Dolar $
32.22
%0.02 0
Euro €
34.94
%0.12 0.04
Sterlin £
41.13
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
3937.31
%-0.35 -13.47
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | İŞ DÜNYASI Perşembe 16 Mayıs 2024 09:00

PİYASADAN HABERLER

TTKOM… Türk Telekom olarak Grubumuzun yatırımlarının, stratejik girişimlerinin ve büyüme planlarının finansmanı amacıyla, Sinosure sigortası kapsamında, Şirketimiz ile The Export-Import Bank of China ("Orijinal Kreditör" ve "Aracı Banka") arasında 83 milyon Euro tutarında uzun vadeli bir kredi anlaşması imzalanmıştır.

Piyasadan haberler

ALFAS…-Alfa Solar Enerji 2023 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 1.039.153.019 TL (Önceki 816.015.003 TL )

NTGAZ… Naturelgaz'ın vergi dairesine sunduğu tabloda 2024 yılı ilk üç aylık dönem net karı 228.230.645 TL

ENTRA… Şirketimiz, halka arz izahnamemizde de vurguladığımız üzere hem yurtiçi hem yurtdışında sürdürülebilir büyüme ve portföyünü çeşitlendirme hedefiyle bir süredir yatırım fırsatlarını takip etmektedir. Bu çerçevede, bir süredir devam eden incelemelerimiz sonucunda, İtalya'da yenilenebilir enerji projeleri gerçekleştirmek üzere ilgili mevzuat çerçevesinde Şirketimizin %100 ortağı olduğu yeni bir şirket kurmaya ve/veya var olan şirketlerin hisselerini devralmaya, yeni kurulacak şirketin isim ve sermaye miktarının, var olan şirket devralınacak ise ilgili şirketin tespiti ile her türlü kurulum/devir işlemlerinin tamamlanması için Genel Müdürümüz Sayın Taşkın Kızılok'un yetkili kılınmasına, 15.05.2024 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında karar verilmiştir. Yatırımcılarımız süreç hakkında, ilgili mevzuat çerçevesinde açıklanması gereken bir durum olduğunda Kamu Aydınlatma Platformu aracılığıyla eş zamanlı olarak bilgilendirilecektir.

TTKOM… Türk Telekom olarak Grubumuzun yatırımlarının, stratejik girişimlerinin ve büyüme planlarının finansmanı amacıyla, Sinosure sigortası kapsamında, Şirketimiz ile The Export-Import Bank of China ("Orijinal Kreditör" ve "Aracı Banka") arasında 83 milyon Euro tutarında uzun vadeli bir kredi anlaşması imzalanmıştır. Söz konusu kredinin nihai vadesi Mayıs 2029, yıllık faiz oranı EURIBOR + %1,50 olup, sigorta primi ve diğer peşin maliyetler dâhil toplam maliyeti ise yıllık EURIBOR + %3,24'tür.

KFEIN… Şirketimiz faaliyetlerini genişletmek amacıyla, İstanbul ili Bakırköy ilçesi Yeşilköy SB Mah. İSBİ Plaza Sok.  ISBI Plaza No 1 İç Kapı No 909 adresinde şube açılmasına, Şube unvanının "Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi İstanbul İhtisas Serbest Bölge Şubesi" olmasına ve şubeye 5.000.000 TL (beşmilyontürklirası) sermaye ayrılmasına Şube yetkilisi olarak şirketimiz satış ve iş geliştirme direktörü Sn. Baki Aktürk'ün atanmasına ve şubeyi münferiden imza ile temsil ve ilzam etmesine İstanbul İhtisas Serbest Bölgesinde faaliyet ruhsatı alınması için gerekli müracaatların yapılmasına karar verilmiştir.

SRVGY… Şirketimizin bağlı ortaklığı olan Oswe Real Estate Gmbh'nin hissedarı olduğu Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. ile Şirketimizin bağlı ortaklığı Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. ve ayrıca Sinpaş Grup şirketlerinden Sinpaş Yapı Endüstrisi A.Ş.'nin hissedarı olduğu Kuzey Marmara Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş., Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. çatısı altında birleşme kararı almıştır.

VKING… Rekabet Kurulu (Kurul)'nun, Şirketimizin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun (4054 sayılı Kanun)'un 4. maddesini ihlal ettiği iddiası ile ilgili olarak yapılan önaraştırma sonunda hazırladığı Önaraştırma Raporu, Kurulun toplantısında görüşülmüş ve 4054 sayılı Kanun'un 41. maddesi uyarınca yeniden satış fiyatının belirlendiği iddiası ile soruşturma açılmasına karar verilmiştir. Rekabet Kurumu'nun söz konusu yazısında yer verilen iddia ve değerlendirmelere ilişkin yazılı savunmamız, süresi içerisinde hazırlanarak, Rekabet Kurumu'na sunulacaktır. Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu teşebbüslerin 4054 sayını Kanun'u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.

GEREL… Şirketimiz ile CODES CONSTRUCTION firması arasında, firmanın Birleşik Arap Emirlikleri DUBAI'de bulunan EMAAR HILLS – GOLF HEIGHTS projesi işi için kullanılmak üzere BusBar ihtiyaçlarının şirketimiz tarafından tedarik edilmesine yönelik yaklaşık olarak 1.020.000,00 USD (BirMilyonYirmiBinAmerikanDoları) bedelli sipariş alınmış ve üretim sürecine başlanmıştır.

GEREL… Şirketimiz ile PETROFAC INTERNATIONAL firması arasında, firmanın LİTVANYA'da bulunan RESIDUE HYDROCRACKING UNIT OSBL EPC projesi işi için kullanılmak üzere BusBar ihtiyaçlarının şirketimiz tarafından tedarik edilmesine yönelik yaklaşık olarak 589.000,00 USD (BeşYüzSeksekDokuzBinAmerikanDoları) bedelli sipariş alınmış ve üretim sürecine başlanmıştır.

DOAS… ABERG Service Sp. Zo.o ile Şirketimiz arasında Wielton grup markaları (Wielton, Langendorf, Fruehauf) yarı römork ürünlerinin Türkiye'de orijinal yedek parça satışının ve servis hizmetlerinin Şirketimiz tarafından yerine getirileceğini belirleyen distribütörlük sözleşmesi imzalanmıştır.

ISMEN… Yönetim Kurulumuz tarafından kısa unvanı "İş Yatırım Çorlu Şubesi" olmak üzere Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Reşadiye Mahallesi, Atatürk Bulvar 67A adresinde şube açılmasına karar verilmiştir.

FRIGO… Şirketimiz Hakim Ortağı AG Girişim Holding A.Ş.'den gelen yazı ile; Şirketimizin iştiraki olan Frigo-Pak Gıda Mad. San. ve Tic. A.Ş. (FRIGO) payları ile ilgili olarak, 15.05.2024 tarihinde 2.337.475 adet borsada işlem görmeyen kapalı payı, 8,00 TL fiyattan 18.699.800,00 TL toplam bedelle satış işlemi borsa dışında tarafımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte, 15.05.2024 tarihi itibari ile Şirket sermayesindeki sahip olduğumuz pay miktarı 20.000.000,36 adet, oranı ise %13,60 olmuştur.

Kaynak: A1 Capital

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR