Dolar $
32.19
%-0.04 -0.01
Euro €
35.01
%0.11 0.04
Sterlin £
40.96
%-0 -0
Çeyrek Altın
4090.26
%-0.41 -16.79
SON DAKİKA
Giyim ve tekstil Çarşamba 02 Ağustos 2023 17:42

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ADAYLARINA BURS VE İŞ GARANTİSİ

TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci: "Tekstil ve Hammaddeleri ile Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin 2019 yılında ortaklaşa hayata geçirdiği 'Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi' projesi kapsamında YKS'de ilk 80 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde Tekstil Mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrenciler, aylık 11 bin 402 TL'ye kadar burs alacak."

Tekstil Mühendisliği Adaylarına Burs ve İş Garantisi

3 buçuk milyondan fazla aday 17-18 Haziran'da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girerken sınav sonuçları 20 Temmuz'da açıklandı. ÖSYM’nin Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu yayımlamasıyla öğrencilerin 8 Ağustos’a kadar sürecek tercih süreci de başladı. Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri, Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri sınavda başarılı olan öğrencilere, Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi kapsamında aylık asgari ücret tutarında karşılıksız burs imkânı sunacağını duyurdu.

Proje kapsamında, ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliği bölümünü seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrenciler arasında ilk 20 binde olanlar aylık olarak asgari ücret tutarında, İlk 20 ile 50 bin arasındaki öğrenciler asgari ücretin yüzde 70’i tutarında ve 50 ile 80 bin arasındakiler ise asgari ücretin yüzde 50’si oranında burs almaya hak kazanacak.

Kileci: Türkiye’de en kısa sürede iş bulunan meslek

 

Tekstil mühendisliğinin Türkiye’de en kısa sürede iş bulunan mesleklerin başında geldiğini ifade eden TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, “Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi, 2019 yılında başladı. Bu projeyle tekstil mühendisliği bölümünü tercih edecek öğrencileri sektörümüze kazandırmak istiyoruz. Tekstil ve Hazır Giyim sektörü Türkiye'nin en büyük sektörleri arasında yer alıyor. Bu nedenle bu sektörlerimizde nitelikli insan kaynağına ihtiyacımız var. Tekstil mühendisliği iş bulma konusunda önemli bölümler arasında yer almaktadır.” diye konuştu.

Tekstil Mühendisliği projesi ile öğrencilere eğitimleri sırasında uygulamalı staj imkânı sunulduğunun da altını çizen Başkan Kileci sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörden gelen yüksek talep nedeniyle, öğrencilerin önemli bir kısmı henüz mezun olmadan işe yerleşiyor. Proje kapsamında herhangi bir sayı sınırı olmaksızın kriterleri sağlayan tüm öğrenciler, üniversitelerin hazırlık bölümleri de dahil olmak üzere lisans eğitimleri boyunca bu burstan yararlanıyor.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR