleme, uygulamanın telefon pilini aşırı kullanmasını düzeltmeye ve daha önce söz verilen yeni ürün ekleme kararlılığını iyileştirme taahhüdüne odaklanıyor.

Bu güncelleme, CEO Patrick Spence'in uygulama ve sürüm için özür dileyen ve eksik özellikleri ekleme ve kullanıcılarının güvenini yeniden kazanma sözü veren bir mektup kaleme almasından sadece birkaç gün sonra geldi. Mektupta ayrıca daha fazla güncellemenin planlandığı belirtiliyor ve neyin ne zaman düzeltileceği listeleniyor.

Uzun bir güncelleme listesi hala gelmeye devam ediyor

Görünüşe göre, kullanıcıların pil tüketimi sorunlarını dile getirmesiyle, Sonos ekibi bu düzeltmeyi daha erken çıkarmak için çalıştı. Kullanıcıların büyük bir kısmı bunu görmekten memnun olurken, bazıları iPhone ya da iPad'lerinin pilinin bitmesi nedeniyle uygulamayı sildiklerini bile belirttiler. Diğerleri hala uygulamanın çökmesi ve Sonos sistemlerinin bulunamamasıyla ilgili sorunları detaylandırıyor, bu yüzden açıkça yapılacak daha çok iş var.

Bu son güncellemeyle ortadan kaldırıldığı düşünülen bir diğer sorun ise Era 100, Roam 2 hoparlör ya da Ace kulaklık gibi yeni ürünler eklenirken stabilitenin iyileştirilmesi.

Sonos, önümüzdeki hafta gelmesi beklenen gelecekteki iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Spence'in notuna bakılırsa, Ağustos ayında müzik kütüphanesi düzeltmeleri, ses seviyesi duyarlılığı, genel kullanıcı arayüzü iyileştirmeleri ve sistem üzerinden hata işleme konularına odaklanılacak. Alarmlarda iyileştirmeler, ayarlarda değişiklikler ve kuyruk ve çalma listeleri için düzenleme modunun geri yüklenmesi Eylül ve Ekim aylarında gelecek.

Sonos uygulamasının 80.05.05 sürümü şimdi iOS ve iPadOS'te kullanılabilir. Eğer sorun yaşıyorsanız, güncellemenin zamanı gelmiş demektir ve önümüzdeki haftalarda bu güncellemelerden daha fazlasını görmeyi bekleyebilirsiniz.