Dolar $
32.22
%0.17 0.05
Euro €
35.15
%0.38 0.13
Sterlin £
40.98
%0.19 0.08
Çeyrek Altın
4047.17
%0.12 4.93
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 31 Ağustos 2020 21:07

MEGA YATIRIMLAR BÜYÜLÜYOR

ANKARA'NIN metropol ilçelerinden ve hızla büyüyen gelişen Sincan, dev projelere attığı imzalarla adından sıkça söz ettiriyor. İlçeye değer katacak projeleri bir bir hayata geçiren Sincan Belediyesi, ilçenin marka değerini yükseltecek yeni yatırımlarla da göz dolduruyor.

Mega yatırımlar büyülüyor

FIBA standartlarına uygun kültürel ve sportif organizasyonlara ev sahipliği yapacak spor kompleksinin yapımı sona erdi. Spor salonuna Dünya Şampiyonu Milli Boksör Sinan Şamil Sam’ın adı verildi. Ankara’nın önemli spor tesislerinden biri olması hedeflenen Sincan Kapalı Spor Salonu; salon futbolundan basketbola, voleyboldan hentbola kadar pek çok müsabakaya ev sahipliği yapacak.

Dev eser hızla yükseliyor

Koronavirüs salgın hastalığından vatandaşın en az etkilenmesi için her alanda özverili bir çaba gösteren Sincan Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirmek için de çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Sincan Belediyesi tarafından temeli Temmuz 2019'da atılan Ankara'nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi'nin yüzde 60'lık bölümü tamamlandı. Kaba inşaatı biten Kültür Merkezi tamamlandığında Sincan, sanatın ve kültürün merkezi haline gelecek.

Çok amaçlı salon ve kültür merkezi

12.975,00 metrekarelik arsa üzerinde toplam 21.159m2’lik kapalı inşaat alanına sahip Çok Amaçlı Salon yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Çok Amaçlı Salonda 300 m2’lik kolonsuz kapalı alan ile tiyatro, çeşitli sanat etkinlikleri, düğün  gibi aktivitelerini nezih ve ferah bir ortamda yapabilmesi hedefleniyor. Modern tarzda inşaat çalışmaları devam etmekte olan Çok Amaçlı Salonun yüzde 80 i bitmiş olup 2020 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor.

Gençlere yatırım

Gençlerin keyifli ve kaliteli vakit geçirebilecekleri, içerisinde sosyal ve kültürel aktivitelerin yer alacağı 5 adet gençlik merkezi yeni dönemde Sincan’a kazandırılacak. Ayrıca 3 Adet yüzme havuzu yapımı için de hazırlıklar başladı. Mustafa Kemal Mahallesi, Törekent Mahallesi ve Çimşit Mahallesi olmak üzere 3 ayrı noktada yaklaşık 980 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu Sincan’a kazandırılıyor. Havuz inşaatlarının 2021 yılı ortalarında tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanıyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR