Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

Kaos

Şakir Akça 07 Aðu 2024

Sisli puslu havaların yoğunlaştığı bir dönemece doğru dünyamız hızla ilerliyor. Rusya'nın Ukrayna savaşını gölgede bırakacak olan Ortadoğu kazanı hızla kaynamaya devam ediyor. Ortadoğu, büyük savaşlara doğru İsrail'in şımarık, bölgenin kabadayısı tavırları, tabiri caizse küheylan beylik halleri ve Amerika'nın şımarık Siyonist uzantıları nedeniyle bölge insanına son zamanlarda huzur vermeyecektir.

Birlik ve beraberlik vaktinin çoktan geldiği, parçalanmışlığın İslam ülkelerini yalnızlaştırdığı Ortadoğu sancısı, her gün acımasızca bir buçuk milyar İslam âleminin yüzüne çarpmaktadır. Osmanlı’nın yıkılmasıyla yüzyıllardır planlarını işleten Siyonist ve dava yoldaşları, hiç gecikmeden Ortadoğu’nun kalbine hançer gibi saplanan İsrail terör devletini besleyerek, bölgenin ateş çemberi içinde devamlı cadı kazanı gibi kaynaması, yarınlarımızı karanlığa doğru itmektedir.

Filistin meselesi, aslında dünyanın başına bela olan Siyonist aklın gün yüzüne bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ortadoğu havzasında ateşin hiç sönmeden daha da yayılacağı, insanlığın gözleri önünde vahşetlerin yapıldığı utanç abidesi Avrupa’nın ve tüm dünyanın önünde cereyan etmektedir.

Filistinli siyaset adamı İsmail Haniye’nin suikast sonucu İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı mekânda balistik füzeyle şehit edilmesi, bölgenin daha da karmaşık bir yapıya bürünmesine yol açmış, Ortadoğu’daki ateş çemberi iyice alevlenmiştir. İslam ülkeleri kendi aralarında birlik ve beraberlik paktını oluşturmalı ve dosta düşmana tek yürek, ekonomik, sosyolojik ve siyasi duruşlarını göstermelidirler.

Dünyanın çivisinin çıktığı bu günlerde zengin, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’sı 1 trilyon ABD doları üzerinde büyüklüğe sahip Avrupa'nın en büyük ulusal ekonomileri:

* Almanya (yaklaşık 4,7 trilyon dolar)

* İngiltere (yaklaşık 3 trilyon dolar)

* Fransa (yaklaşık 3 trilyon dolar)

* İtalya (yaklaşık 2,2 trilyon dolar)

* Rusya (yaklaşık 2 trilyon dolar)

Zengin ülkelerin gölgesinde, açlıkla, susuzlukla, ilaçsızlık ve hastanelerin bombalandığı sağlık hizmetlerinin yok olduğu, başlarını sokacak sıcak yuvalarının olmadığı, soykırıma maruz kalmış esaretin son kalesi Filistin’in Gazzeli yetimleri, ekonominin patronlarının gözleri önünde yok olmanın eşiğine gelmiş, insanlığın vicdanlarında tarihe hesap verecekleri gün çok uzakta değildir.