Dolar $
32.57
%0.12 0.04
Euro €
34.76
%-0.02 -0
Sterlin £
40.61
%-0.04 -0.01
Çeyrek Altın
4068.11
%0.02 0.79
SON DAKİKA
Gastronomi Perşembe 07 Kasım 2019 15:09

ON BİNİ AŞKIN ÜRÜN SERGİLENİYOR

Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı'nın resmi açılışı T.C. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 10 Kasım'a kadar sürecek olan fuarda 100'ün üzerinde yerli ve yabancı markanın 10 bini aşkın ürünü sergileniyor. Aralarında Orta Doğu, Güney Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu, KKTC, Doğu Avrupa ve Arap Ülkeleri'nin de olduğu sektör profesyonellerini ağırlayan fuar, B2B iş görüşmeleri ile kenti global pazarlara taşıyor.

On bini aşkın ürün sergileniyor

CNR Holding kuruluşlarında Pozitif Fuarcılık tarafından T.C. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Ticaret Borsası, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Mersin Yenişehir Belediyesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), iş birliği ve KOSGEB desteğiyle düzenlenen Mersin Fooddays - Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı, Mersin CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen resmi açılış töreni ile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

“Gıda teknolojilerine gerekli yatırımı yapmalıyız”

Fuarın açılış töreninde konuşan T.C. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin’in birçok sektörde önemli potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, “Bereketli toprakları, çalışkan çiftçisi ve sahip olduğu iklimi ile tarım sektörü ve gıda alanında çok önemli potansiyelimiz var. Limon, muz, çilek, keçiboynuzu, erik ve yenidünya üretiminde Türkiye temsilcisi konumundayız.Bunların dışında 8 kalem üründe ise Türkiye ikincisiyiz. 200 bin dönüm kapalı sera alanımız var, ancak maalesef ürünlerimizi yeteri kadar değerlendiremiyoruz” dedi. Gıda teknolojilerinde gereken adımların atılmasıyla Türkiye’de ve dünyada önde oldukları birçok ürüne hak ettiği değerin verilmiş olacağını söyleyen T.C. Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Bu teknolojilerle birlikte ürünlerimizi daha iyi sunup, çok iyi sergilememiz lazım. Fuarlar ürünlerimizi en iyi tanıttığımız alanlardır” dedi.

mersin-i

“Fuarlar tarafları buluşturan mekânlardır”

Dünyada artık ticaretin kalbinin fuarlarda attığına dikkat çeken T.C. Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Gıda, turizm, mobilya, tarım ve teknoloji gibi her sektörde fuarlar yapılıyor. Fuarlar alıcı ile satıcıyı, üretici ile tüketiciyi buluşturan mekânlardır. Fuarlarda sektörlerinizdeki gelişmeleri yakından görüp, B2B görüşmeleri sayesinde dünya ile ilişki kurup, ticaretinizi geliştirebiliyorsunuz. O yüzden biz fuarları çok önemsiyoruz. CNR Holding’e, özellikle ilimizdeki fuar sayısını 16’yı çıkardıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bu sayede hem ilimizi tanıtmış hem ürünlerimizi tanıtmış hem de yurtdışından gelen sektör profesyonelleri ile iş ilişkileri kurmuş oluyoruz” şeklinde konuştu.

“Tarladan çatalın ucuna kadarki süreci iyi yönetmeliyiz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, açılışta yaptığı konuşmasında Mersin’in hem Türkiye’de hem de dünyada çok önemli bir kent haline geldiğini belirtti. Tarım ürünlerinin değerlendirilmesi, katma değerinin arttırılması, paketlenmesi ve ihraç edilmesi ana başlıklarını oluşturan fuara ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Vahap Seçer, “Ülkemizin önemli bölgelerinden ve yurt dışından bu konuda otorite sahibi insanları ve değerli katılımcılar burada görmek bizler için çok kıymetli” dedi. En kötü hareketin durağanlık olduğunu belirten Vahap Seçer, Mersin olarak her zaman hareket etmeli, asla durulmaması gerektiğini söyledi. Vahap Seçer, “Kent olarak önemli bir tarımsal üretim havzasına sahibiz. Ama bunlar sofraya ulaşana kadar ürünlerin üzerine değer katacak çalışmalar yapmalıyız. Burada önemli olan tarımsal ürününüzün 1 liralık değerini 10 dolara çıkarabilmektir. Dünyada bunu başarabilenler kazanıyor. Ülke olarak gerekli yeterliliğe sahibiz, ama bir yandan üretimlerimizi yaparken, diğer yandan ise tarladan çatalın ucuna kadarki süreci teknolojilerle yönetmeliyiz” şeklinde konuştu. Vahap Seçer ayrıca, kentte yapılacak 2 yeni OSB yatırımına ilişkin bilgiler verdi.

“Mersin ili ekonomik anlamda güçlü karakterlere sahip”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise açılışta yaptığı konuşmasında, Mersin’in hem ülkesinde hem de dünyada güçlü bir şehir olduğunu ifade etti. Buna katkı sağlayan tüm firmaları kutlayan Ayhan Kızıltan, “Sakıntılı günler geçirdik, ama özellikle Mersin ilimizin özel sektörü kendi ayakları üzerinde durmayı başardı. Bunu çok anlamlı buluyorum” dedi. Mersin’in ekonomik anlamda çok güçlü karakterlere sahip bir kent olduğunu belirten Ayhan Kızıltan, “Sanayisiyle tarımıyla limanıyla dünyanın da yakından tanıdığı bir kentiz. Bu fuar ile birlikte gücümüzü bir kez daha kanıtlanmış olacağız. Kentimize devletimiz, belediyemiz ve özel sektörümüze sonuna kadar güveniyor. Güzel günler bizleri bekliyor” dedi.

“Mersin’in enerjisini global pazarlara taşıyoruz”

CNR Holding İletişim Direktörü Reha Tartıcı ise konuşmasında, Türkiye’nin en büyük liman kenti olan Mersin’in tarım ve ticaretiyle birlikte ekonomik anlamda her geçen gün kendini geliştirdiğini, özellikle gıda üretimi ve ihracatında Türkiye’nin önemli bir değeri haline geldiğini vurguladı. Bölgesinde örnek şehir olarak gösterilen Mersin’in yakaladığı bu başarı ile birlikte adeta ekonominin parlayan bir yıldızı olduğuna dikkat çeken Reha Tartıcı, “Bizler gerçekleştirdiğimiz fuarlar ile firmalarımızı global ticarete alıştırarak, yeni pazarlar ile birlikte hem ülkemizin hem de firmaların ekonomik kalkınmalarına katkı sağlamaktayız. Mersin ekonomisi, geldiği nokta itibariyle Türkiye ekonomisi demektir. Bu anlamda kentin gücünü öngörerek, Mersin’de düzenlediğimiz fuar sayısını 16’ya çıkarmış bulunmaktayız. Yerel yönetimlerin desteği ile önümüzdeki dönemde de ülke ekonomisine katkımızı artırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

B2B görüşmeler yeni iş bağlantıları sağlıyor

7 – 10 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Akdeniz’in en büyük gıda fuarı Mersin Fooddays, Türkiye’nin gıda üretimi ve ihracatında önemli bir yeri olan Mersin’de tüm gıda sektörü paydaşlarını bir araya getirdi. Sektörün ve bölgenin en önemli buluşma noktası olan fuarda 100’den fazla yerli ve yabancı markanın 10 binlerce ürünü sergileniyor. Yeni pazarların keşfedilerek, sektörün dış pazarlarda daha fazla söz sahibi olmasına katkı sağlayan fuar, aralarında Orta Doğu, Güney Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu, KKTC, Doğu Avrupa ve Arap Ülkeleri’nin de olduğu sektör profesyonellerini ağırlıyor. B2B iş görüşmelerinin de gerçekleştirildiği fuarı, 10 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR