Dolar $
32.27
%0 0
Euro €
35.09
%-0.16 -0.05
Sterlin £
40.87
%-0.26 -0.11
Çeyrek Altın
4039.43
%0.38 15.22
SON DAKİKA
Tarım ve hayvancılık Perşembe 13 Temmuz 2023 08:06

ŞEKER PANCARI EKİM SEZONU TAMAMLANDI

Erzurum, Erzincan ve Sivas bölgelerinde tarıma elverişli arazilere canlılık kazandıran, modern tarım uygulamalarını çiftçi ile tanıştıran Mezra Ziraat, yeni üretim sezonunda ekim sürecini tamamladı. 12.500 dekar alanda ekim gerçekleştiren şirket, yaklaşık 60.000 ton şeker pancarı hasat etmeyi hedefliyor.

Şeker pancarı ekim sezonu tamamlandı

2018 yılından bu yana Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikası’nın ham madde ihtiyacını karşılamak için tarıma elverişli arazileri kiralayarak üretim sağlayan Mezra Ziraat bu yıl da hedefine ulaştı. Ekim süreçlerinde her yıl daha büyük bir alana erişen ve tarım sektörüne canlılık kazandıran şirket bu yılda 12.500 dekarlık bir alanı hasada hazırladı. Sezona güçlü bir hazırlık dönemiyle başlayan şirket, tarlaların tamamının sürümünü tamamlayıp gübreleme işlemini gerçekleştirdi. Tüm tarla düzenlemeleri sağlanarak araziler ekime hazırlandı. Düzenli bir ekip çalışmasının ardından tarıma elverişli araziler üretim yolculuğuna başlamış oldu.

ŞEKER PANCARI ÜRETİMİ KATLANARAK ARTIYOR

Erzurum ve Erzincan’daki şeker fabrikalarının ham madde kaynağını üreten Mezra Ziraat A.Ş her yıl üretim ivmesini yükseltiyor. Geçtiğimiz yıl 8500 dekar alanı tarıma kazandıran şirket bu yıl 12.500 dekar alanı değerlendiriyor. Üretim aşamasında 2021 yılından bu yana %50’nin üzerinde bir artış sağlandı.

ÜRETİMİN HER BİR BASAMAĞINDA ÖZVEİRYLE ÇALIŞMAK VAR 

Tarım sektöründe ortaya çıkan hasadın perde arkasında, kapsamlı ve titiz bir çalışma yatıyor. Mezra Ziraat çalışanlarını kadraja alan ve Albayrak Grubu tarafından hazırlanan “Üretim Basamakları Serisi” perde arkasına ışık tutarak tarım sektörünün püf noktalarını izleyicilerine sunuyor. Yeni üretim sezonunun tüm süreçlerini anlatan serininin ilk konuğu Mezra Ziraat A.Ş Saha Sorumlusu Sinan Yıldız. Yıldız, teknolojik imkânlar ve tarıma kazandırılan alanların yanı sıra farklı bir noktaya daha değiniyor:

Çiftçiliğin toprakla bağı, üretimin somut bir değerden çok daha fazlasını ifade ettiğini ortaya koyuyor. Üretim, insan demek; hayat demek. Bu nedenle çiftçilik olmazsa hayat olmaz.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR