Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Kültür - Sanat - Magazin Cumartesi 15 Haziran 2024 13:00

MOSKOVA SOKAKLARINDA GEÇMİŞE YOLCULUĞA HAZIRLANIN

Rusya'nın başkentinde düzenlenecek olan 'Zamanlar ve Çağlar' festivali ziyaretçilerini Moskova sokaklarında zamanda yolculuğa davet ediyor.

Moskova sokaklarında geçmişe yolculuğa hazırlanın

12-16 Haziran tarihleri arasında ‘Zamanlar ve Çağlar’ festivalinde Moskova sokaklarında tarih yeniden canlanacak. Rus başkenti, 4 gün boyunca Türk misafirlerini geçmişe götürerek ülkenin ve şehrin antik dönemlerini ve olaylarını anlatacak.

Festival sayesinde, Moskova ve Rusya tarihi kilometreler boyunca başkent bulvarlarında, sokaklarında ve parklarında gözler önüne serilecek ve burada herkes adeta bir zaman yolcusu gibi 100 hatta 1000 yıl öncesine yolculuk yapabilecek. Festival kapsamında farklı etkinlik formatları sunulacak: konuklar açık hava müzesinde dolaşabilecek, farklı dönemlerdeki tarihi olayların yeniden canlandırılmasını sadece canlı olarak değil, artırılmış gerçeklik formatında da izleyebilecek ve ayrıca tematik mekanlar ve kostümlü etkinlikler sayesinde tarihi hissedebilecek.

‘Zamanlar ve Çağlar’ festivali programında sadece eğitici değil eğlenceli etkinlikler de bulunuyor. Festival mekanlarında zengin bir konser programı sunulacak. Farklı dönemlere ait kostümler giymiş aktörlerin katılımıyla sürükleyici performanslar, sanat gruplarının konser performansları, farklı zamanlara ait spor eğlenceleri ve çok daha fazlası yer alacak. Şehir parklarında ise farklı ülkelerden katılımcılarla geçmiş olaylar canlı ve renkli bir şekilde yeniden sahnelenecek.

Hepsi bir arada; konserler, tematik oyunlar ve antik el sanatları için ustalık sınıfları

Haziran ayına canlılık ve heyecan katan ‘Zamanlar ve Çağlar’ festivali, renkli konser ve gösterilerin yanı sıra çeşitli etkinliklerle de ziyaretçilerini şaşırtacak. Her festival katılımcısı, parklardaki görevler ve tematik oyunlarda şansını deneyebilecek, ayrıca antik el sanatları üzerine heyecan verici ustalık sınıflarına katılabilecek. Festivalde genç katılımcılara yönelik iğne işi işleme, kılıç dövüşü ve okçuluk alanlarında özel atölyeler açılacak. Dahası festival konukları, Rus masallarının inanılmaz dünyasını, antik Yunan mitlerinden, tanrılardan ve kahramanlardan oluşan bir labirenti ve bölgeye ilk yerleşenlerin yaşamının sert gerçekleri hakkında hikayeler bulacaklar.

Festival, konukların zamanda geriye yolculuk yapmalarına ve Moskova ile Rusya tarihi ve kültürüne daha çok yakınlaşmalarına olanak tanıyacak. Festival, yıl boyunca dönüşümlü olarak kentsel, büyük ölçekli etkinliklerden oluşan bir döngü olan “Moskova Mevsimleri” projesi kapsamındaki birçok etkinlikten birisi. Projenin festivalleri, ailece veya yalnız geziler için harika bir destinasyon olacak ve Türkiye’den gelen tüm ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

ABONE OL