Dolar $
32.54
%0.3 0.09
Euro €
34.76
%0.32 0.11
Sterlin £
40.58
%-0 -0
Çeyrek Altın
4077.68
%0.55 22.11
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 19 Mayıs 2021 02:42

OSB'LER İŞLERİNİ TEK SİSTEM ÜZERİNDEN YAPACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından Mekansal Yönetim ve Dijitalleşme Projesi (MEYDİP) kapsamında e-Tahsis modülünün tanıtılması ve gerekli eğitimin verilebilmesi amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

OSB'ler işlerini  tek sistem  üzerinden yapacak

OSB’lerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen çevrim içi toplantıda iş analisti Damla Kırıkçıoğlu Çalıkçı, projedeki e-tahsis modülünü anlattı. Çalıkçı, artık tahsis işlemlerinin elektronik ortama taşınacağını belirterek, yatırımcıların MEYDİP üzerinden boş arsa bilgilerine nasıl ulaşabileceği ve yatırım için hangi bilgilerin isteneceği ile ilgili bilgiler verdi. Çalıkçı ayrıca, OSB temsilcilerine de sistemin kullanılması ile ilgili bir sunum yaptı.

“MEYDİP önemli mesafeler alındı”

MEYDİP konusunda yapılan toplantıların OSB’ler açısından çok faydalı olduğunu ifade eden OSBÜK Genel Sekreteri O. Fatih Soysal, MEYDİP’te önemli mesafeler alındığını vurgulayarak, “OSBÜK olarak, veri girişleri konusunda OSB’lerle sürekli olarak temas halindeyiz. Bakanlığımızın yaklaşımı ve OSB’lerimizin MEYDİP’e katkıları için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Tek sistemde toplandı 

MEYDİP sisteminin uygulanabilir noktaya geldiğini anlatan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Emre Öğütçen, “Bu uygulama OSB’lerin yaptığı tüm iş ve işleyişin sistemde toplandığı anlamına geliyor. Ayrıca tahsisler artık e-devlet üzerinden yapılacak noktada. Sistemin kullanımı çok kolay ve şeffaflığı da beraberinde getiriyor” dedi.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR