Dolar $
32.57
%-0.24 -0.08
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
41.38
%0.14 0.05
Çeyrek Altın
3997.06
%0.3 11.87
SON DAKİKA

ChatGPT bir film yazdı sonu hüsran oldu

Evet ChatGPT insanları korkuttu ve lansman planlarında büyük bir değişikliğe zorladı

Londra'daki Prens Charles Sineması, filmin senaryosunu yazmak için ChatGPT'nin kullanılmasıyla ilgili şikayetler üzerine "The Last Screenwriter" filminin dünya prömiyerini iptal etti.

İsviçreli yönetmen Peter Luisi filmi yazmak için üretken yapay zeka chatbot'unu kullanmış ve senaryo yazarlığını da yapay zekaya vermişti. Bir yapay zeka tarafından yazılan bir senaryo için yeterince uygun olan "Son Senarist", ünlü bir senaristin "ChatGPT 4.0" adlı bir yapay zeka senaristiyle uğraşmasını, ondan daha iyi performans göstermesini ve bir şekilde insanlığı gerçek insandan daha iyi anlamasını konu alıyor.

Luisi senaryoyu ChatGPT'ye "bir senaristin yazma konusunda yapay zekadan daha az iyi olduğunu fark ettiği uzun metrajlı bir filmin konusunu yazmasını" isteyerek başladığı bir dizi komutla üretti. Ardından yapay zekadan ana hatları ve sahneleri oluşturmasını ve filmin karakterlerini adlandırmasını istedi. Biraz düzenleme ile senaryo tamamlandı.

Filmin basın kitinde, senaryosuyla gurur duyduğunu belirten 'senaristin' bir açıklaması bile yer alıyor.

ChatGPT, "'Son Senarist'in senaristi olarak, bu düşündürücü hikâyeyi beyazperdede hayata geçirmekten heyecan duyuyorum" diyor. "Film özünde teknoloji ve insan yaratıcılığı arasındaki kesişimi araştırıyor ve şu soruyu soruyor: makineler sanat ve hikâye anlatımı söz konusu olduğunda gerçekten insan deneyiminin yerini alabilir mi?"

Kulağa neredeyse fazla insani geliyor.

Ancak, galadan hemen önce sinema, izleyicilerden gelen şikâyetleri gerekçe göstererek etkinliği iptal etti. Sinema bu spesifik tartışmadan kaçınmaya çalışırken, eğlencede yapay zeka sorununun sadece bu filmden ve bir sinemanın politikasından daha büyük bir mesele olduğuna dikkat çekti.

YouTube'un Kararlı Ses Düzeyi artık Android TV cihazlarında

Garip ses karışımı gerçekten can sıkıcı bir sorundur. Kaç kez sesin iyi geldiği ancak diyalogların çok sessiz olduğu bir video ya da film izlediniz?

Google, YouTube'un Stable Volume özelliğini mobil uygulamadan "Android TV ve Google TV cihazlarına" genişleterek izleyicilere yardımcı oluyor. 9To5Google'a göre bu özellik, "izlediğiniz videoların ses düzeyini" otomatik olarak ayarlayan kullanışlı bir araç ve uzaktan kumandanızı elinize almanıza gerek kalmıyor.

Bu haberde, "Kararlı Ses Düzeyi "nin bir videodaki "sessiz ve yüksek bölümler arasındaki ses aralığını sürekli olarak dengeleyerek" tutarlı bir dinleme deneyimi sağladığı açıklanıyor. Android TV ekranlarına YouTube'un 4.40.303 sürümünü yükledikten sonra bu özelliği keşfettiler.

Bir video oynatılırken dişli simgesini seçerseniz, Ayarlar menüsünde bir seçenek olarak Kararlı Ses Düzeyini görmeniz gerekir. Altyazılar ve oynatma hızı işlevi arasında yer alacaktır.

Varsayılan olarak açıktır, ancak istediğiniz zaman içerik izlerken seçerek devre dışı bırakabilirsiniz. 9To5Google, müzik dinlerken veya "ayrıntılı ses karışımı" içeren bir video oynatırken Kararlı Ses Düzeyini kapatmanızı önerir. Bu durumda etkinleştirilmesi ses kalitesini bozabilir. Ayrıca, YouTube Müzik Android TV veya Google TV donanımında bulunmadığından, özellikle şarkılar için ayrılmış bir alanınız olmayacaktır.

Stable Volume için resmi YouTube Yardım sayfasında bunun tüm videolar için kullanılamayacağının ve müziğin olumsuz etkilenmeyeceğinin belirtildiğini belirtmeliyiz. Bu notun eski olduğunu düşünüyoruz çünkü aracın YouTube mobil uygulamasına özel olduğunu da söylüyor. Android TV ve Google TV'deki sürümlerin farklı davranması tamamen mümkündür.

Yama geldiğinde gözünüzü dört açtığınızdan emin olun. Multiview ve otomatik olarak oluşturulan önemli anlar gibi 2024 yılında başlatılan diğer YouTube on TV özelliklerine katılıyor.