Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Turizm Salı 30 Ocak 2024 09:48

TURİZM SEKTÖRÜ FUARDA BULUŞACAK

Her yıl binlerce tatil tüketicisi ve sektör profesyonelini ağırlayarak Türkiye'nin turistik cazibesini artıran EMITT Fuarı 6 Şubat'ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 27. kez kapılarını açacak.

Turizm sektörü fuarda buluşacak

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya başta olmak üzere 300’den fazla satın almacı ve Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Venezuela gibi birçok ülkeden katılımcı firmayı ağırlayacak. 

Dünyanın dört bir yanındaki tatil destinasyonlarının ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarına ilgi duyan binlerce tatil tüketicisini ağırlayacak fuarın dört günlük programı boyunca, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelme imkânı bulunurken, sektör trendleri paylaşılarak 2024 yılı turizminde beklenen gelişim seyrine de ışık tutulacak.

Sektörün büyük buluşması

6 Şubat Salı günü kapılarını açacak olan EMITT, turizm sektörünün tüm ulusal ve uluslararası paydaşlarına sürdürülebilir iş birlikleri oluşturacakları bilgi ve ilham dolu içerikleriyle bir etkinlik programı sunmaya hazırlanıyor. Sektörü etkileyen en büyük buluşma noktalarından EMITT İş Geliştirme Etkinlikleri bu yıl da Konferans Sahnesi Oturumları ile dikkat çeken konuları sektör liderleri, 70’i aşkın uzman isim ve 30 farklı önder kurum iş birliği ile mercek altına alacak.

İklim krizi ve ektileri

Fuar süresince konferans sahnesinde işlenecek 4 ana gündem konusu “Seyahat Trendleri”, “Sağlık Turizmi”, “Sorumlu Turizm” ve “Seyahat Teknolojileri” etrafında şekillenecek.

Farklı temalar altında öncelikli olarak tüm dünyayı etkileyen iklim krizi ve turizme etkileri, tanıtım ve markalaşma projeleri, sağlık, spor ve kültür turizminde Türkiye’nin politikaları ve sağlanacak teşvikler, yeşil tahviller, en güncel seyahat teknolojileri, dijital dönüşüm ve yapay zekâ, turizmde eko-deneyimler ve yerel turizm uygulamaları ile yeni destinasyonlar EMITT 2024 Konferans Sahnesi Oturumlarının başlıklarını oluşturuyor. 

Sürdürülebilir turizm

Bunun yanı sıra sürdürülebilir turizme yönelik otel ekipmanları tanıtımı ve Emitt katılımcı ülke ve belediyelerinin çeşitli etkinlikleri gerçekleştirilecek. Konya Belediyesi kapsamında sema gösterisi, Kocaeli Belediyesi’nin hediye çekilişi, Kartepe teleferiği tanıtımı, pişmaniye yapımı gösterisi düzenlenirken Mısır’ın meşhur Henna (kına) uygulaması, arp dinletisi, geleneksel yemek ikramı, papirüs yazı uygulaması gibi etkinlikler deneyimlenebilecek.  Ana Fuaye’de kurulacak performans sahnesinde katılımcı ülke ve belediyelerin “Müzik Dinletisi, Folklorik Dans” vb. düzenlenecek gösterileri EMITT’e renk katacak. 

27. EMITT fuarında sektör profesyonellerini bir araya getirerek, sektöre yenilikçi bir vizyon kazandırılacağının altını çizen EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, fuarın Türkiye ekonomisine, turizmine ve ülke markasına büyük katkısı olduğuna dikkat çekiyor:

27. kez düzenleniyor

“Bu yıl fuarımızı 27.kez düzenliyoruz. Bunca yıllık deneyim ve birikime sahip olmanın gururunu taşırken, fuara sayılı günler kala hala ilk günkü heyecanımızı da içimizde hissediyoruz. Çünkü ülkemiz için, ilerlemek için ve daha iyi bir geleceği mümkün kılmak için hayallerimizin sonu yok. 2024'e dair hedeflerimiz arasında turizmi çeşitlendirmek, alternatif turizm ürünlerini tanıtmak ve bu sayede turizmi yılın 12 ayında tüm ülkeye yaymak bulunuyor. Özellikle dünya genelinde yükselen pazarlara ve Amerika ile Uzak Doğu gibi uzak pazarlardaki ülkelerin üst gelir grubuna odaklanarak turizmi genişletmeyi planlıyoruz. Yerli turizm sezonunun 12 aya yayılmasının, sektörde karlılık ve rekabet gücünün artmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Fuarın ilk gününe Türkiye'de ve Dünya’da 2023 Turizm Raporu ile 2024 Turizm Öngörüleri ve yeni trendler konulu panellerle başlıyoruz. Fuarın ikinci gününde ise sağlık turizmi politikaları, teşvik uygulamaları ve yerel mükemmellikten küresel etkiye uzanan bir panel, gün boyunca sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Üçüncü gün, gezginlere öneriler ve sürdürülebilirlik konularındaki paneller katılımcılara farklı bir bakış açısı sunarken, sektöre yön veren teknolojik gelişmeler de ele alınacak. 27 yıldır azmimizi ve heyecanımızı koruduğumuz fuarımızda, Türkiye’nin turizm gücünü keşfederken, geleceğin destinasyonlarına yeni yollar inşa edeceğiz.”


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR