Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Turizm Salı 12 Aralık 2023 15:20

ROTAHANE TÜRKİYE'Yİ ŞEHİR ŞEHİR GEZİYOR

Türkiye'nin güzelliklerini, tarihi yerlerini ve kültürünü 5 yıldır şehir şehir gezerek ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan Rotahane'nin, 63. durağı Antalya oldu.

Rotahane Türkiye'yi şehir şehir geziyor

QNB Finansbank’la Türkiye’yi karış karış gezmeye devam eden Rotanahe’nin yeni rotası Antalya’ydı. Antalya’yı Sinan Akçıl ve Özgür Özgülgün gibi ünlü isimlerle gezen Rotahane, 2 gün boyunca şehrin önemli kültürel yerlerini tanıttı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ve Bilge Kuru ev sahipliğinde ve Bak Yapı destekleriyle gerçekleşen turun ilk günkü rotası; Hadrian Kapısı, Şehzade Korkut Camii, Kaleiçi evleri ve Yivli Minare, Side Antik Kenti ve Apollon Tapınağı oldu. Ziyaretçiler, 2’inci günde ise; Aspendos Antik Tiyatro, Düden Şelalesi ve Phaselis Antik Kenti gezdiler.

Rotahane 63. Durağı Antalya’yı Karış Karış Gezdi

Projenin 63. durağı olan Antalya’yı doğası, turistik yerleri ve tüm güzellikleriyle daha fazla tanıtmayı amaçladıklarını belirten Rotahane kurucularından Pervin Ersoy, Türkler’in ülkesini daha çok gezmelerini ve görmelerini sağlamak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Sonraki duraklarının ise Samsun ve Sinop olacağını belirtti.

Rotahane kurucularından Bilge Kuru da; ülkemizin tanıtımını için önemli bu projeyle çok güzel yerleri keşfettiklerini ve artık sona yaklaştıklarını, yavru vatan Kıbrıs’ı da unutmayarak 81 artı 1 yaparak en son Anıtkabir’de Atamızın huzurunda Rotahane’nin finalini yapacaklarını söyledi.

Sinan Akçıl’dan Aspendos’ta Müzik Ziyafeti

Rotahane’yle Antalya’yı gezen Sinan Akçıl, Aspendos Antik Tiyatro’da katılımcılara özel piyano eşliğinde şarkılar söyleyerek güne renk kattı. Tüm misafirlerle birlikte Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısını söyleyen Akçıl, keyifli anlar yaşattı.

Phaselis Antik Kente Kadın Eli

Antalya gezisinin son rotası olan Phaselis Antik Kenti’nin kazı çalışmalarında civar köylerden kadınlara istihdam sağlandı. Büyük bir titizlik ve özveriyle kazıda çalışan kadınlarla görüşen Pervin Ersoy, kadın detaycılığının bu işteki önemini ve kadınların bu alanda çalışmasının gurur verici olduğunu, aynı zamanda kadın istihdamının sağlanmış olmasının mutluluğunu dile getirdi.

ABONE OL