Dolar $
32.89
%0.16 0.05
Euro €
35.34
%0.6 0.21
Sterlin £
41.7
%0.28 0.11
Çeyrek Altın
4030.15
%0.41 16.43
SON DAKİKA

Apple'ın Siri asistanı ücretsiz ChatGPT ile büyük bir yapay zeka yükseltmesi aldı

Apple'ın Siri asistanı, OpenAI ortaklığı sayesinde yeni ChatGPT güçleri ve desteklenen iPhone, iPad ve Mac'lerle derin entegrasyon dahil olmak üzere iOS 18'in bir parçası olarak şimdiye kadarki en büyük yükseltmesini aldı.

 WWDC 2024'te duyurulan Siri'nin yeni sürümü, sesli asistana uygulamalarla daha iyi çalışmasını sağlamak için 'ekran farkındalığı' gibi özellikler kazandıran Apple Intelligence tarafından destekleniyor. Apple, “bu yıl Siri için yeni bir çağın başlangıcı olacak” sözünü verdi ve demolara bakılırsa durum kesinlikle böyle görünüyor.

Yeni nesil Siri'ye görsel bir makyaj yapıldı ve tipik sembol yerine iPhone'unuzun ekranının kenarlarında parlayan bir ışıkla açıldı. Apple ayrıca dil anlama gücünün yükseltilmesi sayesinde Siri ile “daha doğal” konuşabileceğinizi vaat ediyor. Ancak onu çok daha gelişmiş bir asistan haline getirmeyi vaat eden, uygulamalarla daha derin entegrasyon. Başlangıç olarak, Siri artık sadece bir sesli asistan olmayacak ekranın alt kısmına iki kez dokunarak Siri'ye soru yazabilir ve ses ile metin arasında geçiş yapabilirsiniz.

Sesli asistan ayrıca iPhone, iPad ve Mac'inizi nasıl kullanacağınızla ilgili soruları da yanıtlayabilecek. Siri bir soruyu yanıtlayamazsa, onu OpenAI'nin ChatGPT-4 modeline de ücretsiz olarak bağlayabileceksiniz (eğer isterseniz). Apple, bilgilerinizin ve taleplerin ayrıntılarının kaydedilmeyeceğini söylüyor. Ayrıca görünüşe göre iOS 18'de sohbet robotunu Siri ile kullanmak için bir ChatGPT hesabına ihtiyacınız olmayacak.

Yeni Siri'nin en yararlı özelliklerinden biri ekran farkındalığı. Apple'ın verdiği bir örneğe göre Mesajlar'da bir arkadaşınızdan yeni bir adres mesajı aldığınızda Siri'ye “bu adresi onun kişi kartına ekle” demeniz yeterli olacak ve adres güncellenecek. Apple, Siri'nin “uygulamalar içinde ve genelinde yüzlerce yeni eylem” gerçekleştirebileceğinin sözünü verdi. Bu orkestrasyonun bir başka örneği de Siri'ye “Stacey'nin New York'ta pembe paltosunu giydiği fotoğraflarımı göster” demekti. Ardından “bu fotoğrafı öne çıkar” dediğinizde Siri bir fotoğraf düzenlemesi yapacak.

Honor'un yapay zeka destekli yeni portre modu kendimi bir film yıldızı gibi hissetmemi sağladı Hayatta üç şey kesindir: Ölüm, Vergiler ve Honor'ın en son mobil yeniliğini tanıtmak için lüks bir markayla ortaklık kurması.

Geçtiğimiz yıl boyunca bir dizi üst düzey mobil ürün için Burberry, British Vogue ve Porsche Design ile iş birliği yapan Çinli elektronik markası, şimdi de son telefonu Honor 200 Pro için son teknoloji bir portre modu için efsanevi Fransız fotoğraf stüdyosu Studio Harcourt ile güçlerini birleştirdi. Film yıldızları ve ünlülerin siyah-beyaz portreleriyle ünlü Studio Harcourt, 91 yıllık tarihinin çeşitli noktalarında Ingrid Bergman, Salvador Dalí, Cate Blanchett ve Roger Federer gibi isimleri ölümsüzleştirdi ve Honor 200 Pro, üst düzey donanımı yapay zeka yazılımıyla birleştirerek stüdyonun gizli sosunu günlük akıllı telefon kullanıcılarının ellerine vermeyi amaçlıyor.

Honor, Studio Harcourt portresinin dört temel bileşenini (profesyonel makyaj, karmaşık aydınlatma, gelişmiş donanım ve uzman post prodüksiyon) cihaz üzerinde sorunsuz bir fotoğrafçılık sürecine yoğunlaştırmak için ikincisini kullandı. Aslında yüceltilmiş bir filtreye (ya da daha doğrusu üç ekstra filtreye) sahip oluyorsunuz: Harcourt Classic, Harcourt Vibrant ve Harcourt Colour), ancak Honor 200 Pro yine de en iyi kameralı telefonlarla bile çekebileceklerinizden gerçekten farklı hissettiren portreler sunuyor. Elbette bu portreler Studio Harcourt'ta en uygun aydınlatma koşullarında çekildi, ancak Honor 200 Pro günlük senaryolarda da harika portreler çekebileceğini kanıtladı. "Harcourt Color da benzer bir efekt ama adından da anlaşılacağı gibi renkli. Hoş bir sıcak renk paletine sahip görüntüler oluşturuyor.

Her iki mod da yapay bir bokeh efekti ekliyor ve ışık kaynaklarından gelen lens parlamalarını da vurguluyor gibi görünüyor. Honor'un kenar algılama özelliği rakipsiz ve saç tutamlarını ve diğer zor sahneleri kesip çıkarmayı bu kadar iyi başarmasından gerçekten etkilendim." Başka bir deyişle, Honor 200 Pro bir portre fotoğrafçılığı ve Snapdragon 8s Gen 3 yonga seti, 6,8 inç OLED ekranı ve süper büyük 5.200mAh bataryası sayesinde de oldukça iyi birçok yönlü cihaz diyebilirim.

Kurban Bayramınızı içten dileklerimle kutluyorum.