Dolar $
32.3
%-0.1 -0.03
Euro €
34.76
%-0.14 -0.05
Sterlin £
40.58
%-0.32 -0.13
Çeyrek Altın
3933.94
%0.55 21.24
SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 30 Ağustos 2023 17:14

OTONOM TEKNE YARIŞMASININ ŞAMPİYONU

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Autobee proje ekibi, Njord Autonomus Ship Challenge'da güçlü rakiplerini geride bırakarak birinciliği elde etti.

Otonom tekne yarışmasının şampiyonu

14-18 Ağustos tarihleri arasında Norveç’in Trondheim şehrinde gerçekleşen deniz teknolojileri konulu yarışmaya dünyanın en gelişmiş üniversitelerinden biri olan NTNU ev sahipliği yaptı. Öğrenciler tarafından organize edilen uluslararası ilk otonom yarışma özelliğine sahip Niord Autonomus Ship Challenge’da Türkiye’nin yanı sıra, Amerika, Portekiz, Hindistan, İskoçya ve Norveç’in prestijli üniversitelerinden ekipler yarıştı.

İTÜ Autobee Takımı Eş Kaptanı Emir Sağlam, Avrupa’da gerçekleşen tek otonom tekne yarışması olan Njord’da üç görevi başarıyla tamamlayarak birinciliği nasıl kazandıklarını şöyle anlattı; “Yarışma yol bulma, rıhtıma yanaşma ve kazadan kaçma olmak üzere 3 ana görevden oluşuyor. İlk görevde dubalarla belirtilmiş yolu takip edip gemicilik kurallarına uygun şekilde rota çizmemiz gerekti. İkinci görevde ise ne yazık ki yaşanan sert fırtınadan dolayı başarılı bir şekilde rıhtıma yanaşma görevini gerçekleştiremedik. Son görevde ise farklı senaryolarda gemicilik kurallarına uyarak kazadan başarıyla kaçmamız beklendi. Bu üç kategoriden ikisinde başarılı sonuç alarak birinciliğe layık görüldük.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR