Dolar $
32.29
%-0 -0
Euro €
34.94
%-0.03 -0.01
Sterlin £
40.72
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
3980.52
%-0.08 -2.96
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Kültür - Sanat - Magazin Pazartesi 29 Nisan 2024 13:23

TİKTOK GENÇLERİNE NİHAL AKIN'DAN DERS

Sesinin büyüsü ve zarafetiyle dikkatleri üzerine çeken Nihan Akın, geçtiğimiz gün katıldığı bir müzik programında yaptığı samimi açıklamalarla ve yaşam öyküsüyle izleyicileri büyüledi.

TikTok gençlerine Nihal Akın'dan ders

Nihan Akın, samimiyet ve üzüntüsünü en naif haliyle dile getiren açıklamalarıyla da sosyal medyada da mesaj yağmuruna tutuldu. İşte o açıklamalar:

"Son yıllarda müziğin içinde büyük ilgi gören argo ve küfür bir karşı çıkışın ya da bir baş kaldırışın ifadesi olarak görülse de artık hayatın bir parçası ve olmazsa olmazı olarak algılanıyor. Günümüzde argonun sınırlarının her geçen gün genişlemesiyle buna karşı gelen benim gibi bir kitle de bu duruma tepkisini göstermeye devam ediyor edeceğiz de. 

Müzik benim için temiz ve zarif bir ifade biçimi olarak varoluşunu sürdürüyor ve her zaman da öyle olacak.

Ben böyle büyümedim argo ve küfür bize müziğin normali olarak öğretilmedi... Yeteneği koklayan, azimli, öğrencilerini kendi çocuklarından ayırmayan harika bir öğretmenim vardı bu başarımın arkasında... Çok çalıştık ve iyi eğitim aldık. Şimdilerde kolay yoldan ünlü olmaya çalışan, küfür kıyamet dejenere şarkıcılara ve şarkılara prim veren müzik bilmez tiktok gençlerine de örnek olsun bu program. Gerçek müzik, argo demek değil. Gerçek müzik, emek, disiplin ve samimiyetle örülüdür. 

2006 yılında yaptığımız şarkılar hala hitse ve hala dilimizdeyse oturalım bir düşünelim. Şimdiki şarkılar 18 sene sonra hayranlık uyandıracak mı acaba? Eğitimiyle, duruşuyla, saygısıyla her detayına dikkat eden biz gibi sanatçıların da kıymeti daha çok bilinecek inşallah... İyi ki Funda Arar, Candan Erçetin, Göksel, Nil Karaibrahimgil, Sertab Erener, Ajda Pekkan gibi sanatçılar da var. Ben kendimi o nitelikte görmekten hiç vazgeçmeyeceğim. Onlar gibi uzun vadeli ve aile sanatçısı olmak için çabam hep sürecek."

Trt ekranlarında yayınlanan Melike Öcalan'ın sunumu ve sevilen konukların icralarıyla" Melike ile Müziğin Ritmi" programına katılan Nihan Akın, program boyunca piyano eşliğinde seslendirdiği türkçe ve yabancı müzik repertuvarıyla izleyenlere adeta müzik ziyafeti yaşattı. Başarılı sanatçının  "Je t'aime" yorumu da programa damgasını vurdu. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR