SON DAKİKA
Gıda ve Gastronomi Çarşamba 29 Temmuz 2026 10:20

PLADİS ÜRÜN HACMİNİ 2030'A KADAR İKİ KATINA ÇIKARACAK

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren global atıştırmalık şirketi pladis, ürün geliştirme, reformülasyon ve pazarlama süreçlerine yön verecek yeni bir "pladis global beslenme modeli'" oluşturdu. Uluslararası beslenme değerlendirme sistemlerini referans alan yaklaşım doğrultusunda pladis, 2030 yılına kadar daha düşük şeker, tuz ve doymuş yağ içeren; lif ve protein açısından daha zengin ürünlerinin satış hacmini iki katına çıkarmayı taahhüt ediyor.

pladis ürün hacmini 2030'a kadar iki katına çıkaracak

Ülker, McVitie’s ve GODIVA markalarını bünyesinde barındıran ve Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren global atıştırmalık şirketi pladis, tüketicilerin yaşam tarzlarına ve iyi olma hallerine uygun atıştırmalık taleplerine inovasyonla yanıt vermeye devam ediyor. Şirket bu doğrultuda, ürün geliştirme, tarif iyileştirme (reformülasyon) ve pazarlama süreçlerine yön verecek yeni bir “pladis global beslenme modeli’” oluşturdu.

Şirketin bilim insanları tarafından geliştirilen bu yaklaşım, Fransa’nın Nutri-Score, Avustralya’nın Health Star Rating ve Birleşik Krallık’ın Nutrient Profile Model (HFSS) gibi uluslararası kabul görmüş beslenme değerlendirme sistemleri temel alınarak şekillendirildi. 

Tüm pladis ürünlerine yönelik oluşturulan “pladis global beslenme modeli”, lif ve protein gibi tüketimi teşvik edilen besin öğelerinin artırılmasını, tuz, şeker ve yağ miktarlarının ise azaltılmasını içeriyor. pladis, bu yaklaşım doğrultusunda global olarak toplam satış hacminin yaklaşık %10’unu oluşturan, daha dengeli beslenmeye katkı sağlayan ürünlerinin satış hacmini 2030 yılına kadar iki katına çıkarmayı taahhüt ediyor. Şirket bu hedefe ilerlerken, ürünlerini lezzetinden ödün vermeden yeniden formüle edecek, yeni ürünler geliştirecek ve başarılı ürün serilerini daha fazla pazara ulaştıracak. 

Söz konusu taahhüt, pladis’in kısa süre önce hayata geçirdiği küresel sürdürülebilirlik stratejisi Happy People, Happy Planet kapsamında atılan önemli adımlardan birini oluşturuyor. 

İnovasyon için lezzetten ödün verilmeyecek

pladis Ar-Ge Başkanı Dr. Jennifer Moss şöyle konuştu:

“Tüketicilerin keyif için satın aldıkları ürünlerimizde lezzet her zaman önceliğimiz olmaya devam edecek. Değişen şu ki tüketiciler artık daha fazla seçenek istiyor. Yaşam tarzlarına ve iyi olma hedeflerine uygun ürünler ararken, alıştıkları lezzetten de ödün vermek istemiyorlar. Biz de bu iki beklentiyi bir arada karşılayabilen markaların başarılı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle, markalarımızın sunduğu keyfi korurken tüketicilerimize daha fazla seçenek sunmaya kararlıyız.”