Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Perakende Çarşamba 27 Eylül 2023 14:28

TEMİZ HASAT TÜKETİM KOOPERATİFİ İLE "ECO LOVE FEST"E KATILDI

Zorlu Enerji, Temiz Hasat Tüketim Kooperatifi ile iyi yaşam tutkunlarını ve sürdürülebilirlik perspektifinde değişim yaratan üreticileri bir araya getiren "Eco Love Fest"e katıldı.

Temiz Hasat Tüketim Kooperatifi ile "Eco Love Fest"e katıldı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Zorlu Enerji faaliyet bölgeleri başta olmak üzere kadın kooperatifleri üyelerinin el emeği ürünlerini Zorlu Center'da düzenlenen "Eco Love Fest"teki Eko Kulübesi'nde festival ziyaretçileriyle buluşturdu.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini bir kurum kültürü haline getirmeye yönelik çalışmaları kapsamında herkes için "Eşit Bi' Hayat" mümkün diyerek çıktığı yolda cinsiyet ve fırsat eşitliğini destekleyen şirket, "Eco Love Fest" aracılığıyla kooperatifler çatısı altında ekonomiye katkıda bulunan kadınlara destek sunmayı amaçlıyor.

"Eco Love Fest"teki Eko Kulübesi'nde geçen yıl Alaşehir Kadın Kooperatifi üyesi kadınların el emeği ürünlerini standında ziyaretçilere sunan Zorlu Enerji, bu yıl ise Temiz Hasat Tüketim Kooperatifinin desteklediği üreticilerin kendi topraklarında ürettikleri temiz ve sağlıklı ürünleri, şehirde yaşayıp sofrasına güvenilir gıda koymak isteyenlerle buluşturuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Temiz Hasat Tüketim Kooperatifi kurucularından Kerem Avcıergun, "Eco Love Fest"teki Eko Kulübe'de sergilenen temiz ve sağlıklı ürünlerin ziyaretçiler tarafından beğeni topladığını belirterek, kooperatifi 2017'de kendisinin de arasında bulunduğu 27 sivil toplum gönüllüsüyle birlikte, kadınlara hem ekonomik hem de sosyal alanda yer açmak amacıyla kurduklarını ifade etti.

Bilgi ve emekleriyle ortak gaye için aynı çatı altında bir araya getirilen kooperatifte önceliğin kadın merkezli küçük çiftçi ailelerin kendi topraklarında ürettikleri temiz ve sağlıklı ürünleri, şehirde yaşayıp sofrasına güvenilir gıda koymak isteyenlerle buluşturmak olduğunu vurgulayan Avcıergun, şunları kaydetti:

"Özellikle kırsal bölgedeki kadınlarımızın kendi topraklarında kalarak bir yandan emeklerini değerlendirip çalışma hayatına girerek bilgi ve becerilerini artırmalarına, öte yandan kendileri için nasıl bir gelecek istediklerine bilinçli karar verebilme olanağına sahip olmalarına destek vermekten memnuniyet duyuyoruz. Ekonomimizin güçlenmesi için kooperatiflerin finansal alanda gelişmeye, kadınların ise üretim, istihdam ve girişimci olarak ekonomideki paylarının artmasına bugün daha fazla ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Zorlu Enerji’nin de bu anlamda bizim yanımızda olması ve 'Eco Love Fest' gibi güzel bir platformu açmasını çok kıymetli buluyoruz. Sürdürülebilir kalkınma yolculuğunda çok önemli bir rol üstlenen Zorlu Enerji’ye verdiği önemli destek için teşekkürlerimi sunuyorum."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR