Dolar $
32.48
%0.2 0.06
Euro €
34.84
%0.67 0.23
Sterlin £
40.74
%0.54 0.21
Çeyrek Altın
3938.8
%1.6 61.42
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cumartesi 30 Eylül 2023 02:09

SEKTÖRÜN DEVLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ile İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER), iş, inşaat ve istif makinaları sektörünün küresel devlerini İstanbul'da buluşturuyor. İstanbul'da, 3-4 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek zirvede, 40'a yakın üst düzey sponsor firma, yeni nesil makina ve ekipmanlarını sergileyecek. Alanında uzman yöneticiler ve konuşmacıların katılacağı oturumların yapılacağı zirvenin parolası, dijital ve yeşil dönüşüm ile kiralama olacak.

Sektörün Devlerine Ev Sahipliği Yapmaya  Hazırlanıyor

Türk iş, inşaat ve istif makinaları sektörünü, yeşil dönüşüme hazırlayacak ilgili mevzuatların, etkinliklerin ve müzakerelerin öncüsü olmayı sürdüren İMDER ve İSDER, COVID-19 salgınının ardından ilk kez sektörün küresel markalarını İstanbul’da bir araya getiriyor. İstanbul’da, Crowne Plaza Asia’da, 3-4 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek zirvede, 40’a yakın üst düzey firma, yeni nesil makina ve ekipmanlarını sergileyecek. Sektörün uzman yöneticilerinin katılacağı oturumlarda, iş, inşaat ve istif makinaları sektörünün gelecek hedefleri değerlendirilecek. Zirveye toplamda 55’ten fazla ülkeden, 500’ün üzerinde üst düzey sektör temsilcisi ve bürokratın katılması bekleniyor.  

Zirvenin parolası: Dijitalleşme, yeşil dönüşüm ve kiralama 

Türkiye’de, 6 Şubat’ta meydana gelen ve yüzyılın en büyük felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketinde, iş ve istif makinaları sektörünün öneminin de istişare edileceği zirvede, ülkenin ihracatına önemli katkılar sunan iş, inşaat ve istif makinaları sektörünün dijital ve yeşil dönüşüm rotası belirlenecek. Zirvede ayrıca, “kiralama, paylaşım ekonomisi, üretimde lineer modelden döngüsel modele geçilmesi, sektörün gezegene duyduğu saygı, karbon ayak izinin azaltılması, tüm süreçlerin döngüsel ekonomi düzlemine taşınması ve geleceğin pazarlarında yer almak isteyen sektör profesyonellerinin dijitale duyduğu ihtiyaç” alt başlıkları ayrıntılı olarak değerlendirilecek. 

Zirveye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da katılması bekleniyor

Sektörün küresel devlerini buluşturacak zirveye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da katılması bekleniyor. Zirvenin açılış konuşmasını, İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Akgün, İMDER Başkan Vekili ve İSDER Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karataş ile Makina ve Aksamları İhracatçıları Birliği (MAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Kutlu Karavelioğlu yapacak.

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın da “İş ve İstif Makinalarında Dijitalleşme” başlıklı oturumda yer alması bekleniyor. 

Dünyanın Dört Bir Yanından Üst Düzey Katılım

Zirveye, Avrupa Müteahhitler Birliği (FIEC) Genel Direktörü Domenico Campogrande, Avrupa Kiralama Derneği (ERA) Genel Sekreteri Michel Petitjean, Avrupa İş Makinaları Komitesi (CECE) Genel Sekreteri Riccardo Viaggi, Çin İnşaat Makineleri Derneği (CCMA) Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Wu Peiguo, Japonya İnşaat Makinaları Üreticileri Derneği (CEMA) Başkan Yardımcısı Hidehiko Matsui, Avrupa İstif Makinaları Federasyonu (FEM) Yönetim Kurulu Üyesi Rodolfo Occari katılacak.

