Dolar $
32.88
%0.11 0.03
Euro €
35.2
%-0.14 -0.05
Sterlin £
41.59
%-0.13 -0.05
Çeyrek Altın
4019.51
%0.43 17.06
SON DAKİKA

Google Maps'e güncelleme geliyor

Google, Google Maps güncellemeleri söz konusu olduğunda uzun süre boş durmuyor ve kullanıcılar Android uygulamasına sessizce eklenen elektrikli araç navigasyonu ve belirli yolların tanımlanmasını kapsayan iki yeni ince ayarı fark ediyor.

İlk olarak SmartDroid (9to5Google aracılığıyla) tarafından tespit edilen elektrikli araç şarjı: Android uygulamasında, ekranın üst kısmındaki ana arama çubuğunun altındaki ilgili filtre düğmesine dokunarak yakındaki şarj istasyonlarını görebilirsiniz.

Ancak bunu görebilmek için aracınızın elektrikli araç olarak ayarlanmış olması gerekiyor; bunu da Google Haritalar Ayarları'ndaki Aracınız seçeneğinden yapabilirsiniz. Benzinli araç varsayılan araç türüdür, bu durumda bunun yerine benzin istasyonlarına hızlı bir bağlantı göreceksiniz.

Benzer bir güncelleme geçen yıl Android Auto'ya uygulanmıştı, bu nedenle şimdi Android uygulamasına da gelmiş gibi görünüyor. Geçtiğimiz ay Google, bir elektrikli araç şarj noktasına ulaşmayı kolaylaştırmak için yapay zeka destekli bazı yeni özellikleri duyurmuştu.

Yine SmartDroid ve 9to5Google aracılığıyla yapılan ikinci Google Haritalar ayarlaması, bir yolu aradığınızda size yolun tüm uzunluğunu mavi renkle vurgulanmış olarak gösterecek. Önceden, yolunuzu bulmanıza yardımcı olması için yolun ortasında bir iğne vardı.

Bu, aradığınız yolun nerede başlayıp nerede bittiği ve haritada ne kadar yer kapladığı konusunda size biraz daha iyi bir fikir verir. Elbette ihtiyaç duymanız halinde yol üzerindeki herhangi bir noktaya gitmeye devam edebilirsiniz.

Oldukça küçük iki değişiklik olsa da her ikisi de Google Haritalar'ın kullanımını daha kolay ve kullanışlı hale getirecektir. iOS'un aynı güncellemeleri alıp almayacağı konusunda henüz bir açıklama yok,

 

Citroen Ami: Mikro otomobilin yükselişi

 

Dünyadaki pek çok şehir trafik sıkışıklığı kriziyle karşı karşıya ve hükümetlerin ve yerel yönetimlerin CO2 yakan egzoz borularından çıkan emisyonları azaltmayı uygun gördüğü yerlerde, mütevazı otomobil yavaş yavaş birçok kentsel alandan kaldırılıyor.

Mikro otomobil yeni bir şey olmasa da (benzinle çalışan Peel P50 1960'ların başında piyasaya sürülmüştü), bu trafik ve kirlilik sorunları sayesinde bir tür rönesans yaşıyor. Ayrıca, batarya ve elektrikli motor teknolojisi artık 'daha temiz ve daha çevreci' bir seçenek olarak görüldüğünden, modern modellerin çoğu elektrikli hale geldi.

Renault, kullanımdan kaldırılmadan önce Avrupa'da en çok satan plug-in araç olan eğlenceli Twizy ile bu türe öncülük ederken, Citroen kısa süre önce paranın satın alabileceği en ucuz elektrikli otomobillerden biri olan Ami ile mikro otomobil ateşini yeniden alevlendirdi.
"Mobilite açısından, nasıl hareket ettiğimizi düşünmeye başlamamız gerekiyor. (Modern) arabaları ve ne kadar büyük ve ağır olduklarını düşünürsek, bu kesinlikle yanlış bir yön. Daha sürdürülebilir olmamız ve arabaların küçülmesi gerekiyor," diyor Microlino'nun kurucu ortağı Merlin Ouboter, The Fully Charged Show'a verdiği demeçte.

Merlin haksız değil, zira modern bir elektrikli SUV'un üç ton ağırlığında olması alışılmadık bir durum değil, günümüz araçlarının fiziksel ayak izi müşterilerin aksiyon dolu yaşam tarzlarına uymak ve büyük ve genellikle çok ağır batarya paketlerini barındırmak için şişti. Bu durum, park alanlarının çok kısıtlı olduğu durumlarda işe yaramıyor. Mikro otomobil ortaya çıktı.

"Mobilite şirketi Silence'ın iş geliştirme müdürü Pablo Barrios bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı'nda bana şunları söyledi: "İspanya'daki birçok şehirde araba sürmeye ve park etmeye çalışmak pratik değil, bu yüzden scooter ve motosikletlerin bu kadar yoğun olduğunu görüyoruz.

"Ancak aynı zamanda hava koşullarına karşı kapalı, klima gibi konfor unsurları içeren ve alışveriş için depolama alanı olan bir şeye talep olduğunu da biliyoruz, bu nedenle S04 Nanocar modelimizi geliştirdik. Avrupa genelinde hızla popülerlik kazanıyor ve genellikle şehir içinde dolaşmanın en hızlı ve en kolay yolu" diye ekledi.