Dolar $
32.39
%-0.25 -0.08
Euro €
34.79
%0.15 0.05
Sterlin £
40.66
%0.1 0.04
Çeyrek Altın
3971.97
%-0.34 -13.28
SON DAKİKA
Turizm Pazar 01 Ekim 2023 08:36

TİKA HERAT OFİSİ, AFGANİSTAN'DA TURİZM FUARI DÜZENLEDİ

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı Herat Ofisi, Herat Kültür ve Enformasyon Müdürlüğü Turizm Ofisi işbirliğinde tarihi Herat Kalesi'nde Dünya Turizmi Günü nedeniyle fuar düzenledi.

TİKA Herat Ofisi, Afganistan'da turizm fuarı düzenledi

TİKA Herat Ofisi'nden yapılan açıklamada, fuara 40'ın üzerinde seyahat ve turizm şirketleri ile el-sanat ürünleri üreticileri ve kitapçı katıldı.

Sanat meslek dallarından hat, resim, camcılık, taş ve ahşap oymacılığı, minyatür, tezhip, el dokuma halıcılık, taş işçiliği, çinicilik ürünleri kurulan çadırlarda üç gün boyunca sergilendi.

Dünya Turizm Günü nedeniyle düzenlenen açılış programına, Afganistan Savunma Bakanlığı, Türkiye Maarif Vakfı, TİKA, Herat Valiliğine bağlı kurumlardan çeşitli yetkililer ve çok sayıda sanatsever katıldı.

TİKA Herat Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz, burada yaptığı konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:

"Turizm, bir ülkenin doğal zenginliğinin değerlendirilmesi ve kültür ile tarihin korunmasıdır. Turizm faaliyetleri Herat şehrinde olduğu gibi potansiyelin fark edilip toplumun yararına hem ekonomik hem sosyal olarak sunulmasını gerektirir. Bunun için bugün Herat Turizm Birimi işbirliğinde Afganistan'ın kalkınma zeminine katkıda bulunmak amacıyla bu ortak faaliyeti düzenledik."

Herat Kültür ve Enformasyon Müdürü Naimullah Hakkani ise Afganistan'ın turizm açısından yüksek potansiyele sahip olduğunu olduğunu kaydetti.

Fuarda ürünlerini sergileyen sanatçılar ise düzenlenen program nedeniyle TİKA'ya teşekkür etti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR