Dolar $
32.51
%0.08 0.02
Euro €
35.08
%0.56 0.19
Sterlin £
40.95
%0.46 0.18
Çeyrek Altın
3938.47
%-1.18 -46.37
SON DAKİKA
Turizm Pazar 03 Eylül 2023 02:13

TÜRK TURİSTLERİN ADRESİ SARAYBOSNA

Batı Balkan ülkesi Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna, Osmanlı esintilerini yaşatması özelliğiyle Türk turistlerin vazgeçilmez adresleri arasında yer alıyor.

Türk turistlerin adresi Saraybosna

Osmanlı İmparatorluğu'nun 1463'te Bosna Hersek'i fethetmesiyle camiler, konaklar, hanlar, saat kuleleri ve çeşmeler gibi eserlere ev sahipliği yapan başkent Saraybosna, Türk turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olarak öne çıkıyor. 

Ülkede 1992-1995'te yaşanan savaşa rağmen ayakta kalmayı başaran Saraybosna, çok kültürlü ve çok dinli özelliğiyle Avrupa'nın Kudüs'ü olarak da biliniyor.

Bosna Hersek'te turizm şirketi işletmeciliği yapan Muhammed Özçifçi ve Saraybosna'daki tarihi Osmanlı çarşısı Başçarşı'yı ziyaret eden Türk turistler, Saraybosna'nın önemini anlattı. 

Özçifçi, "Kovid-19 salgınından sonraki resmi rakamlarda görüyoruz ki, 2023, en fazla Türk turistin geldiği sene olarak geçiyor. Hepimizin bildiği gibi kültür ortaklığımız var. Kültürümüz ve yemeklerimiz çok benzer, bu sebeple Türk turistlerimiz burayı çok fazla tercih ediyor." diye konuştu.

Türk turistlerin, Bosna Hersek'te en çok başkent Saraybosna'yı ziyaret ettiğini kaydeden Özçifçi, yemeklerden "çevapi" olarak adlandırılan köftenin ve Boşnak böreğinin tercih edildiğini söyledi.

Saraybosna'ya, Ankara'dan eşiyle ilk kez geldiğini kaydeden Furkan Ünal, "Osmanlı'nın eserleri buralarda hala mevcut, yemeklerimiz hala benzer. Saraybosna bizim kültürümüzden çok şey almış." dedi.

Konya'dan Saraybosna'ya eşiyle geldiğini ifade eden Enes Bal da eşinin aslen Boşnak olması sebebiyle ona verdiği sözü yerine getirmek için Bosna Hersek'e geldiklerini kaydetti.

Bal, "İlk izlenim olarak, çok mutmain olduk. Ata toprakları, bizim için ayrı bir anlamı olan bir coğrafya. Burayı ziyaret etmekten ailece mutlu olduk. İlk olarak az önce Boşnak böreğini denedik ve övüldüğü kadar, hak ettiği, nama uygun bir lezzeti vardı. Gelenlere de tavsiye ederiz" diye konuştu.