SON DAKİKA
sabancı holding mobil alt

Apple yeni M4 Mac'lerin ipuçlarını resmen verdi

Özel bir etkinlik için davetiye olmasa da, Apple'ın Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımla yeni Mac'lerin geleceğini nihayet doğruladı. Hangileri?

Söylentilere, raporlara ve hatta sızdırılan ürün ambalajlarına bakılırsa, Apple nihayet yeni nesil M4 destekli Mac'lerini tanıtmaya neredeyse hazır gibi görünüyor.

Bunlar muhtemelen yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro'lar, yeniden tasarlanmış bir Mac mini ve iMac için bir güncelleme içerecek. Greg Joswiak'ın tweet'inin tamamını aşağıda görebilirsiniz: “Mac takvimlerinizi hazırlayın! Pazartesi sabahından itibaren heyecan verici bir duyuru haftası bizi bekliyor. Bizi izlemeye devam edin...”

“Heyecan verici bir duyuru haftası” olacak diyebilirim. Apple, Pazartesi sabahı bir başlangıç sözü veriyor ve teaser'da Siri ve Apple Intelligence ile ilişkili tematik mavi, turuncu, mor ve pembe renklerde göz kırpan bir Finder simgesi gösteriliyor ve aynı renklerde parlayan bir Apple logosunu ortaya çıkarmak için dönüyor.

Bu grafik ve Mac kelimesi neyle karşı karşıya olduğumuzu bildiğimiz anlamına geliyor, ancak Apple kesinlikle diğer ayrıntılarla naz yapıyor. Muhtemelen 'heyecan verici duyurular' haftasında yeni Mac donanımlarının yanı sıra iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1'in resmi gönderim tarihi de yer alacak.  

Önümüzdeki hafta neler bekleyebiliriz!

Hepimizin Apple'ın Mac serisinde yapacağı son değişiklikleri görmek için sabırsızlandığını söyleyebiliriz. Ne de olsa Intel'den M-Serisi destekli silikon yongalara geçildiğinden beri, masaüstü ya da dizüstü neredeyse tüm Mac'ler muazzam bir güç sunuyor. M4 çipi halihazırda bir tablet canavarı olan 11 inç veya 13 inç iPad Pro'da kullanılıyor olsa da, Mac'e gelişi biraz daha fazlasını ortaya çıkarabilir.

Sızıntılara inanılacak olursa, Rusya'da dizüstü bilgisayarları erkenden ele geçiren bir YouTuber sayesinde M4 MacBook Pro'ların gerçekte neye benzeyebileceğini gördük bile. Bunlar muhtemelen bağlantı noktaları için bolca alan, canlı ve pürüzsüz ekranlar ve güçlü bir klavye içeren çalışan ve iyi karşılanan tasarımlara bağlı kalacaktır. M4, güçlendirilmiş bir GPU ile günlük görevler ve daha yaratıcı görevler için genel performansı muhtemelen artıracak, ancak Apple Intelligence muhtemelen merkez sahneye çıkacak.

Apple, iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1'in önümüzdeki hafta içinde geleceğini doğruladı. Sonuncusu ile birlikte, Yazma Araçları, yeni bir boyaya sahip Siri, Fotoğraflarda Temizleme ve Bildirim Özetleri de dahil olmak üzere Apple Intelligence ön planda ve merkezde olacak. Ayrıca Mac'te iPhone Yansıtma özelliği ile Mac'inizdeki öğeleri iPhone'a sürükleyip bırakma özelliğine de sahip olacaksınız. Mac'e özel bir Image Playground uygulaması da dahil olmak üzere birçok yeni Apple Intelligence özelliği getiren macOS Sequoia 15.2, iPadOS 18.2 ve iOS 18.2'nin geliştirici betaları da yayınlandı.