  

Alanında uzman konuşmacıların katılacağı özel oturumlar düzenlenecek

Zirvede ayrıca alanında uzman konuşmacıların yer alacağı özel oturumlar düzenlenecek. Zirvenin ilk gününde Avrupa Müteahhitler Birliği (FIEC) Genel Direktörü Domenico Campogrande’nin moderatörlüğünü yapacağı “İş ve İstif Makinalarında Dijitalleşme” başlıklı oturuma Asko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu, Haulotte Group CEO’su Alexandre Saubot, Jungheinrich Yönetim Kurulu Üyesi Christian Erlach ve Hidromek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Bozkurt katılacak. Oturumda TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın da yer alması bekleniyor. “İş ve İstif Makinalarında Kiralama ve Sürdürülebilirlik” oturumunun moderatörlüğünü Avrupa Kiralama Derneği (ERA) Genel Sekreteri Michel Petitjean yapacak. Oturumda Jungheinrich Türkiye Genel Müdürü ve İSDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Taşçı, Halk Finansal Kiralama A.Ş. Genel Müdürü Coşkun Çabuk, FIEC Genel Direktörü Domenico Campogrande, Riwal Kiralama Yöneticisi Stefan Witte ve CNH Industrial Kiralama Müdürü Oscar Bravo birer konuşma yapacak. Avrupa İş Makinaları Komitesi (CECE) Genel Sekreteri Riccardo Viaggi’nin moderatörlüğünde düzenlenecek “İş ve İstif Makinalarında Enerji Dönüşümü” başlıklı oturuma, ERA Genel Sekreteri Michel Petitjean, Sinoboom Küresel Marka Direktörü Tim Whiteman, ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. Kurumsal Makine ve Ekipman Direktörü Taha Gündoğar, Nuh Çimento CEO Danışmanı Sabri Karabay ve Toyota Material Handling Europe Yönetici Danışmanı Willem Stehouwer katılacak. 

Zirvenin ikinci gününde düzenlenecek “Dünya İş ve İstif Makinaları Ekonomi Forumu”nun moderatörlüğünü Off-Highway Research Genel Müdürü Chris Sleight yapacak. Oturumun panelistleri Sleight’ın yanı sıra Çin İnşaat Makineleri Derneği (CCMA) Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Wu Peiguo,  Avrupa İnşaat Makinaları Komitesi (CECE) Yönetim Kurulu Başkanı Alexandre Marchetta, Japonya İnşaat Makinaları Üreticileri Derneği (CEMA) Başkan Yardımcısı Hidehiko Matsui ve Avrupa İstif Makinaları Federasyonu (FEM) Yönetim Kurulu Üyesi Rodolfo Occari olacak. Avrupa Ekonomi Basını Federasyonu (EBP) İcra Kurulu Üyesi Hakan Güldağ, “Ekonomik Görünüm ve Değerlendirme” oturumunda konuşacak. Moderatörlüğünü İMDER-İSDER Genel Sekreteri Oğuz Yusuf Yiğit’in yapacağı “Doğal Afet Öncesi ve Sonrasında İş ve İstif Makinalarının Kullanımının Önemi” başlıklı oturumda Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ninel Alver, Yüksek Mühendis, Mimar ve Deprem Uzmanı Yoshinori Morıwaki, İMDER Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Enka Pazarlama / Satın alma, Lojistik ve İthalat Direktörü Aytaç Demir yer alacak.

İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Akgün: “Zirvede sektörün dijital ve yeşil dönüşüm rotasını belirleyeceğiz” 

İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Akgün, Türk iş ve inşaat makinaları sektörünün, yarattığı istihdam ve katma değerle öncü sektörler arasında yer aldığını söyledi. Akgün, “Kiralama zirvesinde, Türkiye’nin ihracatına önemli katkılar veren iş, inşaat ve istif makinaları sektörünün dijital ve yeşil dönüşüm rotasını belirleyeceğiz. Yerli ve yabancı 200’den fazla kurumsal firma; iş, inşaat, istif makinaları sektör profesyonelleri zirvede B2B (Business-to-Business) network toplantılar, interaktif kaynaşma programlarıyla bir araya gelecek” diye konuştu.

İSDER Yönetim Kurulu Başkanı Karataş: “Sektörün devlerini İstanbul’da buluşturuyoruz” 

İSDER Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karataş da, Türk iş, inşaat ve istif makinaları sektörünün, pazar büyüklüğü açısından Avrupa’da yedinci, dünyada ise 11’inci sırada yer aldığını söyledi. Karataş, “Sektörün devlerini ve şampiyonlar ligini İstanbul’da buluşturuyoruz. Türkiye, en son teknolojiyle ürettiği son derece kaliteli makinalarla küresel rekabette önemli bir oyuncu olarak, sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri yakından izliyor. Zirveyi elektrifikasyon, dijitalleşme, otonom makinalar, endüstri 4.0 ana başlıkları çerçevesinde düzenleyeceğiz” dedi.  

ABONE OL