Dolar $
%
Euro €
%
Sterlin £
%
Çeyrek Altın
%
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Perşembe 19 Ağustos 2021 02:53

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ İSTİHDAM KAYNAĞI

BARSİAD Başkanı Arif Demirören işsizlik oranlarındaki düşüşün organize sanayi bölgelerinde yaratılan istihdamla bağlantılı olduğunu söyledi.

Organize sanayi bölgeleri istihdam kaynağı

Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (BARSİAD) Başkanı Arif Demirören, pandeminin olumsuz etkileri sürerken Türkiye’de yükselen işgücüne katılma oranının ve artan istihdamın, önümüzdeki dönemde ekonomik anlamda elde edeceğimiz başarıların habercisi olduğunu dile getirdi. Demirören, “Zorlu süreçlerde hep birlikte verdiğimiz mücadelelerin karşılığını almaya başlıyoruz. Devam eden desteklerle önümüzde daha aydınlık günler olacaktır” dedi.

YÜZ GÜLDÜREN SONUÇLAR SANAYİCİ SAYESİNDE 

Organize sanayi bölgelerinin üretim ve istihdam kaynağı olduğunu ifade eden BARSİAD Başkanı Arif Demirören, işsizlik oranındaki düşüş ve işgücüne katılma oranındaki yükseliş hakkında “İstihdam oranı 2021 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre 3,3 puan artarak yüzde 45’e yaklaştı. İstihdam edilenlerin sayısı 2 milyon 595 bin kişi arttı ve yaklaşık 29 milyon oldu. Görüyoruz ki zor günlerde üretmekten vazgeçmeyen sanayicilerimiz bu oranların yüz güldüren seviyelere gelmesinde önemli rol oynadı. İşgücüne katılma oranı 2021 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre 3,2 puan artarak yüzde 50,7 oldu. İşgücüne katılan sayısı 2 milyon 584 bin kişi artarak 32 milyon 243 bin kişi olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı ne kadar artarsa üretim kapasitemiz de o oranda artarak ülke olarak önümüzdeki kalkınma hedeflerine yaklaşmamız için basamak oluşturacak” dedi.

ÜRETİCİ DOSTU ANLAYIŞ ŞART

Pandeminin etkileri devam ederken yüz güldüren verilerle karşılaşmanın, Türk ekonomisinin toparlanma sürecini geride bırakarak yukarı ivme kazandığına işaret ettiğini vurgulayan Demirören, “Beklediğimizden çok daha uzun süren ve olumsuz etkileri oldukça derin hissedilen pandemi döneminde hükümet tarafından üreticiye verilen destekler her zaman can suyu niteliğinde oldu. Şimdi açıklanan her olumlu veride rekor seviyeleri görüyorsak bu sanayicimizin azmi ve devlet desteklerinin gücü sayesinde meydana geldi. Desteklerin artarak devam etmesi, üreticinin karşılaştığı zorluklara reel çözümler bulunması çok önemli. Hep dile getirdiğimiz gibi; tedarikte yaşanan sorunlar, oynak döviz kuru ve yüksek faiz bizler için motivasyon düşürücü olabiliyor. İvmemizi kaybetmeden yükselişi sürdürmek istiyorsak üretici dostu anlayışı benimsememiz şart” ifadelerini kullandı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR