Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

Google Chrome için yeni bir Web'den Para Kazanma özelliği geliştiriyor

Google, Chrome için internette ödeme yapma şeklimizi gerçekten değiştirebilecek yeni bir Web'den Para Kazanma özelliği ile karşımıza gelecek.

Google'ın çevrimiçi arama ve ilgili reklamcılık konularındaki tekelci tahtı büyük bir darbe almış olabilir, ancak bu sadece bir tür dijital pazar ve Google (tüm varlıklar arasında) dışarıda çok sayıda başka pazar olduğunu biliyor. Patreon'u hiç duydunuz mu?

Şimdi, Google'ın Chrome tarayıcısı için yeni bir 'Web Para Kazanma' işlevi geliştirdiği bildiriliyor ve bununla birlikte potansiyel olarak çevrimiçi ödemelerin nasıl yapılabileceğine dair bir dizi değişiklik geliyor.

İnternette ticari amaçlarla var olan pek çok web sitesi reklamlar ve abonelikler yoluyla para kazanabiliyor. Bize göre, bu işlemlerin çoğu en azından doğrudan yapılıyormuş gibi görünüyor, bazen de bir işlem ücreti gerektiriyor. Ancak bu ödeme süreçlerini kolaylaştırmak, aracı hizmetler ve dijital ödeme sürecinde ortaya çıkabilecek ek maliyetler nedeniyle oldukça pahalıya mal oluyor. Bu nedenle, ücretlerin değiş tokuş edilen paranın büyük bir bölümünü oluşturduğu kaş kaldırıcı durumlar ortaya çıkmaktadır.

Peki Google'ın önerisi nedir?

Bu, Google'ın tarayıcılar için statükonun bir parçasını kendi Google liderliğindeki alternatifiyle sunmak (ve Google'ın kalbinde, değiştirmek) için yaptığı tek büyük girişim değil. Google Chrome Platform Status sitesinde yayınlanan yeni bir destek belgesinde Google, Web Monetization'ın web sitesi sahiplerinin "içerikleriyle etkileşime girdiklerinde kullanıcılardan mikro ödemeler almalarını" sağlayacak yeni bir teknoloji olduğunu açıklıyor.

Google, Web Monetization'ın web yöneticileri ve yayıncıların reklamlara ya da aboneliklere dayanmayan doğrudan bir şekilde gelir elde etmeleri için yeni bir seçenek olarak tasarlandığını yazarak niyetinin asil olduğunu belirtiyor.

Google, Web Monetization ile kullanıcıların içerik tüketirken içerik için ödeme yapacağını açıklıyor. Ayrıca web sitelerinin URL adreslerine ekleyebilecekleri yeni bir HTML bağlantı öğesi ekleyerek Chrome tarayıcısına web sitesinin Web Monetization'ı desteklediğini belirtiyor.

Bu öğe web sitesinin URL'sinde doğru bir şekilde ayarlanırsa, kullanıcıların dijital cüzdan oluşturmasını kolaylaştıran web siteleri için, bir kişi o web sitesini ziyaret ettiğinde, sitede (o kişi için) yeni bir para kazanma oturumu oluşturulacak. İnsanların ilgisinden halihazırda olduğundan daha fazla para kazanma konusunda hemen şüpheye düştüm, ancak Google, ziyaretçilerin bu şekilde ödüllendirmek istedikleri sitelerin seçimi ve ne kadar para harcamak istedikleri gibi tüm süreç üzerinde kontrol sahibi olacakları konusunda bize güvence veriyor.

Google Wallet artık yapay zeka sayesinde pasaport, kütüphane kartı ve sağlık sigortası eklemenize izin veriyor

Google, yeni Pixel 9 telefonlarının tanıtılmasını beklediğimiz Made By Google etkinliği öncesinde, Google I/O 2024'te duyurulan Android'in Cüzdan uygulamasına yönelik yapay zeka destekli güncellemeyi yayınladı. Bu güncelleme, daha geniş bir dijital geçiş yelpazesini kaydetmeyi çok daha basit hale getirecek (eğer ABD'de yaşıyorsanız).

Daha önce, Google Wallet ödeme kartları, transit geçiş kartları, sadakat kartları, hediye kartları ve bazı kimlik kartlarını eklemenize ve kaydetmenize izin veriyordu; son bir ekstra seçenek ise bir QR kodu veya barkod ile eklemek isteyebileceğiniz diğer her şeyin fotoğrafını çekmenize izin veriyordu. Bu Fotoğraf modu en son uygulama güncellemesinde büyük bir revizyondan geçti; artık Başka Her Şey olarak etiketlendi ve çok daha kapsamlı bir geçiş türü yelpazesini tanıyor:

Kartvizit

Araba sigortası

Ehliyet

Etkinlikler & Biletler

Sağlık sigortası

Kimlik kartı

Kütüphane kartı

Sadakat kartı

Pasaport

Oturma izni

Öğrenci Kimliği

Vergi kimlik kartı

Araç kaydı

Seçmen kimlik kartı

Diğer

Ana sayfadaki Cüzdana Ekle düğmesine basın, Diğer Her Şey'i seçin, fotoğrafını çekin, yapay zekanın yanlış taradığı ayrıntıları düzenleyin ve Kaydet'e basın.

Tıpkı diğer Cüzdan eklemeleriniz gibi, bu öğeler de diğer Google Cüzdanlarınızla paylaşılabilir. Sağlık veya devlet kimliği ile ilgili olanlar gibi hassas bilgiler içeren geçişler hariç, bunlar yalnızca manuel olarak eklediğiniz Cüzdanlarda kalacaktır.

Hala eski Fotoğraf seçeneğini görüyorsanız, bunun nedeni ABD merkezli bir Android kullanıcısı olmamanız veya güncellemenin henüz cihazınıza gelmemiş olmasıdır. Gözünüzü dört açın, bu özellik çok yakında Cüzdan uygulamanızda olacak.