Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Giyim ve tekstil Pazartesi 25 Eylül 2023 16:33

SÜRDÜRÜLEBİLİR MODELİYLE ÖRNEK OLUYOR

Türkiye'nin en sevilen iç giyim markası olarak sadece üretime değil dünyaya karşı sorumluluğuna da tutkuyla bağlı olan ve daha önce Türkiye'nin En Kapsamlı Sürdürülebilirlik Raporunu yayınlayan Penti; döngüsel iş modeli projesi "SDG Innovation" ile UN Global Compact Leaders Summit'te sunum yapan Türkiye'den tek marka oluyor.

Sürdürülebilir modeliyle örnek oluyor

Doğanın ve gelecek kuşakların kendi gereksinimlerine cevap verme yeteneklerini tehlikeye atmadan, içinde bulunduğu ve ait olduğu gezegeni korumanın önemini bilen ve en önemlisi ‘Sorumlu Üretim Sorumlu Tüketim’ felsefesini odağına alan Penti; sürdürülebilir bir dünya için atılan adımların insan, doğa ve dünyada büyük dönüşümlere sebep olması adına çalışmalarına devam ediyor.

 

Penti, bu çalışmalarından biri olan SDG Innovation programı çerçevesinde hazırladığı projesi ile UN Global Compact (Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi) Liderler Zirvesi’nde sunum yapmak üzere Türkiye’den seçilen ilk ve tek şirket olma özelliğini taşıyor.  

 

Eylül ayında New York’ta gerçekleşecek ve tüm dünyadan sürdürülebilir iş modellerine yön veren global markaların üst düzey yöneticilerinin yanı sıra hükümet temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılacağı Liderler Zirvesi’nde Penti de projesini dünyaya sunacak. 

 

Penti SDG Innovation Projesi Hakkında:

 

Projenin ana fikrinde üretim öncesi ve tüketim sonrası ortaya çıkan kumaş ve ürün atıklarından girdi sağlanarak geri dönüşüm yapılması, geri dönüşüm sonrasında ise elde edilen materyalden tekrar hammadde üretilerek Penti üretim süreçlerinde kullanılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda döngüsel bir iş modeli oluşturulurken, atıklar tekrar döngüye dahil edilecek ve hammadde olarak kullanılacaktır. Penti bu proje ile çevresel ayak izini azaltmayı planlamaktadır.

 

Penti, geri dönüşüm alanında uzman iş ortağı firma ile tedarik zincirinde şeffaf ve izlenebilir bir atık yönetim sürecini oluşturmayı hedeflemektedir. Penti ürünlerinin kullanım sonrası atık olmasını engellemek amacı ile de bu atık yönetimi sürecine ve kapalı döngüye müşterilerini de davet edecektir. Özellikle tekstil perakende sektöründe kapsam 3 izlenebilirliğinin oldukça kısıtlı olması, karbon ayak izinin büyük ölçüde kapsam 3’ten kaynaklanması sebebiyle projede özellikle bu sürece odaklanılmıştır.

 

Penti atıklar artık ait olduğu yerde diyerek atıklardan elde edilen hammaddeler ile yeni Penti ürünleri oluşturacak, doğal ve kısıtlı kaynakların kullanımı için yaratılan talep de bu doğrultuda azaltılacaktır.

 

Penti SDG Innovation Projesi kapsamı ve sonucunda;

Proje sayesinde sürdürülebilir kalkınma amaçlarından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (5), Sorumlu Üretim ve Tüketim (12) ve Amaçlar İçin Ortaklıklar (17) maddelerine doğrudan katkı sağlanacaktır. 

Atıklardan üretilen ürünler uzun ömürlü, tekrar kullanıma uygun, sürdürülebilir seçimler için iyi bir alternatif olacaktır.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR