Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Giyim ve tekstil Pazar 24 Eylül 2023 16:16

MUTLU BİR GERİ DÖNÜŞÜM HİKAYESİ: RECYCLED BLUE

Mavi, REFIBRA™ teknolojili TENCEL™ markalı elyaflar kullanılarak üretilen tamamen biyolojik bazlı malzemelerle denim koleksiyonu Recycled Blue'yu buluşturdu. Lenzing'in yenilikçi REFIBRA™ teknolojisi, yenilenebilir ağaç kaynaklarının yanı sıra giysi üretiminden arda kalan tüketim öncesi pamuk artıklarına ikinci bir hayat veriyor.

Mutlu Bir Geri Dönüşüm Hikayesi: Recycled Blue

Böylece REFIBRA teknolojisine sahip yeni TENCEL™ Lyocell elyaflar ortaya çıkıyor ve ALL BLUE koleksiyonu kapsamında Mavi'nin Recycled Blue koleksiyonuna tazelik kazandırıyor. Ödüllü kapalı döngü üretim sürecine sahip REFIBRA™ teknolojisiyle üretilen TENCE Lyocell elyafları, yüksek kaynak verimliliği ve düşük çevresel etkiyle geleneksel pamuğa kıyasla üretimde %95 daha az su kullanıyor.

 

Mavi All Blue koleksiyonu, “Mutlu Bir Geri Dönüşüm Hikayesi”yle genişlemeyi sürdürüyor. Recycled Blue isimli özel kapsül koleksiyon, kadınlar için vintage bir çizgide tasarlanmış denim pantolon, denim yelek ve denim blazer ceketten oluşan üç parçayı kapsıyor. Tümü REFIBRA teknolojili TENCEL markalı elyaflarkullanılarak üretilen kumaşlarla hazırlanan Recycled Blue, doğa ile bütünleşen özellikleriyle daha iyi bir dünya için yaratıcı bir yöntem sunuyor.

 

REFIBRA™ teknolojisiyle standart pamuk üretimine kıyasla %95 daha az su harcanıyor

 

Recycled Blue’nun kumaşlarında tercih edilen Lenzing’in REFIBRA teknolojisi, rengi veya kaynağı ne olursa olsun, hazır giyim üretiminden ve kullanılmış giysilerden elde edilen pamuk artıklarını, sertifikalı ve kontrollü ormanlık alanlardan elde edilen ağaç hamuru ile birleştiriyor. Bu şekilde, geleneksel süreçlerde çöpe giden veya yakılan parçalar,  giyim ve ev tekstilinde kullanılabilecek %100 biyobazlı elyaf malzemesine dönüşüyor.

 

“İyi hissettiren” özellikler

 

Recycled Blue koleksiyonundaki parçalar, REFIBRA teknolojili TENCEL Lycocell elyaflar sayesinde yumuşacık bir hisse sahip ve cilde konfor sağlıyor. Nemi pamuğa kıyasla daha verimli bir şekilde emerek vücudun doğal ısı düzenleme mekanizmasını destekliyor. Dayanıklılığı ve kalitesini muhafaza etme özelliğiyle ise uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor.

 

Mavi’ye beşinci Rivet ödülünü getirdi

 

Recycled Blue bu yılın başında, global denim modasında sürdürülebilir çözümleri benimseyen, en yenilikçi ve yaratıcı markaların ödüllendirildiği “The Rivet Awards”ta dikkat çekerek, Mavi’ye beşinci “En Sürdürülebilir Jean Koleksiyonu (Best Sustainability)” ödülünü getirdi. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR