Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 14 Nisan 2021 02:33

ORTA DOĞU'DA KULLANILAN İHA'LAR OSB'MİZDEN

Ak Parti AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, İvedik OSB ve Teknopark Ankara'yı ziyarette ederek Bölgedeki üretim, AR-GE ve İnovasyon çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz ile alakalı imcelemelerde bulundu.

Orta Doğu'da kullanılan  İHA'lar OSB'mizden

İvedik OSB’nin büyük emeklerle ve fedakârlıklarla kurulduğunu anlatarak sözlerine başlayan İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, “Sanayicimizin katma değerli üretimini destekleyici altyapıyı kurmak adına büyük çaba sarf ettik ve Teknopark Ankara’yı kentimiz ile ülkemize kazandırdık. OSB’miz içinde kurduğumuz bu yapının içinde savunmadan yazılıma, elektronikten bilişime kadar birçok sektörden firma değer üretiyor” dedi.

Teknopark Ankara’da üretiliyor

Firmaların her şartta yanlarında durduklarına değinen OSB Başkanımız Hasan Gültekin, “Bölgemizdeki çoğu firmamızın niteliği çok yüksek. Orta Doğu’dan Azerbaycan’a kadar birçok bölgede kullanılan anti İHA savunma sanayi sistemleri OSB’mizi güçlendirmek adına kurduğumuz Teknoparkımızda burada üretiliyor ve bizi temsil ediyor” ifadesini kullandı.

Sektörler kazanacak

Mustafa Şen ise, Teknopark Ankara gibi uygulamalı bir TGB’nin OSB bünyesinde kurulmasının çok önemli bir karar olduğuna değindi. AR-GE ve Eğitim Başkanı Şen, “AR-GE ve inovasyona önem veren ve sektörleri besleyen bir yapı Teknopark Ankara. Bu sebeple burada savunma sanayisi başta olmak üzere kurgulanan tüm çalışmaların önemi büyük. Bu çalışmalar sektöre büyük faydalar getirecektir” diye konuştu.



ABONE OL